Румен Драганов: Държавата да насърчава хотелиерите

Морето ни дърпа надолу, летният сезон е във върха си, посочи той
16

Близо 1 млн. души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка, съобщиха от КНСБ, като се позоваха на анализ на данни от ЕС, изготвен от Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите.

"В България имаме около 4,2 млн. активно пътуващи. Тези, които работят в туризма през лятото, не мога да излязат в отпуск. Там са 360 хил. В чужбина през миналия месец са излезли 880 хил. От началото на годината имаме 12% ръст по отношение на чужденците, които влизат в България - близо 600 хил. повече са влезли в страната", коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма в предаването "България сутрин".

Още по темата
"Морето ни дърпа надолу. Бумът на пътуванията, които сме имали през януари, февруари, март, април, е бил главно в големите градове - София, Пловдив, Велико Търново. Хотелите, които използват по-добре социалните мрежи и които са по-добре позиционирани в търсачките, са направили този голям ръст от началото на годината", обясни Драганов пред Bulgaria ON AIR.

"Спрямо 2019 г. имаме 16% ръст - около 600 хил. българи повече са излезли в чужбина. Българите на черноморското крайбрежие са повече спрямо 2019 г.", заяви Драганов.

Според него държавата трябва да насърчава хотелиерите. Той посочи, че се прави една и съща реклама целогодишно - дигитализацията и дигиталната трансформация остават на заден план, а трябва да бъдат водеща.

На въпрос какъв летен сезон ще изпратим, Драганов отговори, че сезонът е в пика си.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Драганов,социализмът приключи преди повече от 30 год.Стига с тази държава.Хотелиерството е частен бизнес.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата да насърчава хотелиерите? И как да ги насърчава? Да им предоставя терени за ново строителство? Частната инициатива е знамето на промените бе! Частникът като не го влече ... А какво означава "Морето ни дърпа надолу"? Кодирано съобщение?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А стига толкоз да е насърчавала баш тях! Вече ги насърчи повече от останалите и от това, което заслужават! Предпочитам да насърчи образованието, здравеопазването, започването на работа на млади хора, като реализира повече контрол над работодателите за работно време, отпуски и заплати, че там увяхнахме, а това касае всички.
8
0
 
5
 
! Отговори
Бах преди 1 месец
Въ у "бизнесмените" охранени. Държавата? Тва у миналия век още живеят.
7
1
 
15
 
! Отговори
рук преди 1 месец
крайно време е да се разбере, че туризъм и хотелиерство са НАУКА. А не както си знаем - всеки селски тарикат, направил някакви пари изведнъж решава, че много е добър и в хотелиерството. Резултатите са ясни.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Негодни сте във всичко, затова и неможете да правите туризъм. Няма как мутра + хотел = туризъм.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-нагъл и от ресторантьор. Хайде да насърчим и проститутките, защото и нямат клиенти.
4
1
 
12
 
! Отговори
до отвратен преди 1 месец
Трябва ни един "луд" като Милей, който да разхвърля самозабравилата се върхушка не само в България, но и в ЕС. Viva la Libertad, carajo!!!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хотелиерите са банда крадци ,чакащи да им се дават народни пари за нищо .Народа на БГ е в робство на българи убиици.
2
1
 
28
 
! Отговори
О, божке преди 1 месец
Пак ли този от Балкан турист, дето брои турските гастарбайтери, прибиращи се в родината и румънците, заминаващи за Гърция за летуващи у нас. И докога на мутрохотелиерите ще им трябва помощ? То не беше корона, после язовира в Украйна, после войната, сега тока? Ами, да правиш бизнес е рисково начинение. Да застроиш черноморието, все едно света ще дойде тук, и после държавата да те обезщети, че не си напълнил стаите? Като не си правиш сметка, фалираш, и толкова. Идват други модели и инвеститори.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А хотелиерите трябва да се научат най-накрая да насърчават българите да почиват с нормално обслужване и нормални цени, а не все да чакат на държавата като зинали гладни хипопотами за някой и друг лев субсидии. Иначе ще продължим да си ходим навсякъде, но не и при нашите мутрохотелиери.