Съдът прекрати делото за ареста на Нико Тупарев

Има нещо философски сбъркано в прокуратурата, заяви продуцентът
4 юли 2024 10:51, Стела Стоянова
7
Съдът прекрати делото за ареста на Нико Тупарев
Снимка БГНЕС, архив

Софийският апелативен съд прекрати делото за ареста на телевизионния продуцент Нико Тупарев.

Продуцентът, който преди седмица бе освободен без мярка за неотклонение, бе задържан във връзка с разследване за длъжностно присвояване. Обвинението гласи, че Тупарев в качеството си на съдружник на търговско дружество, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лева.

Нико Тупарев е телевизионен продуцент на едни от най-популярните предавания в българския ефир. Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията обявиха, че образуват срещу Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма на Тупарев към други по-малки фирми. От КЗК не са обявили решението си по делото.

Междувременно пред БНР Тупарев окачестви като лична война поведението на прокуратурата.

"Надявам се тези гадости, които ми се случват, поне да катализират, да се разбере, че има нещо философско сбъркано в прокуратурата посредством някакви хора", каза той. В понеделник започна проверка срещу наблюдаващия прокурор Димитър Франтишек Петров.

"В историята не е имало много случаи за такива действия от страна на прокурор към който и да е под формата на проверки. Мислих, че това е някакво начало на промяна. Ако има нов главен прокурор, за мен винаги новото начало идва през нова философия и подреждане на това каква е целта на прокуратурата. Мен лично ме е страх от прокуратурата. Аз не се чувствам защитен", каза Тупарев.

Още по темата

Той допуска, че е възможно Франтишек по някакъв начин да е мотивиран:

"Защо този човек продължава при положение, че е ясно, че няма нищо, няма извършено престъпление? Ако не е мотивиран по някакъв начин, което е отвратително - така се руши имиджът на институции в България... Надали има институция с по-нисък рейтинг от прокуратурата. Главният прокурор трябва да мисли как това да се промени в обществото. Франтишек трябва да си дава сметка, че не неговото его е важно. Когато си на такава работи, ти не трябва да се водиш от лични подбуди. Ти боравиш със съдбите на хората. Как да има доверие към институцията, след като някой си позволява това. Или този човек има лична мотивация и използва прокуратурата, или той е болен човек, на който трябва да се помогне, защото е вреден за обществото".

Проблемът е личностен, категоричен е Тупарев и добави: "Може би г-н Франтишек просто е болен човек. Може би има нещо, което не му позволява да види обективно нещата".

Продуцентът обясни, че неговият дял във фирмата е 85%, а този на съдружника му Александър Тошев е 15%. Той подчерта, че двамата са се разбрали. И гражданският спор вече е затворен, каза Тупарев и изказа мнението си, че един граждански спор да се превърне в наказателен е "бухалка".

Все пак той не смята, че някой има интерес да му вземе бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Темида
Обвиниха съдия, взел 5000 лв. да намали наказание
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя печели милиони нагърбя на народа ,да прави предавания ,марш
5
0
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 2 дни
Дават им готови държавни пари да баламосват раята и те се мислят за голяма работа. Нищо качествено не е излязло от такива продуценти като тях - Тупарев, Иван и Андрей, Магърдич, Слави и др. Всички такива са виновни за изпростяването на нацията. А те само изпълняват политически поръчки.
4
0
 
1
 
! Отговори
Ефри Джепщайн преди 2 дни
Самоубиха който трябваше в *** на нова и всичко е наред.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Целта беше постигната. Наркоманът Станислав Трифонов избяга от България и спря да се отваря на Бойко. Щяха да изпълняват покорно желанията на Бойко снайпериста, ако не бяха шепата български журналисти, които разбраха за заплахите на Борисов и не се уплашиха.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Разбрали са се, тоест дал е определена сума на съдружника си и вече всичко е наред.
1
4
 
4
 
! Отговори
Казано е, че преди 2 дни
Няма дим без огън... така, че колкото и да се оправдава Тупарев - в кюпа е.