Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов

Отличи го с Кръст на Света Богородица Преблажена
30 юни 2024 15:30, Елка Василева
262
Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов
Снимка: Фейсбук

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръст на Света Богородица Преблажена. Двамата се срещнаха в сградата на парламента, а срещата им бе излъчвана на живо във фейсбук профила на Борисов.

На нея присъстваха също председателят на парламента Рая Назарян и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата. Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов.

Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх. Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от Общество
Каримански: Бъдещият кабинет може да напише програмата си по докладите на ЕЦБ и ЕК за готовността ни за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вселенската патриаршия е църквата-майка, от която сме получили православието, а не руската ПЦ. Руската ПЦ е създадена след БПЦ и България има голяма заслуга за разпространението на православната литература към Русия, и останалия православен свят. Защото първо в България, при царете Борис Михаил и Симеон, се превежда и създава, за първи път на старобългарски, православна книжнина, която влиза в църквите на милиони православни. Имайте уважение към БПЦ и Вселенска църква! Не, към РускатаПЦ, агресор
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
139 От "дамите", Илияна Йотова обича приклекнала, да целува патриаршеската тога, с тази на Даниил, да внимава...
121
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Имам едно запитване! Този Поп станал Вселенски Патриарх Вартоломей има ли съпруга и от нея деца? Ако няма съпруга и от нея деца - той не е никакъв Български Поп в Българската Православна Църква!
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
142 Напротив, Даниил мяза на Лукавия. Черна проскубана брада, тъмна кожа, малки злобни очички с кривогледство...руски агент, при това.
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Баце , тоя поп много мяза на Лукавия бе , да се не подведе в сделката ?
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Имайте на в предвид, че когато дамите отиват да се молят на Попа в църквата - сутиените повдигат гърдите на дамите, но с молитва не могат да преодолеят гравитацията!
117
2
 
13
 
! Отговори
Цирк преди 3 дни
Какво цинично и пошло шоу.
116
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вселенската патриаршия е църквата-майка, от която сме получили православието, а не руската ПЦ. Руската ПЦ е създадена след БПЦ и България има голяма заслуга за разпространението на православната литература към Русия, и останалия православен свят. Защото първо в България, при царете Борис Михаил и Симеон, се превежса, за първи път на старобългарски, и създава, православна книжнина, която влиза в църквите на милиони православни. Имайте уважение към БПЦ и Вселенска църква!
115
5
 
5
 
! Отговори
H преди 3 дни
Защо???? Човека виновен за смъртта на хиляди славянски момчета Анатема на този убиец .Безбожие
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За да не умреш от глад стани или Поп или Депутат. На работа отиваш за да си почиваш!
113
15
 
3
 
! Отговори
Така е, преди 3 дни
...Борисов си е личност, и си го награждават от най-високо ниво за заслугите му! Друго си е Руският Поп Гундяев да ти набие канчето, и Вицето да си потроши коленете демонстрирайки, че е готова да направи всичко за него! А на безименната глутница това и е работата,...да лае!
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сутрин като станеш пиеш чаша топла вода и казваш на първата глътка със смисъл и вяра: 1) Сила и Светлина за Ума. На втората глътка 2) Живот за Сърцето. 3) Здраве за Тялото. Това е лекарство. Безкрайно хубаво. Близко до нас. Водата е частица от всичкото. Водата толкова е прекрасна. Защо да пиеш лекарства като може да пиеш билки сварени с вода. Та нали народа казва за всяка болка има билка. Няма по-велика сила от силата на мисълта. Това от което се страхуваш то ти идва на главата. Край на света ня
111
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ДА БЕШЕ НАГРАДИЛ ЕДНО ПРАСЕ ЩЕШЕ ДА Е ПО - ДОСТОЙНО ОТ ТАЗИ ГНУСНА КРАДЛИВА МУТРА ЗАГРОБИЛ БЪЛГАРИЯ ЗА ГОДИНИ НАПРЕД.
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бог да простит попа Станка, кой ми даде книга, та се поучих да не ходя по Храмовете да се Моля. Сутрин като стана Рано и Загрея ((((СЛЪНЦЕТО)))) като ИзГрее на ХорИзОнта след всички песни накрая заставаш бос с лице към него и казваш следното: 1) Издигаш ръцете нагоре и казваш: Да пребъде Божият Мир. 2) Смъкваш ръцете покрай лицето и казваш: И да изгрее Божията Радост. 3) Продължаваш да смъкваш ръцете надолу минавайки покрай сърцето и казваш: И Божието веселие в нашите сърца... 3 пъти - обливане!
109
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вартоломей няма място в България, долен гръцки фанариот!
108
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Зверски ТроЛлски разстрой! Какъв ви е проблемът бе, товарищи, единствено примитивна помия ли раждат празните кратуни, или да броим, що "леви" Бойко е прекарал със 200-та! Вашата марионетка Радев, и в Черна гора го карат да чака, толкова е безполезен!
107
4
 
16
 
! Отговори
Отец Иван преди 3 дни
Тоя бандеровски поп направо изтри кадема от тримата папи ,които го галиха по главата! Бойко ,Бойко жив да те оплача човек!
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЧернокожНегър казал на рaсист: - Абе вие белите сте много интерeсни хора. На слънце почервенявате, после почернявате. На студ посинявате. Когато се засрамите се изчервявате. Когато сте с треска пожълтявате. Когато оздравеете порозовявате. Когато се изплашите съвсем побелявате. А когато се ядосата позеленявате. После ние сме били цветнокожи.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЧернокожНегър казал на рaсист: - Абе вие белите сте много интерсни хора. На слънце почервенявате, после почернявате. На студ посинявате. Когато се засрамите се изчервявате. Когато сте с треска пожълтявате. Когато оздравеете порозовявате. Когато се изплашите съвсем побелявате. А когато се ядосата позеленявате. После ние сме били цветнокожи.
104
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 3 дни
Мръсни ДС ченгета! Лустрация!