"Булгаргаз" предложи по-висока цена на газа през август

Това е окончателното предложение
Обновена: 1 авг 2024 10:12 | 1 авг 2024 10:09, Стела Стоянова
6
"Булгаргаз" предложи по-висока цена на газа през август
Снимка БГНЕС, архив

60,75 лева/MWh ( без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. август 2024 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Предложената цена за м. август е с 2.65 лв./MWh по-висока от действащата за м. юли 2024 г., което се дължи на намаления дял на доставките по договора с азербайджанска компания в ценообразуването, поради извършвани планови ремонтни дейности на газопроводите TANAP и TAP, по които се транспортира азерския газ.

За сравнение, текущите ценови нива на газов хъб TTF, са в диапазона 35.5 – 36 EUR/MWh, или около 69.43 – 70.40 лв./MWh. I БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Булгаргазцена на газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Тъй лииии преди 1 месец
Не че нешо ама нали преди 3седмици правителството гласува 290млн обезщетения на търговците на газ щото били купили преди скъп газ и сега не можели да го продадат. Ами държавата ли трябва да им носи търговския риск?? И накрая кой го плаша? Пла обикновения потребител за който нямаше никакви компенсации и помощ за високата цена на газта. За ползващи парно имаше но за потребители на газ нямаше. Били мн малко 100хил човека. Мн ясно си спомням. Ама и те плашат данъци пък не ги броят за нищо.
4
0
 
1
 
! Отговори
И защо така?!? преди 1 месец
НалЕ про100 Киро докара 4 пъти по-евтин трансатлантически газ,внос от демократична Кравария?!? Ами "по-евтиния" газ от Боташ... :) :) :) Дееейааа и схемаджиите ви нийедни!
3
1
 
5
 
! Отговори
Пешо от с. Мечка преди 1 месец
Тъй шъ и то: Щом съ дървим на Мечката ( Русия)
2
1
 
4
 
! Отговори
Киру Гриндъра преди 1 месец
По 500 000 на ден на БОТАШ даваме ..заради договора на Леля Асена Василевата "Take or Pay"....Ивах таз "държава"....
1
1
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ПАВЕТАДЖИИ ЖАЛКИ , КОЛКО ЛИ ГОДИНИ ЩЕ ВЛАЧИМ ХОБОТА ОТ ВАШАТА СГЛОБКА ???