Ударените от мълния мъж и дете са починали, второто дете е спасено

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч.
22 юли 2024 17:56, Нели Христова
81
Ударените от мълния мъж и дете са починали, второто дете е спасено
Снимка: Pixabay/gdmoonkiller

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.

Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба:

"Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават жизнени показатели. Имаме горе колеги в района, вече от троянския отряд. Акцията продължава".

"Все още не може да се каже каква е родствена връзка между мъжа и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина", посочи дежурният от Планинска спасителна служба.

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч.

Впоследствие военен хеликоптер отлетя от авиобаза Крумово за Карлово, откъдето превози до мястото на инцидента планинските спасители.

Акцията беше затруднена заради лошото време в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
7
 
! Отговори
ентропия преди 1 месец
Само веднъж съм попадал в капана на лошото време високо в Рила. Захвърлих щеките на страна и легнах плътно на земята в най-близката релефна форма, която ми предлагаше поне частична странична защита от поривите. Беше страшно, другият вариант беше да вървя с часове с надеждата, че съм по правилния правилния път и няма да светна, като проводник.
28
1
 
12
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Да, може децата да са приятели! За твое сведение понякога вземаме децата на приятели и познати! На коя планета живееш? В такива случаи замълчи! Кураж на детето и дано превъзмогне травмата!
27
0
 
19
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Не пишете г-луп-ос-ти. Това е огромна трагедия.Никой не знае кога , къде и как...........
26
1
 
47
 
! Отговори
колко тъжна случка преди 1 месец
Моля, много моля, да не се подхвърлят обидни внушения и унизителни коментарии когато има загинали хора и особенно за дете което е свидетел как пред очите муса загинали друго дете и мъж.Много е тъжно.Само хора които сме вадени от катострафирала кола в която са загинали родителите ни може да разберат колко е тъжно и ненавратимо давидиш запоследен път издъхващи родителите си и да осъзнаваш като дете колко си безсилен и безпомощен когато чуваш последните им дихания. . . Моля не дейте. Бъдете човеци.
25
5
 
2
 
! Отговори
до не е бизнес преди 1 месец
Мдаа, те затова са ги и "спасили"...
24
4
 
6
 
! Отговори
Боже Мили преди 1 месец
"Все още не може да се каже каква е родствена връзка между мъжа и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина" - Е Кой се Разхожда по Отдалечени Планински Райони с НеПълноЛетни Деца, с които може би - Няма Роднинска Връзка?!
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин взе ли пръстена на безсмъртието или още е смиийгъл? убитите руснаци във войната пиха ли от отварата живи ли са отново на фронтовите линии?.изпепелените зами оправиха ли се? на ссср докъде е сега границата? един долар още ли се продава на черно пред кремъл за 350 рубли или стига нормалния курс от 120 рубли. путин и ким чен ун какво разказаха от срещата на слънцето за бойните стратегии?
22
10
 
3
 
! Отговори
НЕ Е БИЗНЕС преди 1 месец
Пак Руска Техника за Спасяване .
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко за загиналите! Страшно е когато внезапно умират здрави,прави хора! БОГ да ги прости,съболезнования на близките! Дано оцелялото дете по-бързо превъзмогне тази трагедия!
20
2
 
14
 
! Отговори
Планинар преди 1 месец
Не знам, колко от вас са чували до момента за Купена и Алпийския ***, камо ли да са го минавали, ама по това време с две малки деца да тръгнеш на такъв преход си е наистина пълно безумие.
19
5
 
3
 
! Отговори
Леля чичо преди 1 месец
Така е било писано, има видеа в нета как мълния удря хора на улицата между високи сгради с гръмоотводи и стълбове наблизо, това е Божа работа, човек трябва да заслужи такава смърт, бърза и безболезнена , цък и лампата изгасва
18
32
 
4
 
! Отговори
Незаинтересован преди 1 месец
Щом ги е ударило, значи е имало за какво. Не ни занимавайте с чужди проблеми.
17
14
 
2
 
! Отговори
А Те Кво Са Търсили преди 1 месец
там?!
16
16
 
7
 
! Отговори
Зеленски е виновен преди 1 месец
Очевидци видяли наблизо украинци, които са играели на телефоните и привлекли мълниите. Ако не давахме пари на Украйна, сега всички планини и гори щяха да са осеяни с хиляди гръмоотводи.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Планинар Много си глуповат.
14
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честит ви нов ДС "патриарх"!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И до допълня. Прогнозата е важна, но в планината такава буря може да дойде за минути. Така ли, видят ли се черни облаци и вятър, никакво забавяне и мислене - към най-близкото скривалище.
12
10
 
11
 
! Отговори
турист преди 1 месец
До ПланинарВ планината лоши хора няма! Няма нищо лошо тунинговани кифли и нацепени батки да ходят там или планината е запазена за просветените само?
11
4
 
37
 
! Отговори
dfghsfjh преди 1 месец
До ПланинарКапут усмърдян,мъж с две деца на батка и кифла ли ти изглежда,ама да си кажеш пикливото мнение под статия с хорска трагедия,жалка недонатакована твар!
10
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-страшно нещо в планината или гората от гръмотевична буря. Два пъти съм бил на ръба да го презивея и то защото, видя ли черни облаци да идват, бегом към колата. Който няма късмет за кола наблизо или друг подслон сграда, да търси землянка, пещера, укритие под скала. Иначе отива на руска рулетка и късмет. Такъв, какъвто в случая хората са нямали...