Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството

И двете са в центъра на София, но в различни часове
22 юни 2024 07:00, Александър Попов
314
Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството
Снимка: БГНЕС

Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете са с твърди заявки за мирни, с усмивки, но съпътсвани при организациите им с провокации.

София Прайд срещу Шествие за семейството. Залогът е много по-голям от видимото на повърхността, тъй като се сблъскват либералното срещу консервативното. И естествено в двете шествия има много политика. Политика, която надхвърля границите на България.

София Прайд

София Прайд 2024 ще се проведе на площад Батенберг. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад Батенберг след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в София Прайд са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи.

Тази година кампанията на София Прайд “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Шествието за семейството

"Шествие за Семейството" ще се проведе в София в събота, като част от международната инициативата "Месец на семейството".

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10 000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

"Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна", казва Кристиян Шкварек, председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

"Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме", добавя Давид Александров, председател на сдружение "Род" и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни на площад "Александър Невски" от 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от Общество
Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Два свята - единият е излишен!
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Странна работа. По принцип левите са за семейните ценности и не одобряват публичното демонстриране на разни наклонности като този прайд. При десните има раздвояване - една част от десните подкрепят такива прайдове, а други ги заклеймяват. Тези десни дето ги подкрепят използват всяка възможност да лъжат, че левите били тези от прайда.
206
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Участниците и в двете шествия нямат много акъл.В тази жега да се разхождам по напечените тротоари вместо да си пия бирата под дебела сянка.
205
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Днес е задушница. Почитаме починалите наши близки. Ходим по традиция на гробищата да запалим свещ и да се помолим. Тези от прайда нямат ли починали близки? Или предпочитат да си веят голите ***, вместо да отдадат почит към тези, които са ги създали и обичали.
204
3
 
11
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 седмица
Зад всичките ,,прайдове", ,,зелени" движения, мултикултуралистки проекти, политическа коректност, феминизъм, ,,Отровено общество" и пр. се крият все различни проявления на неомарксизма. Те перфидно са си присвоили названието ,,либерали", без да имат нищо общо с истинския либерализъм. Те са още по-опасни от правоверните марксисти, защото искат да разрушат обществото, радикализирайки всякакви маргинални групи. Прочетете Х. Маркузе и всичко ще ви се изясни. Ето кои са БХК и ,,прайдът"!
203
1
 
3
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 седмица
За кво ривем днес тук ????
202
6
 
5
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 седмица
Явно злонамерените организатори на т. нар. ,,прайд" вече са постигнали целта си: навсякъде лъха омраза и насилие... А уж било нещо си за любов. Дано другите да не са същите, защото като чета тукашните коментари, по нищо не им отстъпват. Концлагери, Белене, затвори, бой и ... да не повтарям другите закани. Така ли ще направите нашето общество, България и българите по-добри и по-силни? Вижте Русия и помислете дали ви харесва! А уж сте православни... Спасителят проповядва любов, не омраза!
201
0
 
8
 
! Отговори
Нимо Кончита Вурстов преди 1 седмица
За ша чакам Кокорчо зад един храст да го Пърцуцам по мутунката
200
7
 
3
 
! Отговори
Шествие на Копейките преди 1 седмица
Кога
199
0
 
11
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 седмица
Нито едните са либерали, нито другите са консерватори. Т. нар. ,,прайд" (означава ,,гордост", а също и семейство лъвове, а не парад) е левичарско глобалистко сборище, финансирано тъкмо от разните поделения на ,,Отровено общество", какъвто е и БХК.И няма нищо общо с либерализма в неговия автентичен вид.Тези вредители искат да разрушат нациите и националните държави, затова разделят хората и ги настройват едни срещу други.А другите определено не са консерватори -- по-скоро реагират на провокацията.
198
14
 
3
 
! Отговори
Минуващ преди 1 седмица
Какво като е задушница, да ви таковам и лъже-християните с руска камбана вместо мозък. Ако искате да почетете мъртвите си близки нищо не може да ви попречи да го направите всеки ден от седмицата, по всяко време. Бившите комунисти най-вярващи се оказаха в това блато на хомофобията, нашата мила родина.
197
4
 
1
 
! Отговори
Нимо Кончита Вурстов преди 1 седмица
Да не говорим, че това си е чисто католически празник. Във Ватикана също празнуват ПРАЙД
196
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Две секти!
195
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, че е София, че иначе България си е за бомбардиране
194
1
 
14
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 седмица
Не зная за масоните и католиците (някак не ги виждам заедно ...), но т. нар. БХК наистина е вредна полулегална организацийка, която работи срещу националната държава. Най-противното е, че се представя за защитник на човешките и гражданските права и свободи. Но всъщност ,,защитава" разни престъпници. Или пък чужди антибългарски организаци, като ОМО ,,Илинден". Веднъж не ги видяхме да защитават правата на българите в РСМ, Сърбия или Гърция! Това е БХК!
193
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"...тъй като се сблъскват либералното срещу консервативното". Питам автора - семейството, членове на което са мъж, жена и деца ли нарича консервативно ? Защото ако за т.н. "либерално" е нормално утре да има шествие на канибали, които демонстрират как ядат деца, защо да не ги приветстват като нещо ново, което има права ? Не че ЛГБТ общността е нещо по - различно от човекоядци. Даже още по - зле. Душеядци.
192
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И точно на Задушница ли трябваше да си демонстрират (знаете какво) .....?!?
191
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кокорчо на кое шевствие ще бъде ?
190
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи, повредените *** едно си знаят: Белене, Народен съд, АК 47, баси сбърканото мислене. Такива трябва да ги изгоним от България
189
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И от какво са толкова горди тези от прайд-а?