Опити за измама в Елин Пелин с щети от взривовете

Продължава описът на къщи на пострадали
28 юли 2024 15:39, Петър Бойчев
51
Опити за измама в Елин Пелин с щети от взривовете
Снимка БГНЕС

Екипи от експерти вече са обходили част от къщите на пострадалите след взривовете на складове с фойерверки. Седем от тях са с нарушения по прозорци, дограма и мазилки, но огледът ще продължи и тепърва предстои да бъдат обобщени данните. Срокът на обобщаване на информацията трябва да бъде в периода на обявеното частично бедствено положение, съобщи кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

30 къщи са посетени от местната власт. Ще бъдат обиколени още 100 адреса. Описите ще бъдат предадени на Комисията по бедствия и аварии. Кога и в какъв размер ще са помощите ще стане ясно в понеделник. Кметът заяви пред NOVA, че вече има опити за измама - хора, които декларират повече щети от реално нанесените от взривните вълни.

От общината допълват, че всички жители, които желаят, могат да проведат консултация с психолог. Те започват от утре.

Частично и поетапно започва пускането на газоподаването към района, което беше спряно заради инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Сиромах човек, жив дявол". Хората отдавна са го казали.
35
0
 
4
 
! Отговори
Бекяр преди 1 месец
Нека да позная, кой е основният с опитите за измама- онзи чичо, който се вреше в камерите на бтв и нова да обяднява как бил с висока захар, високо кръвно, взривът бил отнесъл покриви стени, а като снимаха с камерите се видя, че тоя писюр и бекяр има течове в покрива от години и сега видял шанса да захлеби с тоя инцидент. Обаче как мисли дали съседите му не го знаят кво представлява и той и братчед му с колелото с който се бяха сговорили да се врат пред камерите?
34
1
 
1
 
! Отговори
Ами застрахователите преди 1 месец
До Ханс Ще си вземат парите от виновните!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тези застраховки. Затворете си мазните усти гну.сар.и такива. 90те години побъркахте толкова хора. Собственикът трябва да изплати обезщетение на всички! Точка.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви помощи? Това не е природно ръстове. Пълни да беше.В нормалните държава щетите се поемат от собственика на склада и от застраховката на имота. Българина кога ще се научи да застрахова вместо да очаква пари от държавата???Уаааууааа кой ще ни даде париииии
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Героят на Алеко Константинов ще е вечно жив!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шопи, какво да ги правиш, сега им е паднало да вземат
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва жителите на Елин Пелин да излязат на протест за това, че ги третират като животни
28
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
По-голям измамник от този на снимката няма никъде.
27
1
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
В България населението преобладаващото е изродено и скотско ,което дори и от нещастието на други хора се опитва да се възползва материално .Всички невежи индивиди ,считат ,че с власт ,ресурси и много материални средства имат всичко и могат да правят с всеки и всичко ,каквото си поискат.Идва времето ,когато всички тези самозабравили се напълно изродени твари ,ще разберат, че това не е така и ще платят за скотската си изродена същност,като получат Възмездие за зверствата си от различен характер.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма само управляващите да се възползват от всичко и хората се пробват
25
3
 
17
 
! Отговори
Ханс преди 1 месец
Какви застраховки бре, туй е вследствие на безхаберието на фирмата, пишман бизнесмена сега да плаща като поп, надниците на пожарникарите и военните също да ги плати той !!!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе аланкоолу, политиците крадат милиарди, ама те винят сиромасите че мамили за 100 -200 лева.
23
3
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Откога станахте съдници и борци за законност и справедливост ?! Вашата приказка е добре позната на всички бедни български жители от български произход : " Крадеца вика , дръжте крадеца ! " .
22
0
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
Бай *** е жив и винаги някой друг му е виновен.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
или авария с нещо свързано с държавата, а е инцидент с частна собственост, затова трябва собственикът да бъде ЗАСТАВЕН ДА ИЗПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ на всички тези хора, дори и на тези без щети по имотите им.
20
4
 
9
 
! Отговори
добре хора преди 1 месец
да приемем, че има опити за измама, нищо неочаквано, нищо необичайно. Хората са си хора навсякъде по света не са идеални. Но замислете се, толкова важно ли беше да се превръща в официална новина това, че някои или няколко съвсем обикновени жители са пробвали да послъжат, за да дръпнат някое левче отгоре от държавните пари. Аз дори не мисля, че трябва да им е дават държавни пари, защото това не е природно бедствие или
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
18
3
 
13
 
! Отговори
а това с преди 1 месец
психолога е подигравка. Общината трябва да им предложи не психолог, а адвокат с който да заведат колективно дело срещу собственика на гръмналата глупост!
17
6
 
10
 
! Отговори
еиииииий тс тс тс преди 1 месец
колко гръмко само - опити за измама! Ах тези измамници - обикновените жители на градчето! А изобщо защо подлагат хората на огледи, след като щетите не са причинени от природно бедствие, а от инцидент, случил се в частен обект... Би следвало собтсвеникът му да изплати финансово обезщетение на всяко домакинство в това градче например по 50 хил. евро на домакинство и без да разпитва хората!