Увеличават се измамите с бързи кредити, проверявайте в БНБ

Фирми-фантоми създават фалшиви интернет страници
29 юли 2024 14:19, Анисия Иванова
14
Увеличават се измамите с бързи кредити, проверявайте в БНБ
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. В нея се зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат нужда от небанково кредитиране.

Често фирмите - фантоми създават фалшиви интернет страници, но използват легитимни знаци на регистрирани и действащи според закона компании в сектора на небанковото кредитиране, посочват от ресорната асоциация. Те съветват потребителите винаги да проверяват в регистъра на БНБ дали дадена компания я регистрирана по всички правила, или не.

Също така сигнал за опит за измама би бил предложението за бърз кредит без проверка в Централния кредитен регистър и НОИ. Често подобни предложения се появяват в социалните мрежи или на напечатани листове, разлепени по стълбове, спирки на градския транспорт и гаражи. За да се отпусне потребителски кредит, личните документи трябва да бъдат преди одобряване на кредита, а не след това, припомнят от асоциацията.

Ако клиент има съмнение, че е обект на измама, трябва да се обади веднага в компанията и да потърси съдействие от МВР. Компаниите от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране работят в тясно сътрудничество с правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лихвари и комарджии и продавачи на илачи-чудо са оплели в зависимост медиите.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лихварите не обичат други лихвари. След забраната на рекламата на комарджийство, те са следващите за забрана. Да си намалят гадните реклами и да се снишат, защото се вижда, че са прости и алчни, колкото комарджиите.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бързите кредити са Лихвари и трябва да се забранят!
10
3
 
7
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 месец
Днес опитах от два банкомата на различни банки да изтегля 1000 лв накуп, нямат наличност.И сега ще трябва да тегля на 3 пъти, като таксата е 1.50 лв, което значи че 5 лв съм им подарил само днес. Почват схемите постепенно, за да се ликвидира кеша, проблемът ще стане като не можеш да използваш сметката си, ако нямаш имплант в ръката :)))
9
2
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 1 месец
Колега аз нямам банкова сметка , питам долният коментар не е ли възможно баночкомати да ти пуснат само 100 лв ако имаш по голяма наличност причината да е защото нямат пари ? Имах познат работил в бункери на ротшилд , каза ми че в даден момент кеша ще го изтеглят като спрат в даден момент да зареждат банкоматите в целият свят по време на следващата пландемия, може би лека по лека започва
8
2
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Докато измервате живота с марки коли всеки ще ви"прекара"както си иска и когато и да си поиска!Мен не ми пречи да мия чинии или да чистя тоалетни,нали така измервате и живота със срамна и престижна професия,обаче аз не се лишавам от качествена храна и качествена ваканция,нищо,че управлявам автомобил втора ръка,да чукам на дърво не зная къде има сервиз,нямам кредити защото нямам нужда,имам достойна заплата която харча разумно за качествени стоки,емигрирал съм защото съм свободен и сам определям б
7
2
 
2
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Асан много обича бързи кредити и всичко дава на машинките на негу
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На бързите кредити , още след третата седмица , лихвите стават 200 %...Само ненормални хора биха теглили това ТЕГЛО !
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е измислил тези ''бързи'' кредити ???Това са кредити само за пияници , дрогирани и хора , които НЕ СА ДОБРЕ СЪС ЗДРАВЕТО , А ПОСЛЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ГОЛЕМИТЕ ЛИХВИ ... ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ТЕЗИ '' банки в БАРАКИ '' !!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оня ден какво ми се случи няколко банкомата и то на различни банки дават по 100 лв на теглене не позволяват повече каква, е целта явно в таксите щом те си позволяват измами какво остава, а бързите кредити
3
0
 
14
 
! Отговори
Значи се увеличава преди 1 месец
чалга простолюдието ! С реклами за КРЕДИТИ и лекарства нищо добро не очаква тази овча кошара ! Цивилизация ли, какво е това, българинът е в пещерите тренира да гласува с въглен върху камък !
2
3
 
8
 
! Отговори
БикЪ преди 1 месец
БНБ е в фалит. Мой колега е участвал на оргия с една от шефките на БНБ , човека вика тия кокошки и *** парите които ги взимат за да продадат България го дават за дрога и алкохол , това е био маса а не човек ! НО те са му казали че България е отдавна в фали просто чакат когато ЕС се разпадне да го обяват официално и отново да си измият ръцете че не са те виновни, и ако няма кой да им търси сметка и народен съд нещата ще продължат вовеки.
1
5
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Не разбрах нещо - Фирмите за Кредити са Фалшиви - Тоест - ако вземете заем ще спечелите - няма такива фирми . Теглете смело .