Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството

И двете са в центъра на София, но в различни часове
22 юни 2024 07:00, Александър Попов
314
Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството
Снимка: БГНЕС

Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете са с твърди заявки за мирни, с усмивки, но съпътсвани при организациите им с провокации.

София Прайд срещу Шествие за семейството. Залогът е много по-голям от видимото на повърхността, тъй като се сблъскват либералното срещу консервативното. И естествено в двете шествия има много политика. Политика, която надхвърля границите на България.

София Прайд

София Прайд 2024 ще се проведе на площад Батенберг. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад Батенберг след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в София Прайд са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи.

Тази година кампанията на София Прайд “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Шествието за семейството

"Шествие за Семейството" ще се проведе в София в събота, като част от международната инициативата "Месец на семейството".

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10 000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

"Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна", казва Кристиян Шкварек, председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

"Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме", добавя Давид Александров, председател на сдружение "Род" и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни на площад "Александър Невски" от 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от Общество
Синодът за "София Прайд": Публична демонстрация на греха
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
9
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 седмица
Проследете парите и ще видите кой стои зад такива ,,паради". Колкото до този, който уж защитавал ЛГБТ хората (самите те са много различни, за да бъдат слагани в една абревиатура), повечето участници са полупрофесионални ,,протестъри", които вчера може да са били на някаква друга, съвсем противоположна ,,проява". Само са си сменили дрешките грима. Познавам няколко от ЛГБТи те никога не са участвали в такъв циркаджийсски карнавал.Дори смятат, че им вреди, защото настройва обществото срещу тях.
187
3
 
9
 
! Отговори
Умните и красивите преди 1 седмица
обърнаха резбата..............поне 50 % от тях...............знаем ги тях, дали предатели и слуги на чужди интереси, или изпедерасчени извратеняци, все вредни елементи за България!!!
186
5
 
11
 
! Отговори
да напомня преди 1 седмица
Тия гей-паради са финансирани от западняците, от католиците, от масоните и ционистите и от вредни антибългарски организации като БХК.....Български хелзински комитет, да се знае кои са враговете на България и на БГ-семейство!!!
185
5
 
15
 
! Отговори
тия преди 1 седмица
извратеняци по времето на бай Тошо да са в Белене.............да се превъзпитат с общественополезен труд...............а сега-никаква полза от тях, само развращават децата!!!
184
1
 
9
 
! Отговори
Швестера Леля Асена преди 1 седмица
А Г*ь*отверените от софийска община защо разрешават парад на ненормалните?Защото и те са от сбирщината на П*е*деругите
183
2
 
12
 
! Отговори
Демокрацията преди 1 седмица
е една голяма лъжа и измама, преди елитът ни лъжеше с комунизъм, а сега - с демокрация...................нищо ново под слънцето!
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И двете са финансирани от едно и също място!
181
2
 
8
 
! Отговори
Комунизмът преди 1 седмица
като идеология е измислен от двама брадати немски евреи- Марки и Енгелс, а не в Русия!!!Добър ден , селяни прости!!!Четете, бе.............иначе ще си умрете необразовани и прости!!!!
180
2
 
15
 
! Отговори
генади преди 1 седмица
"София Педдерасси и Гейовее" на черешова задушница!!! Срам и позор!!!................"ПЕДЕРАСТТКАА ДЪРЖАВА"
179
2
 
5
 
! Отговори
Комунизъм преди 1 седмица
все още има - в Северна Корея и Китай!!!
178
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
След капитализма знаете ли какво следва???Неофеодализъм.................................................80 % от хората ще станат роби на елита, на корпорациите и на технологиите, ще има 10 % елит и 10 % средна класа!!Но повечето от вас ще са в 80-те % от робите!!Това харесва ли ви??Добър ден , селяни прости??
177
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
Умнокрасивитета знаем къде ще е
176
2
 
4
 
! Отговори
Комунизъм преди 1 седмица
никога не е имало, имнаше развит социализъм , не знам какво ще има след капитализма..................но винаги ще има борба за социална справедливост и на хищническия и корпоративния капитализъм рано или късно ще му дойде края!!!
175
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комунизмът е бляна на несретниците и трябва да се преследва сурово
174
0
 
9
 
! Отговори
До 191 преди 1 седмица
Глупости, това е една глупава феминистка теория....................мъжете и жените са равни, в живота и в брака!!!
173
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комунизма, ке умре, прости българи, мизерни
172
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 197 преди 1 седмица
Напротив, има много по-лоши неща от комунизма...............хищническия капитализъм и педеращината, има и други неща по-лоши от комунизма!!!
171
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новата партия "България без българите" идва, скоро ще ви стане пределно ясно.
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако държавата иска раждаемост, трябва да даде всички права на жените, както е било след втората световна война!
169
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По лошо от комунизма няма, няма и да има. Никога повече. Русия на кайма да стане, МДЕ повредена