Пожарникарите работят с амортизирана екипировка

Не е сменяна от 10 години
1 авг 2024 20:25, Инна Ангелова
18
Пожарникарите работят с амортизирана екипировка
Снимка: БГНЕС

Последната доставка на защитни облекла за пожарникарите е преди 10 години, а срокът за експлоатацията им - 5 години”, каза Добромир Добрев, зам.-председател на Централен полицейски синдикат. Това означава, че през последните пет години те работят без защитни облекла. Каските също вече не са качествени.

Той коментира и заплатите в системите на МВР. "Стартовата заплата на полицаи и пожарникари в момента е 1466 лева. В същото време, ако започне работа в супермаркет, тя ще тръгне от 2000 лева. Немислимо е това, необходимо е увеличение в системата на МВР. Ако това не се случи, може да има голямо недоволство, което да доведе до ежедневни протести”, каза Добрев.

По думите му вътрешният министър Калин Стояно се притеснява, че предвиденото увеличение на възнагражденията няма да се случи. Все още върви бюджетната процедура, не е категорично потвърдено, че необходимите около 600 млн. лева трябва да бъдат предвидени в Бюджет 2025. Ще се искат и допълнителни средства за капиталови разходи, оборудване и нова техника.

Добромир Добрев сподели и, че според него в МВР работят над 6 хиляди пенсионери. Това означава, че трябва да се създаде механизъм за тяхното освобождаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Смех на кубченца! преди 1 месец
Къде дават по 2000 стартова за продавачка, да пратя жената да бачка там.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо за депутатите и полицията има пари за БМВ,мерцедеси и то пълни-екстри каквито държави като Германия не си позволяват а за нашите хрантутници може?Защо никой не потърси отговорност за тези които са позволили такива скъпи бегачки,а хората които са на терен с риск за живота!Само председателя на народното събрание трябва да има кола,останалите хрантутници да пътуват с градския транспорт....
16
3
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Пак оправдание за тези които нищо не умеят и не разбират от професията си ! Я си спомнете 11.09.2001 г., докумнтални кадри и директни репортажи от падащите горящи кули, какво правеха американските пожарникари, как влизаха за да спасяват хора въпреки, че знаеха, че отиват на смърт, а какво правят българските, стоят на безопасно место от пожарът за да не пострадат ? Имате "страхотни" полиция и пожарна ! Вечно нещо не им достига, но най-вече не им достига смелост за която им плащат !
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще видите,че пожарникарите ще излезнат на протест и ще се вдигне цялата държава и ще смачка свинята Борисов след 13 години угояване
14
0
 
7
 
! Отговори
Закривай преди 1 месец
Няма такава държава..пари за поръчкови бмв та ,мерцедеси...мощни джипове возят политиците..минимална заплата на дъното..платено кофти здравеопазване ...отвратителни лезултати в училище милиони за образованието...огромни заплати за депутатите...гласувайте рая такава.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е 13 години управление на ГЕРБ ДПС. Гласувайте пак за тях, да изгорите живи. И църквата ви взеха даже, ***
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама купиха бмв та за полицаите и мерцедеси за за депутатите.Гласувай народе
11
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
2000 лв, в супермаркета, ама ти се скъсва ***. Нямаш време да си чоплиш в носа и телефона, докато пазиш някой да не спизди камерата. Полицаите трябва да са на терен. Не в тръните. Да изкарват шапкарите на улицата. А оборудването на пожарната е задължително да се осигури и поднови
10
1
 
3
 
! Отговори
Пипо преди 1 месец
Четеш ли Кирчоооо, какво ще им подариш на завалиите за коледа?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Калин Стоянов ГЕРБ 6 Аз пък съм доволен че купиха коли за полицаите, стига с това мизеруване. Сега трябва да се купят коли и техника и за останалите служби където има нужда.
8
1
 
2
 
! Отговори
Ако преди 1 месец
До ИСТОРИЯ Посочените от вас хора са безсмъртни, може да имате право, но в случая не!
7
0
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 1 месец
Няма за пожарникарите , няма за пострадалите от пожарите и градушките н НО 80 млн. за касапницата в Украйна има !?!
6
4
 
5
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 1 месец
Важното е, че взехме пари от българските граждани и купихме нови БМВта за полицията да ви тормози. Фашизъмчето не ви ли хареса?!?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е депутатите да се возят в нови коли и да ползват безплатни жилища. Паднах от смях, като разказваха как някакъв от стъкларски завод, като отишъл за директор в енергетиката и първата му работа била да си вземе работни обувки, каски дрехи и всичко което се дава, очила, кола и подобни. Такова чудо и простотия няма никъде и не е имало мизерници.
4
3
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 месец
Само да ви Напомня - Нито един Лекар , Полицай и Пожарникар НЕ Посмяха да влязат да измъкнат Загиналите Хора в Елин Пелин - имаше случайни хора минали от там и измъкнали жертвите , без да са пострадали . Няма Държава , Няма МВР , Няма СЪД , Няма Народно Събрание , Няма Пожарникари , Няма Армия - ИМА ДОБРОВОЛЦИ И ДАРИТЕЛИ .За КАКВО са ни тези Търтей с Огромни Заплати ?
3
0
 
4
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Ами това е прикрита корупция. Всеки си пази заплатата и накрая нищо. Като знаете казвайте ги тези неща на време.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мивместо да давате на Укрия да бяхте им купили облекло с парите. П.С. не ме интересува колко зъл е Путин не ме касае.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И това го препотретяте....