“Кугър” се включва в гасенето на пожара в Славянка

Ситуацията остава тежка
31 юли 2024 16:16, Инна Ангелова
5
“Кугър” се включва в гасенето на пожара в Славянка
Снимка: БГНЕС

Военен хеликоптер „Кугър“ с екипаж от 24-та авиационна база Крумово се включи в гасенето на големия горски пожар на граничната полоса в планината Славянка днес, 31 юли, съобщиха от Министерството на отбраната.

Хеликоптерът е излетял в 10:50 ч. и извършва гасене на огъня от въздуха. Продължава участието и на военнослужещи от Сухопътните войски в гасенето на пожара, като групата от 21 военнослужещи с шест единици техника е под ръководството на старши лейтенант Кирил Чакъров, уточняват от министерството.

По-рано днес Александър Джаров каза, че пожарът е навлязъл около 200-300 метра в наша територия, като в момента пожарникари, горски служители и военни работят по изградените през изминалите дни просеки, с което да се гасят отделните фронтове и езици, но ситуацията продължава да е сложна.

Вътрешният министър Калин Стоянов допълни, че ситуацията с пожарите в Благоевградска област е тежка, но няма опасност за населените места и гражданите там. Стоянов съобщи също, че страната ни е отправила поредно искане за помощ чрез Механизма за гражданска защита на Европейския съюз.

“Чакаме отговор и потвърждение откъдето и да било. Надявам се, че до края на днешния ден ще получим потвърждение от някои от държавните членски на Европейския съюз за оказване на съдействие за овладяване на тази тежка ситуация“, коментира министър Стоянов.

Той благодари на всички служители от различните институции, които се борят с огъня. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Някъде в началото на с.Царацово е сякаш. Там съм виждал цех за алкохол. Може и това да гори. Пушекът се вижда и от Гребната база.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Пловдив в момента има голям пожар на или зад гара Филипово. Гори нещо от складовете или не виждам точно какво.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакахме да изгори каквото сме запланували и тогава включваме въртолетите.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, щом Кугъра се е включил, няма начин да не го загаси.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директора на горското назначен от ППДБ показва колко е кадърен, не може да спре пожар, който от един месец идва откъм Гърция. Гласувайте за ППДБ за да сринат България напълно със своите кадри. те не разбират от нищо и са готови за всякакви държавни постове. ако искате българия да се затрие възможно нвай-скоро ппдб