Ударените от мълния мъж и дете са починали, второто дете е спасено

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч.
22 юли 2024 17:56, Нели Христова
81
Ударените от мълния мъж и дете са починали, второто дете е спасено
Снимка: Pixabay/gdmoonkiller

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.

Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба:

"Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават жизнени показатели. Имаме горе колеги в района, вече от троянския отряд. Акцията продължава".

"Все още не може да се каже каква е родствена връзка между мъжа и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина", посочи дежурният от Планинска спасителна служба.

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч.

Впоследствие военен хеликоптер отлетя от авиобаза Крумово за Карлово, откъдето превози до мястото на инцидента планинските спасители.

Акцията беше затруднена заради лошото време в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Обичайте живота преди 1 месец
До Анонимен 33-ти. . .28-ми, съжалявам за това, което ти се е наложило да преживееш. Да бях на 7 години. . .Още помня как хриповете на родителите ми преминаха в едно мигане. стичаха сълзи.от лицата им кръв. Страшно нещо е да си свеидетел насмърт,когато те вадят крещиш майко татко.мъжете които помагаха дишаха тежко.страхуваха се от пожар.ругаеха че нямат лостове.псуваха.с отрязан клон изкъртиха врата. Една жена ме прегърна. много е тъжно да усетиш от някои текстове липсата на живот в авторите им
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека не е гледал прогнозата за времето. Не всички хора я гледат. А уж бил опитен планина. Жалко и за близките
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Времето вчера,днес,утре, та чак до събота не е за планина. Прогнозата беше за гръмотевици.Безотговорно е да отидеш с децата си на билото,и то на Купена,където има метални въжета и метален кръст на върха.Цената е огромна, разбито семейство. Никога не правете компромис с прогнозата за времето! Особено ако има вероятност за мълнии! Който ходи в Балкана не може да не е видял колко дървета са разцепени от мълнии.
67
0
 
0
 
! Отговори
До Запознатия преди 1 месец
А с Господ говориш ли? Нямам други отговори.
66
3
 
6
 
! Отговори
До 66 преди 1 месец
Мда, умнице, на планинския връх Жълтец, с парапети край стръмната пътека в Балкана ври от коли! Гледай си Гала и не давай акъл, нямаш!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стоварено ?????
64
5
 
5
 
! Отговори
хм преди 1 месец
Не са ли имали наблизо лека кола? Ако ви застигне буря с мълнии, трябва веднага да влезете в кола с изцяло метално купе, таван, каросерия и прочее. И с плътно затворени врати. Там сте в пълна безопасност дори ако мълния падне върху самата кола.
63
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 64 Баща турист с двете си деца. Искал да им покаже планината. Не можеш ли сам да се сетиш? Слабоумен ли си? Лъжа та бе. Таен шпионин-илюминат е. Отвлякъл е децата. Бодил ги е към Бермудския триъгълник. Там е имал среща с космически кораб на извънземна цивилизация. Ама това разследващите няма да ни го кажат. крият го от тебе.
62
13
 
7
 
! Отговори
до 61 преди 1 месец
Какъв е тоя Мъж? Какви са тия Деца с Него? Какво Правят на това място в Планината и т.н. и т.н.
61
14
 
6
 
! Отговори
ужас! преди 1 месец
Горкото момче! Остава без баща си и неговата подкрепа в живота. Дано се справи с живота и тръгне по правилния път. Навремето Адолф Хитлер губи баща си на 12-годишна възраст и това води до Втората световна война. Нямало го е вече татко Алоис да шамаросва синчето, както често е правел докато е бил жив. Нямало е кой да внася корекции в поведението на бъдещия "фюрер" самозванец. Щото на тази възраст точно татковците трябва да превъзпитават отрочетата, ако се налага и с шамари. За да станат хора.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е ВЪЖЕ, не КАБЕЛ, та да има изолация.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Въпросче Какво има за изясняване според теб? Кой е пуснал гръмотевицата ли? Ами Свети Илия. Или много ти е безинтересно така? Трябва някаква конспирация да има, а? Не може да не са намесени илюминати, масони, КГБ, ЦРУ и МИ6.
58
2
 
20
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Просто следиш времето,като решаваш да ходиш на планина или извън населено място без опция да се скриеш! И ако има е един процент вероятност от дъжд и гръмотевици,не тръгваш! Но много хора си играят с късмета. Бог да ги прости
57
9
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 1 месец
Случаят - Кога Ще се Изясни - или По Обичайното - Никога?!
56
0
 
1
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
До анонимен ***// че си ***, но защо се месиш между хората!?
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 55 На това въже трябва да се държиш. Една изолация 20Кволта би направила въжето дебело 10ст и повече - неудобно за хващане. А и 300 метра такъв кабел наистина струва десетки хиляди. По-скоро въжето не трябва да е метал, а дебел канап примерно. Но тогава всеки вандал ще го реже.
54
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сата НАТО Твоите деца сигурно цъкат по 20 часа с таблети и са гърбави.
53
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова ли някой не се е сетил да пусне метално въже с изолация върху него? Не струва милиони!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двата края на въпросният парапет или метално въже трябва да са заровени дълбоко в земята и добре заземени. Тогава електричеството ще отиде в земята. Но ако теренът е каменист и е сухо. Но след
51
20
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Търсили са си белята и са си я намерили. Ако планината беше място за хора, София щеше да е на Мусала.