Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен
18 май 2024 12:37, Стела Стоянова
396
Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира
Снимка БГНЕС

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, предаде БГНЕС.

„Ние ще избираме на тези и на следващите избори между войната и мира. Всеки наш гражданин трябва да си дава сметка за това“, каза Радев.

Държавният глава припомни, че всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. „Страстите от войната да се пренасят тук и насилието от войната да се пренася тук не довят до нищо добро и за такива действия трябва да се търси отговорност“, подчерта Радев.

Той заяви, че последиците от всичко това наблюдаваме и в момента. „Ако така продължават нещата и не се сложи край на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, предупреди българският президент. Той смята, че „всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен съответно и за Русия, и за всички нас“.

Радев призова за полагане на политически усилия за мир, а не за наливане на оръжия. „С оръжия, без оръжия ние отиваме към сходен изход. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме“, каза той и добави, че „това е неизбежно“.

Държавният глава посочи, че тази ситуация неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още по темата: войнаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Резидента Рунда се пробва да отиде в Кремъл и да каже Мир...
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Успокойте се пеевски ще ви оправи отзаде, нали за него ревете бак.луууци
81
2
 
2
 
! Отговори
фатмакът, преди 4 месеца
за всичките години , в които практикува диверсия и предателство на род и родина , беше прав само в едно единствено нещо , в самооценката си относто продукта на колпавия си политинженеринг - ШАРЛАТАНИЯ .ДА , съгласен съм ПП = ШАРЛАТАНИЯ , а що се отнася до болшевишкия путлераст мистър кеш , той е 100% Zлодей национален предател !!!
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски , България се освободи от руското робство / от 1944 г./ Това в голяма степен се дължи на Украйна и нейната справедлива борба ,срещу рускиге сви.не ..ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ...
79
2
 
3
 
! Отговори
Анслитик преди 4 месеца
В Нета Има анкета с въпрос ,,Бихте ли се съгласили да участвате във войната на страната на Украйна"? За месец около 100 човека са дали съгласие,но не повече от 15% са застанали с истинския си профил!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А вие какво мислите бе че в клуба на богатите парите растат по дърветата?? Войната е начин да си номер едно в света! Войни е имало откакто свят светува!
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От две години повтаря като развален грамофон "мир, мир, мир", и още не сме го чули да представи план как да се постигне такъв мир. И манекенките на "Мис Свят" твърдят, че искат световен мир... Радев казва "преговори". На каква основа трябва да се водят тези преговори? Руснаците му обясняват, че няма да отстъпят незаконно окупираните територии, а украинците нееднократно му заявиха, че няма да се откажат от опитите да си върнат старите граници. Няма място за компромиси. Тогава какъв мир???
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бой.ко бо.клу.ка докара всички нпо-та във бегето, само бесилото ще го оправи тоя ***
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак ще го подкарат сега. За мир не трябва се говори това е тема табу.
74
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Напълно е прав Президента, но кой още вярва че изборите ще решат нещо? Списъците на избраните депутати са готови и чакат часа за да се оповестят. Не е важно кой как гласува, кой брои бюлетините , кои комисии са купени, а е важно какво е написало посолството.
73
1
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Григор Български а кво те навежда на мисълта, че не сме шапкари и докато се праиме на откачени, не логваме коментарите та после като дойдат наще да пишеме доноси? мосад сума пари дават да им тропаш антисемити
72
6
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Не българин е Радев, а твар утрепкай .Да раздели нацията е просто абсурдно...Героите ни паднали за България за нас, да имаме , което имаме се обръщат в гробовете си.Ботев, Левски фашисти ли са Радев??мъмъти борсоук... Сложил портретите им, а играе срещу България?!!!! Лицемер долен
71
0
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 месеца
До Домбил Бомбасов...освен ако не разчитат на бугарските slave-яни да опинят каиша, щот и тва е възможно.примера за коми асср и българските студенти в уфа още е жив
70
5
 
6
 
! Отговори
Григор Български преди 4 месеца
Всички които са ПРОТИВ Радев и ЗА войната,да се запишат в българската армия! Липса на човешки ресурс в порядъка на 30%,какво чакат? Утре такъв като Тагаренко ще ги прати в МАСКВА,там бият руснаци
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Посолството вече е разпоредило колко аскер трябва да пратим под Краматорск! Така е в свободния свят!
68
0
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 месеца
До Анонименнаходищата бяха от значение преди да се открият тия в норвегия и преди китай да докара 30 процента електроенергия от възобновяеми източници. без значение остава и факта, че даже и цяла украйна да открадат, няма да има кой да бачка и ще трябва да внасят от братска африка, което хич няма да хареса на разположилите се вече в окупираните територии дагестанци
67
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Едно се радвам, че съм успял да убедя други българи да се запознаят с пъклените планове на Радев шмиргела.
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гласуваш за ППДБ или ГЕРБ, подаваш си документите за доброволец с Украйна!!!
65
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
а па може би нато за това разположиха основните си системи в румъния, щото отдавна им е снесено, че ще бъде пагубно, както казва натовския генерал, и не искат да рискуват при сепаратистка вълна от българосъветски кoпилeнца по черноморието, да харижат некой арли бърк бедава на кацапете
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Проблемът не е войната, а това, че не може да се спечели. Борел и Урсула ще идат в пенсия, а ние ще продължаваме да плащаме. Будали.