Митрополитите Григорий и Даниил на втория тур за избор на нов патриарх

Предстои повторно гласуване
Обновена: 30 юни 2024 11:07 | 30 юни 2024 10:58, Елка Василева
57
 Митрополитите Григорий и Даниил на втория тур за избор на нов патриарх
Снимка: архив, БГНЕС

 Митрополитите Григорий и Даниил отиват на втория тур за избор на нов патриарх.

Приключи първият тур на избора за нов патриарх на България. Григорий Врачански и Даниил Видински събраха най-много гласове при избора на нов патриарх. Врачанският митрополит Григорий е събрал 64 гласа, Видинският Даниил- 51, а Ловчанският Гавриил - 19. Невалидните бюлетини са четири на брой. Митрополит Гавриил отпадна на първия тур.

Точно преди десет дни Светият синод избра тримата митрополити, които имат право да участват в процедурата. Това бяха Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински. Днес 138 от 140 делегати избират новия български патриарх.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Общество
КЕВР решава за цените на тока за бита, парното и топлата вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най вероятно пак ще имаме назначен от американското посолство, цялата ни работа е такава.
17
2
 
2
 
! Отговори
Михаил преди 3 дни
Да, Григорий както всички знаем ще стане! А, Видинския ще му помага! И да помислят как да върнат вярата в душите на младите и да им помогнат срещу дяволската напаст във всичко, което им замъглява ума!
16
1
 
10
 
! Отговори
Черният Иисус преди 3 дни
Вярващия в БОГ няма нужда от посредници
15
2
 
9
 
! Отговори
Неразбиращ преди 3 дни
Някой ще обясни ли къде в свещените книги е написано, че трябва да има посредници между Бог и Хората?
14
2
 
6
 
! Отговори
Сатаната преди 3 дни
Ууу че гаден поп Бах ти изчадието
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Голям Учител на Бялото Братсво и могъщ ясновидец, Боян Магът знае добре какво очаква него и братята Богоили. Но знае също и своята мисия и как да я изпълни. След 900 г. Отново прозвучават думите на Великия учител Христос към неговите ученици: "Което ви говоря в тъмнината, кажете го на видело.. не се бойте от онези, които убиват тялото, а душата не могат, но бойте се от онзи, който може и душа и тяло да погуби в пъкала..." (Ев. М 10:28).
12
1
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 4 дни
Ако цяна 4 валидни? Защо не ги броят пред всички?
11
7
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 4 дни
Честито на патриарх Григорий.
10
4
 
1
 
! Отговори
История преди 4 дни
Та много такива истории за него в селото говореха. Друга жена разправяше, вика една сутрин излизала и цялата външна врата залята с мъртвешки тамян, това е когато над покойника се слага разтопен восък. Работа на поп Грую. Накрая беше много стар и няколко години не можеше да води богослужението и дойде друг млад свещеник. Грую си беше продал просто душата на дявола много отдавна и не го криеше, правеше такива мръсотии на много семейства от селото.
9
1
 
9
 
! Отговори
Немо преди 4 дни
Така.Всички участници в гласуването имат високи образования.Нека някой ми обясни как образован човек ще пусне невалидна бюлетина?Четири невалидни?!Какво означава това?
8
2
 
16
 
! Отговори
Бог да ни пази... преди 4 дни
И църквата както политиката,политиците,футбола и всичката ни уредия е просто отражение на българина.Кавито сме ние като народ такова ни е всичко.В други времена подобни глупави народи на нашия са били завладявани и заличавани.Както е тръгнало може би предстои
7
8
 
4
 
! Отговори
История преди 4 дни
Едно време в нашето село, помня свещеника поп Грую му викаха, правеше магии на хората. Беше дявол в расо. Старите хора казваха, че някога бил стигнал до много висок ранг в Църквата, но и там се занимавал с такива гнусни работи и братята го отлъчили, та дошъл на село и оглавил месната църква. Близо 60 години е бил свещеник на селото. Ама правеше мръсотии на хората. Веднъж леля Мария, когато беше починал мъжът й и той дойде у тях да го опява, казваше леля Мария извади ножица и му отряза от косата.
6
3
 
3
 
! Отговори
Хинко преди 4 дни
Но никой не се замисли какво може да стане, ако създадат патриаршеска Враканско-Видинска коалиция от Григорий и Данаил ! Като това, което правят партийните лидери например!
5
16
 
9
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 дни
нищо не ме Прави по-Щастлив от Факта, че Милиарди Г0й се ПреКланят на Един ЮдеюСемит, който дори не е Истински и никога не е Съществувал!
4
17
 
8
 
! Отговори
21Век Е преди 4 дни
а тази Измама, тази Лъжа - Религията още е на Почит! Човечеството не е мръднало и на инч, дори може би се е върнало назад няколко инча!!
3
20
 
18
 
! Отговори
Значи преди 4 дни
Изборът е между нормалния Григорий и отявления путинофил Даниил искащ да трансформира БПЦ в руска
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е, тва е да си духовник. Шефът не го знаеш как изглежда и изобщо има ли го, цоцаш от благинките в църквата, носиш златни накити, една и съща дреха цял живот, нямаш стресове, сметки не плащаш. Живот братче.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
така е трябва да изберат и премиер с правителство. Заключваме ги в залата и докато не намерят вярната формула не излизат