Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"

Китай също реагира на стрелбата срещу Тръмп
Обновена: 14 юли 2024 14:50 | 14 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
268
Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин изрази съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва още в изявление на министерството.

Реакцията на Москва бе по-приглушена, отбелязва ДПА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че опитът за убийство е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза".

“Съединените щати трябва да направят равносметка на политиките си по отношение на политически опоненти, държави и народи”, заяви Захарова. САЩ трябва да се съсредоточат върху вътрешнополитическите си проблеми, вместо да доставят оръжия на Украйна, каза още тя, цитирана от БТА.

Кремъл осъжда проявите на насилие в политическата борба в контекста на нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл. Настоящата власт в САЩ създаде атмосфера на насилие, с която е свързан и опитът за убийство на кандидата за президент на страната Доналд Тръмп, добави Песков.

"Ние изобщо не вярваме, че опитът за ликвидиране на Тръмп е организиран от сегашното правителство, но атмосферата, която беше създадена от тази администрация в хода на политическата борба, атмосферата около кандидата Тръмп, именно тези са нещата, които провокираха това, с което Америка се сблъсква днес", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Кремъл изрази съболезнованията си за жертвите на нападението, но добави, че руският президент Путин не планира да разговаря с Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля при стрелба, открита вчера по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
8
 
! Отговори
Американофилите, преди 2 месеца
пак им причерня и истерясаха! Бас кефа!
93
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя от пиене не се чува какво говори и нарича Кремъл Вашингтон. Горката!
92
9
 
5
 
! Отговори
Насрани пак краварит преди 2 месеца
Пак краварите го свитнаха Навалняка - преценили че като умрял няма да се обезценява повече. Нали всичко смятат в инвестиции!
91
7
 
8
 
! Отговори
Путин загази преди 2 месеца
"Реакцията на Москва бе по-приглушена" По-приглушена е, защото поръчката на Путин беше да отстрелят Тръмп и да предизвика гражданска война. И сега, когато се разбере това, "приятеля" му Тръмп ще разбере какво озачава руското "приятелство".
90
8
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 2 месеца
Най-мразените изpоди на тази Планета: Путин, Ким, Тръмп и Дзи. Тръмп да си купи бункер и да си клоунира двойници като другите ДВА любимци на Народа!
89
1
 
5
 
! Отговори
До 79 преди 2 месеца
Абе ти кога ще изтрезнееш,аман от пияници
88
3
 
4
 
! Отговори
краварска демокрация преди 2 месеца
свободата гарантира свободно избиране на мишените
87
0
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 2 месеца
Е ,бива ли да си толкова елементарен А?! Факт ,стрелецът е регистриран републиканец, факт умерените републиканци които подкрепиха Ники Хейли, не са привърженици на тръмпи дъмпи , факт за демократите нямат нищо общо с ментално обременебите парвенюта на американското общество, госновният електорат на оранжевият бабуин.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според пиянката атаката и убийството на Навални е проява на разпалване на обич. Пак халюцинира. Делириум тременс.
85
0
 
4
 
! Отговори
Стрелецът преди 2 месеца
Томас Матю Крукс е Самотен Вълк, Умствено Болен и Дрогиран, той не е Обучаван от ЦРУ, просто си стреля добре и дори на силни наркотици от 100 метра оцелва Диня, макар и 5 милиметра по-вляво от реалната цел!
84
7
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Тва е работа на зИленото жуже, то мрази Тръмпи, щот Тръмпи като стъпи в Белия дом веднага ще го резне !
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Убийци!
82
2
 
2
 
! Отговори
не си прав кучи г..з преди 2 месеца
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА - я кажи къде е американската опозиция? - като стане нещо и ги разстрелват с националната гвардия като заявяват че били терористи!
81
4
 
5
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 2 месеца
5 Милиметра по-вдясно Трябваше и сега САЩ - щеше да е в Гражданска Война //// СУПЕР! Тъкмо армията ще позачисти реднеците с автоматите из фермите в Средният Запад! хи хи хи
80
2
 
10
 
! Отговори
Рендето преди 2 месеца
Марче, я удари 2-3 големи водки и шъ ти мине, мъъ...!!!! -)))))
79
6
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 2 месеца
Нищо чудно да посегнат и на Байдън неговите хора. Няма как да го спрат. Призовават Байдън да се оттегли, но човекът се е заинатил като магаре на лед и не иска. Може това да е по сценарий, първо Тръмп, за да отклонят съмненията.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя за Пригожин не рева толкова.
77
5
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Абе тия що не си гледат Мордорската ***, тръгнали да коментират САЩ :))) АХахахахахахахха То не е на магарето работата да гледа какви ги върши Господаря
76
2
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 2 месеца
Интересно е, че Русия по малко внимание обърна на ,,катастрофата с руския Пригожин, отколкото на ухото на бившия американски президент.
75
7
 
4
 
! Отговори
до тъп та му лесно преди 2 месеца
До ГАВРИЛе - то ако руснаците отговарят по същата метода като кръвожадните американци нали знаеш какво ще стане?

Спонсорирани публикации