В болница "Лозенец" са констатирани загуби от близо 100 млн. лв.

Данните представи министър Галя Кондева
26
В болница "Лозенец" са констатирани загуби от близо 100 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

В болница "Лозенец" са констатирани загуби от близо 100 млн. лв., обяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Това обяви тя преди началото на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване. Одитът в болницата е извършен от Инспектората към Министерството на здравеопазването и обхваща периода от 2022 г. до началото на 2024 г. Ситуацията в лечебното заведение е много тежка и в момента изпитваме огромни затруднения по стабилизирането му, добави тя.

Нарушенията, констатирани в одита, са свързани с обществени поръчки, сключване на договори, теглене на кредит и др., добави тя. Констатациите от одита са предадени на компетентните органи, посочи още министър Кондева.

Бившият директор на болница "Лозенец"  д-р Христо Стоянов беше освободен от поста си през май 2024 г.

В момента болницата се управлява от д-р Олга Мицова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ЛозенецГаля Кондева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е в цялата държава,защо няма осъден нито един,защо не им показвате заплатите на тези хрантутници които ползват държавни болници като частни...омръзнахте ни вече,крайно време е да има ефективни присъди
23
1
 
9
 
! Отговори
НАПОМНЯНЕ преди 1 месец
Тези 100 милиона са Откраднати от Здравната Каса и Държавата . С тези Пари Лекарите си Купиха Хотели в Банско и Слънчев Бряг . Тези Пари можеха да помогнат на Деца с Рак , На Пенсионерите , няколко Хеликоптера за Гасения на Пожари . Тази кражба е по Грозна от Убийство на Деца .Трябва да има Присъди от Отнемане на Имущество на Лекарите .
22
0
 
5
 
! Отговори
ТОВА НЕ СА ЗАГУБИ преди 1 месец
А РЕДОВНИ МЕСЕЧНИ КРАЖБИ
21
0
 
4
 
! Отговори
А В ЧИИ ДЖОБЧЕТА преди 1 месец
СА ПОТЪНАЛИ ТЕЗИ 100 МИЛИОНА ЛЕВЧЕТА ? > затова ли всеки уйкенд софиянци масово пътуват до плажовете на Гърция ?
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам един много таен въпрос: От къде знаете, че в болниците "ЛЕКУВАТ"?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно как една болница може да е на печалба, освен ако не скубе пациентите по всевъзможни начини. обяснете ако обичате.бяснете, . След като превърнахте медицината в търговско дружество, ще длъжнеят по всички закони на търговията.
18
0
 
4
 
! Отговори
Всеки се лекува там, преди 1 месец
но предимно римляни, роми и ромеи, защото за тях това е знак за престиж. "Мен ме лекуваха в Правителствена!". Всеки може да се лекува там, стига да си плати, а и цените са като тези на То-ку-да, Со-фи-я Мед и т.н. Самите управленци-правителственици се лекуват в много други частни болници. П.С.: Нали проф. Спасов ви беше крив? Който си оборудва кабинета за негова сметка. Сега защо и новият не се оправя? Щото трябва тотален ремонт и реконструкция. Това, което е работило 80-те на ХХ в. - не работи.
17
0
 
10
 
! Отговори
Съдия преди 1 месец
Явно като за начало трябва да има обесени няколко лекаря и няколко директора от НЗОК на стълбове за улично осветление на някой голям булевард. Що за безочие болницата да е на минус и ти и още няколко човека да продължавате "да си давате" стоти хиляди евра заплати.
16
2
 
19
 
! Отговори
ЗА ИЗБРАНИТЕ преди 1 месец
Болницата в която се лекуват тузари, министри, генерали, политици, тем подобни, те разбира се нищо не плащат. А ние, данъкоплатците, щом влезем в болница , започват да ни щипят, и излизаме като оскубани кокошки, ако излезем разбира се...
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1, чебураше, от правителствена болница се краде яко още от овчаря Тошо. Демокрацията, било то и псевдо като нашата направена от ДС другари, няма нищо общо с краденето. Другарите знаят, че за тази болница пари винаги ще има, сети се защо?
14
0
 
7
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА преди 1 месец
ДА НЕ СА ПО-СКОРО 100 МИЛИОНА ЕВРО, ЧЕ ДА НАРАНЯТ ЧЕЛЯДТА??!!!...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Шестипръсната ръка" със спринцовка в ръка плаче: Няма къде да я забиваме веке инжекцията! Народа бяга от нас! Моргите веке са празни! Ко да прайм? Оооо ето.... намерихме изхода - "100 млн. лева веке са изчезнали" и народа треба да ни ги плати!
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За някои хора това не са "загуби". ;)
11
0
 
17
 
! Отговори
ДоктУр Ох, Боли... преди 1 месец
Нищо лично, просто бизнес!!! Семейства храним, Ипотеки лащаме, Нови Еко Автомобили караме, на Студентки "преподаваме"..., е, па за туй всичкото пари трябват, ейй...!!!
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърите фалираха болниците ни.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че то има ли толкова пари в цялата държава?
8
0
 
19
 
! Отговори
a преди 1 месец
Няма виновни, всички изрядни данъкоплатци да пием по една студена вода и да цъкаме след Фераритата и Поршетата по улиците.
7
1
 
20
 
! Отговори
свобода за гълъба преди 1 месец
Как няма - апартамент фантом с жакузито, сауната, маникенките със сметаната и ягодите.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми карат си по старому, по комунистическо яко се крадеше от държавните предприятия, жалко че прехода няма свършване
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това болницата с тайния апартамент ли беше?