Жена с изгаряния след лазерна епилация

Тя се е подложила на процедурата в пловдивска клиника
31 юли 2024 11:03, Инна Ангелова
37
Жена с изгаряния след лазерна епилация
Снимка: Pixabay

Популярната лазерна епилация може да бъде и изключително опасна. За това сигнализира жена, която е получила изгаряния след направена процедура. Инцидентът е от Пловдив.

Жената, пожелала анонимност, посещава салон за красота, за да се подложи на процедура лазерна епилация.

"След извършената процедура на гърди и на корем, както и на горна устна – на лазерна епилация – останаха около 150-160 изгаряния. Като по гърдите и корема бях преброила и посочила точно осем косъма", разказва потърпевшата пред bTV.

Жената споделя, че болките са били нетърпими, а ледените компреси не са помогнали.

“Цяла нощ не съм спала, защото си правих ледени компреси. На въпроса ми кога ще минат тези изгаряния, защото ми предстои лятна почивка на море – управителката на клиниката или собственичката ми отговори, че може би от порядъка на 2 седмици, 20 дена, но не е проблем – може да ползвам цял бански", разказа жената.
 
Удостоверение, издадено от д-р Стела Янчева от отделението по съдебна медицина на университетската болница "Свети Георги", констатира 151 изгаряния по корема и гърдите, всяко от които с големина 1,2 на 1,4 сантиметра. Заключението: било е  причинено разстройство на здравето.

От клиниката са категорични, че са спазени всички правила за безопасност. Служителка обаче обясни, че минимум месец преди такава процедура човек не трябва да се излага на слънце, а това в случая не е било така и е подценила ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видях я - със загар е и то силен. Аз бих я върнала да си ходи обратно у тях и да дойде пак зимата. Лазера не може да различи косъма от кожата и гори наред ако сте с тен. Ако сте със загар или чернички се ходи на Яг лазер, не на Александрит.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя простотията по хората ходи! Колко трябва да си изпаткал,за да се подложиш доброволно и самосъзнателно на този ад?! Още повече,че тези услуги не са никак евтини! С парите си да си причиниш огромни страдания,заради едната "красота",си е чиста диагноза! Дано се оправи жената и да разказва на други фитки,какво се случва при лазерната епилация,за да не си причиняват подобни страдания!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До редакцията ми щото тоя мое да е колегата редактор на списвача на статията или пък самия той. Дааа...има такива психо профили на хора, които като напишат нещо, после изпитват удоволствие да си го четат, все едно че го е писал някой друг.
26
0
 
6
 
! Отговори
До редакцията преди 1 месец
Значи грозната дума в поста на Лазер Ангелов не сте цензурирали, но редица български общоупотребими думи не могат да се пишат тук. Да ви имам и преценките и двойните аршини!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако отидеш с тен или си по-черничка не става. Има си друг лазер за тази цел. Юли месец не е времето за лазер и то ако живееш в България на 40 градуса жега. Аз живея на Север, лятото е макс 20 градуса и като цяло не ми пука за тен, предпочитам бледа кожа и си ходя целогодишно. В България лятото не можеш да различиш българките от другия етнос, много грозно
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не ми се връзва, за 8 косъма се ползват пръсти/пинсета, а не епилация на гърди и корем, да не са били 8000?
23
2
 
14
 
! Отговори
Ква е тая бе преди 1 месец
Кво обяснява на цяла България, че имала 8 косъма на гърдите. Сега обществото трябва да се занимава с нейните косми. Да си подаде там жалбата в КЗП или там където се подава.
22
12
 
6
 
! Отговори
Лазер Ангелов преди 1 месец
Ако беше дошла при мене щях само да и запаля пyткатa, но не и мустака.
21
6
 
3
 
! Отговори
АНААА преди 1 месец
Онези са и изгорили пичeто и наща сега не може да иде да си запали минджичката на Слънчака и е сигнализирала всички медии.
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не проверява фризьорските салони, салоните за красота и соларните студиа. В случая става дума за прегрял уред, както са прегрели машинките на фризьорките. Козметиката по морето е на над 15 години, също никой не я проверява. Никой не проверява в заведенията дали персоналът си мие ръцете след поредната цигара. В България няма контрол, защото контролиращите са мързеливи тетки, свикнали с подкупи
19
5
 
17
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 месец
То затова Лена не си пипа горната устна. По-добре като Филип Тотю отколкото изгаряния!
18
1
 
10
 
! Отговори
без тротинетки преди 1 месец
едно време палеха "Работническо дело" и се ... епилираха
17
4
 
4
 
! Отговори
Пи 4 ка преди 1 месец
На скара
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българо-татарската порода се отличава с твърд и остър косъм като на диу прасе при слабия пол. Да се има предвид занапред.
15
0
 
24
 
! Отговори
Xexex преди 1 месец
Кой луд си прави лазерна епилация лятото... малко разум трябва преди да започнат оплакванията
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има мъже дето природно немат косми, има и такива жени, също го има и противоположното, но при мъжете се има за мъжественост, докато при жените е обратното... :))) Иначе бившата ходеше на лазерна епилация, платих сумати пари и накрая нищо, просто ми взеха парите :))
13
8
 
13
 
! Отговори
Тротемили преди 1 месец
А биологична жена ли е или от новите, които се определят като жени?
12
5
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 1 месец
8 косъма на квадратен милиметър - не е доуточнила. Но пък за сметка на това били като малки клони!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Голямата Косматка.....Зозо се казва
10
11
 
24
 
! Отговори
Голямата Косматка преди 1 месец
Тая с косматите гърди, корем и рунтав мустак да не се казва случайно Лена?