Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков

Двама са ранени
Обновена: 16 май 2024 20:32 | 16 май 2024 19:55, Стела Стоянова
466
Човек загина при катастрофата с ескорта на Кирил Петков
Снимка БГНЕС

Един човек загина, а други двама бяха ранени, след като кола на НСО, превозваща Кирил Петков, катастрофира тежко край Аксаково. Първо за инцидента съобщи във Фейсбук ПП.

"Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 год. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали", посочват от партията. Сходно е и съобщението на НСО. В него се казва, че "автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали", съобщава НСО и допълва, че се оказва пълно съдействие на военната прокуратура, която разследва случая.

Още по темата
Според МВР, в джипа на Петков са били общо четирима души, а в аудито, с което колата на НСО се е сблъскала, са били двама души, семейство. Мъжът е починал, а жената е в тежко състояние в болница.

Водачът на автомобила на НСО също е в болница, но е пострадал леко.

Двамата пострадали са откарани във варненската болница „Света Анна“. Единият пациент е жена на 58 години със съчетана травма и в тежко състояние, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на болничното заведение. „Все още не можем да кажем, че е вън от опасност живота й“, заяви ПР на болницата.

Другият пострадал е шофьорът на автомобила на НСО. Той е на 37 години и неговото състояние е добро.

От НСО потвърдиха за катастрофата. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента, заявиха от НСО.

Военен прокурор и следовател пътуват към мястото на инцидента за оглед.

По закон НСО охранява бивши премиери и председатели на Народното събрание в продължение на четири години след освобождаването им от длъжност. С приетите промени през ноември 2022 г. обаче стана възможно охраната да бъде свалена по-рано, ако няма заплаха за сигурността на въпросните лица. Дали има или няма такава се определя от специална комисия.

Охрана получават и лица, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната.

През януари 2023 г. стана ясно, че НСО вече не пази бившия премиер Кирил Петков, а само го превозва. Охраната бе върната през август 2023 г. Тогава БНР съобщи, че НСО е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, идващи от свързани с Русия служби.

Кадри от мястото на катастрофата вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
11
 
1
 
! Отговори
a3(tri)=Moskwitsch преди 1 месец
Този дядко русофил дето Кики го е утепал много ми напомня на старите дето караха москвичи и не знаеха на чии хора са, ама си караха. И то и сега си ги има. Като оня дъртия, дето щерка му му купила неква яка Шкода Октавия и той се напил на 90 година па я изтрескал, заедно с 20 други коли, вика "има ли сажди", после идва БТф новинарката и вика "ще карате ли пак" а бако разправа "Ще карам не, ами докато ПУКHA ЩЕ КАРАМ!!!" ахахаххаха това дъртите са големи сладури братче. :D
359
7
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 месец
По времето на генерал Бойко Борисов НСО се движеше с 50 навсякъде, а на магистрала се движеха със 100-110. Единствения път, в който генерал Бойко Борисов се е возил с 200 е на затворения очастак на магистралата, за да пробват настилката с пилот от формула едно зад волана и патрулни автомобили на всеки 15 метра. След като е приключил експеримента, тиквунчо повече не си помислил да вдига високи километри, камо ли пък да крадни, НАЛИ ГЕРБУРУГИ?
358
0
 
2
 
! Отговори
СЛУЧВА СЕ преди 1 месец
И на мен това ми се е случвало няколко пъти но единия път карах с около 50 и успях да спра, а в другия случай карах с 40 и пак не ги отнесох. Явно може да не се правят катастрофи, но трябва да се кара внимателно. Иначе *** има навсякъде. И стари хора очевидно. Аз съм изживявал най-големият си ужас в кола с дядо ми, който не виждаше и трябваше да ни закара на нивата да работим и пресякохме главен път с жигулата направо щях да се оcepa вътре като видях един тир как наби аварийни спирачки хахаха
357
1
 
11
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
Самозабравили се,напаст те това с ППДБ Наистина трябва да си без мозък или лъжец,мошеник като тях ,за да гласуваш за такава пасмина.
356
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Защо в статията не пише с каква скорост се е движил автомобилът на НСО? На такива кръстовища има ограничение на скоростта,за да може водачът,който излиза на пътя с предимство да пропусне автомобилът с предимство.От снимката става ясно,че автомобилът на НСО се е движил с много над ограничението.
355
0
 
7
 
! Отговори
кошче метър на два преди 1 месец
Единият б0000...лук не спира на стоп и отнема предимство. Другият б...лук кара като, че пътищата са му бащиния. Третият б...лук пък продължава да ползва държавна охрана и транспорт без да е никав... Абе трябваше всички б....луци да имат една и съща съдба!
354
0
 
2
 
! Отговори
Бързи и яростни преди 1 месец
Да дават още такива *** филми по телевизиите, и после всеки ден опяват поредната жертва....
353
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пазвантинът не е карал с 90 км/час. Най-малко с 120 км/час е карал тоз kaтил.
352
10
 
0
 
! Отговори
Тревожно преди 1 месец
Слава Богу, че господин Кирил Петков е невредим след този адски сблъсък, разминал се с една жертва.
351
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Как не загина тази смрадлива ***. Аман вече от предатели.
350
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро е нашият Полит Ковид.
349
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма Киро - Няма Проблем, . . . пред сладкарница Шекеразадна безплатните тулумби спряха след като Кирливецът проговори че ще спира Изборите'24
348
0
 
12
 
! Отговори
Смех. преди 1 месец
Аз имам книжка от 12 години и имам само една лека катастрофа. Айде обяснете ми как Национална Служба за уж ОХРАНА има на година по 12 катастрофи. И тези се предполага, че пазят живота на елита на нацията.
347
0
 
13
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО преди 1 месец
Народа много ще се изкефи някой път да стане катастрофа между два кортежа на НСО, тогава вече ще ви съсипем от гаври. И не си правете оглушки. Това рано или късно ще се случи. И ще ви се смее цяла България.
346
0
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До ВИДЯХ ПРИЧИНАТА!!!!!Има знак 60км/ч още в началото на спускането, който важи за следващите 2 км.
345
0
 
13
 
! Отговори
До ВИДЯХ ПРИЧИНАТА!! преди 1 месец
Нищо не си видял. Там си има ограничение 60 км/час, поне до вчера. Сега изведнъж станало 90 според новините по БНТ1...
344
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
С колко е карал шофера на НСО? Егати транспоретерите.
343
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главореза Кики е бързал да гледа финала на Ергена.
342
0
 
20
 
! Отговори
кслк преди 1 месец
Шофьорите от НСО не трябваше ли да бъдат добри шофьори? И да предотвратяват ПТПта? А не да връхлитат със самочувствие - "пази се идвам с двеста", газя не ми пука, закона ме пази?
341
0
 
9
 
! Отговори
Ба тоо дзвер преди 1 месец
Ба теа жувотни от НСО, ше каеш че нарочно са купили такъв здрав джип, че като стане катастрофа, на тях нищо да им няма, а другия да умре на место.