Тръгна "Шествие за семейството", зад него застанаха и политици

22 юни 2024 12:05, Александър Попов
374

Снимка: БГНЕС

В София започна “Шествие за семейството”, което е част от инициативата "Месец на семейството". Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. 
 
В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Тази инициатива ежегодно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза у нас, каза пред медиите Кристиян Шкварек - председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

Той обясни, че шествието днес се провежда на Задушница, защото организаторите на "София прайд" също са избрали този ден. Нашето събитие винаги се провежда и като цивилозована алтернатива на прайда, каза Шкварек. Той допълни, че са се допитали до Светия Синод с питане дали шествието може да е днес, откъдето са получили разрешение и благословия.

Шествието ще премине от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК.

Организаторите съобщиха, че събитието е деполитизирано. Тази година обаче и политици застанаха зад него.

Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред БГНЕС, че за тях семейството е клетката на обществото. „Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания“, смята Христов.

Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ, също коментира, че със семейството продължаваме човешкия род. „Семейството е най-силното нещо“, смята той.

Костадин Костадинов, лидерът на “Възраждане” заяви, че трябва да възстановим нормалността в нашето общество. “Аз приветствам ролята, която църквата има”, сподели Костадинов.

Начело на шествието застана и боксьорът Кубрат Пулев, заедно с певицата Деси Добрева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
5
 
! Отговори
дo 218 преди 2 седмици
Нищо не пречи да бъдат включени в референдум накуп всички неща вълнуващи българина, включително и забраната на парада на сексуално сбърканите.
208
5
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 седмици
Както винаги е оказва най големите развратници и заклети ергени са най-напред в манифестацията за семейство.Баш целувачмът на журналистки е борез за семейство -малко неубедително.
207
3
 
7
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 седмици
И как пък само шепа им бе цили изпитват някаква заплаха към семействата си? Очевадно е, че тази про сто тия няма подкрепа на гражданите! Не изпитвам НИКАКВА заплаха към семейството или детето ми. Изумително как някакви хора живеят в измислен свят, че дори протестират срещу него! СМЕШНИЦИ!
206
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 210.За важните за живота неща референдум няма, до прайдовете опряха.:))
205
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пegepacтията няма място в България.
204
6
 
3
 
! Отговори
Брака е мечи капан преди 2 седмици
Брака е капан - една пирамида, с която жената взима всичко от мъжа, изцежда го и след като го убие, даже не и е жал и си намира любовник за половин ден още на погребението.
203
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шествието на католика Шкварек, по-католик от папата. Скоро ще поиска и забрана на абортите, също като в родната на баща му. А традиционното българско семейство го знаем - бой по жената и децата, веем байряци и крещим до несвяст - Българи юнаци!
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Яхвайте въ-лн/ата, други проблеми няма.:))
201
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лицемери!
200
4
 
3
 
! Отговори
Знаете ли тоо виц: преди 2 седмици
Шкварек и приятели се събрали на центъра и започнали да протестират: "Искаме! Искаме! Искаме! Искаме!", започнали да викат те и по едно време излиза Президента Желю Желев и им казва: "Какво искате бе?", а Шкравек рекъл: "Ми кот дадеш ве бате"
199
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мисля, че е крайно време да се направи национален референдум "за или против София прайд" и да се уважи волята на населението. Не е нормално подобно нещо да ни бъде налагано отвън, а полицията да защитава нежелана проява на родна територия.
198
1
 
5
 
! Отговори
Не се женете преди 2 седмици
Това е мечи капан от който няма измъкване!!!!
197
2
 
4
 
! Отговори
Баба Гуси преди 2 седмици
Баба Гуси, Бойка Кълдъръм Ханъма и Слави Трифонов бяха ли на протеста на Шкравек?
196
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гласувайте за възраждане и величие ако искате ергенски данък и задължителна казарма пак.Да ви тъпчат с бром, за да не ставате гейове там
195
7
 
4
 
! Отговори
Мм преди 2 седмици
Този прайд го има от десетки години като съм ходил около 2000 на техно парти в центъра на софия мирно и спокойно... къв е проблема на копейкин и другите циркаджии... то по големи обратни от тях има ли
194
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Най-крещящите хомофоби в повечето случаи са скрити обратни"-------------Стандартната опорка на всеки гей.
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Новия проект на Бойко и Шиши, поляка католик
192
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Брака е окови и затвор и ограбване на мъжа. Семейството е конспирация на жените - таен заговор омерта за да ограбват хората (мъжете). Целта на всяка жена е да завърти някой заможен мъж в измамната си схема, да го кръсти брак, след което да почне да му пили на главата постоянно да и купува неща и да и дава пари и да ходят на почивки - ГАДОСТ!
191
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 седмици
До Ари Голдберг!Браво!!!Това е целта на занятието да има една сива маса от безхарактерни ходещи сенки, които са с промити мозъци!И това никак не е случайно!Безхарактерният човек не може да направи един истински протест, камо ли да вдигне революция и да се бори за права и свободи!Това е животът селяни прости, животът е жесток и вие вече сте в месомелачката, не матрица а месомелачка!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
190
6
 
3
 
! Отговори
Стилиян преди 2 седмици
Браво. Едно от малкото смислени неща който се случват у нас