Опасно: Гумата на кола се разцепи в дупка на виадукт на "Хемус"

Установен е кърпеж на ями с остър ръб с мека смес за запълване
23 юли 2024 09:29, Елка Василева
66
Опасно: Гумата на кола се разцепи в дупка на виадукт на "Хемус"
Кадър: Нова тв

Шофьор разцепи предна гума на колата си в дълбока дупка на магистрала ”Хемус”. По думите му, за да не излети от пътя, стискал здраво волана. Автомобилът поднесъл и се озовал рязко вдясно, но мъжът успял да спре в аварийната лента. Там видял, че джантата на колата е изкривена до неузнаваемост.

Обход на мястото установи кърпене на ями с остър ръб, като на някои места сместа за запълване се оказа по-мека от локум.

Според потърпевшия Александър Пекалиев колата му се е движела със съобразена скорост - 120 км/ч. "Лявата лента беше заета и реших да вляза в средната, за да не създам предпоставка за ПТП. Автомобилът обаче поднесе вдясно. Добре, че видях дупката и удържах волана, защото бях на виадукта и ситуацията беше опасна", разказа той пред Нова тв.

По думите му гумата се е разцепила и е спаднала за секунди. "Спрях след около 500 метра на първото уширение. Щетата е за моя сметка, но се надявам от АПИ да предприемат мерки. Ако КАТ бяха дошли, вероятно щяха да ми напишат акт за движение с несъобразена скорост", смята мъжът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
К преди 1 месец
Несъобразена скорост ше да е
60
0
 
1
 
! Отговори
Боку наглото... преди 1 месец
...аз ни лук ял, ни лук мирисъл!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей къде е Бойко сега нагло да каже на всщисок тон как Киро му спрял строителството на Хемус, а ще забрави и да каже, че това са проекти спечелени с корупция и без одобрени планове. Делоти за торбите с евро продължава, но тия корумпирани съдии дали ще има присъда, на Гайтански вече има съдебно решение да се спре събарянето на незаконната постройка.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Провадийска община тревата до банкера на магистрала хемус не е окосена и дори избива да расте по аварийната лента ("летището").От топлината кръпките са деформирани на вълни и не са обозначени със предупредителни знаци. Моля намалете скоростта и не хвърляйте фасове.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акт за несъобразена скорост на магистрала е невалиден. Акт за несъобразяване с условията на пътната настилка е невалиден при непоставени предупредителни знаци на магистрала. Може да осъдите дружеството, което има договор за поддръжка на магистралния участък и го направете. Само така ще има ефект. В противен случай само си говорите да изпуснете парата. Нещо като предаването Загасете телевизора.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акта нямаше да е за несъобразена скорост, а за несъобразяване с пътните условия. Тази вратичка много ме кефи. Каквото и да стане, от АПИ винаги се измъкват с нея и нищо не може да им се каже... просто такъв си е правилника.
55
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
"До До 52Да, щяха да му напишат най-вероятно, след което щеше да си осъди АПИ като пич" Да, съгласен съм.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 52Да, щяха да му напишат най-вероятно, след което щеше да си осъди АПИ като пич
53
0
 
1
 
! Отговори
балони и се преди 1 месец
цепят . старата гума те води на ново по добро място . как само тоя бе .
52
0
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
"не балък, трябваше да извикаш кат, но тъй като сте 80% иди0ти и господ да слезе не може да ви помогне..." напълно съгласен съм с теб. Но КАТ най-вероятно щаха да му напишат акт, че не е карал бавно по магистала, където не би трабвало да има дупки. Те от КАТ само актове могат да пишат.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не балък, трябваше да извикаш кат, но тъй като сте 80% иди0ти и господ да слезе не може да ви помогне...
50
0
 
1
 
! Отговори
До до 38 преди 1 месец
Има куп журналистически разследвания за какви ли не грабежи, подкрепени с доказателства. Просто трябва да се поинтересуваш. А на теб никой не е длъжен нищо да ти дава.
49
0
 
6
 
! Отговори
Не е само АПИ преди 1 месец
Очевидно вината е в законодателството! Очевидно е с неравноправни страни - гражданинът срещу всесилната държава.Такова е от времето на социализЪма когато държавата бе всесилна и винаги права. Няма нищо общо с принципите на демократичната държава
48
1
 
0
 
! Отговори
До до 38 преди 1 месец
Докажи ми, че не е така.
47
0
 
14
 
! Отговори
Куки преди 1 месец
Хемус е опасна за движение като по магистрала. Едва ли може да се нарече и първокласно шосе. Внимавайте и по-полека.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко, Нанков и всички останали, които държите хората в мизерия и вашите кражби ги убиват. Кармата съществува и ще си я платите. Душите им ви проклинат в момента от другия сват.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
44
0
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
До Анонимен:::ти видя когато ги теглиха?Ти ли връзваше чувалите?Ти свидетел ли беше на изнасянето на тези 50 млн.?Ако имаш доказателства,направи ги достояние на публиката.Аз съм за,но не и да се приказват небивалици.Може би и за куфарите пълни с долари на Добрев на границата имаш снимки?
43
0
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Несъобразена скорост е добра формулировка - дава възможност на КАТ да проявят интуиция и въображение.
42
0
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
До Джаро....Добре си гледал, само че не падна Мартин а Ерол