Нанасят ли протестите имиджов шамар на МВР?

Такива протести са неморални, смята Иван Анчев
21 авг 2024 21:41, Красимир Ангелов
32
Нанасят ли протестите имиджов шамар на МВР?

"Аз съм бивш служител на МВР и през годините, когато съм бил на активна служба, такива протести нямаше. Имало е неправди, но такива протести нямаше, защото не се прави така. Законът не позволява на полицаите да протестират. Такива протести са неморални, защото хвърлят тежък имиджов шамар върху МВР и показват дълбоката политизация, която е настъпила и е дълбоко нередна. МВР го политизират всички активни играчи на политическия терен през последните 5 години. Това, което виждаме в момента, десетки, стотици полицаи да защитават министъра си, е нередно. Няма нищо спонтанно в този протест", заяви съпредседателят на Атлантическия съвет Иван Анчев в "Денят ON AIR".

По думите му служителите на МВР са употребени от политиците и тези организирани спонтанни протести го потвърждават.

"Този, който ще наследи министър Стоянов, трябва да потърси най-строга отговорност на организаторите, те се знаят кои са. Много от полицаите са омерзени от това, което се случва. Говорим за една много тежка политизация в МВР, която се изгражда на принципа, че трябва да е лоялен, независимо дали върши работа. Тези протести показват тежката зависимост и се правят редица нередности", допълни Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според госта политиците се стремят да използват МВР като бухалка, защото знаят, че в МВР има добро количество информация.

"Политиците виждат в МВР средство за изпълнение на техните цели, вместо да разглеждат МВР като важно формирование, което трябва да защитава само закона и гражданите. Да не забравяме, че именно по времето на Калин Стоянов ДПС се превърна във втора политическа сила, което навежда само на една мисъл, че по някакъв начин вотът е бил контролиран", коментира Анчев.

Ако МВР има желание да си изпълнява ролята, може да бъде много сигурен защитник на демократичните процеси и на честните избори, категоричен е Анчев.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Страната
Появи се нова суша в Дунав - Голия остров
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички които участваха в протеста ,е нужно да платят горивото на мотори и коли,а след това уволнени не мислим че полицаии може да участват в такъв фарс ,пълна излагация
17
0
 
0
 
! Отговори
Рядко, преди 3 седмици
но се случва и евроатлантици да мислят правилно. Но само докато те овладеят службите.
16
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 седмици
Никой не може да бъде "политизиран" ,ако той самия не иска да е "гъвкав" и "лоялен" към всяка власт,заради личните си интереси ,кариеристични цели и комфорт. Колкото до ДПС те и преди години в Община Монтана бяха втори ,където са единици от турския етнос, но пък има *** - достатъчно ,който се ползва за поръчкови мероприятия от всякакъв характер. Знае се ,кое е лицето от ДПС в Монтана ,което ,ако бяхме правова държава би било на друго място ,а не в НС.
15
5
 
1
 
! Отговори
Световен факт е преди 3 седмици
Че службите и силовите структури в бившите соц. държави са котилото на мафията преди и по време на т.н. преход. Така, че колкото и да троличкате Шиши по топките, противопоставянето си остава между копейките и долара. А и полицаите са преди всичко хора. Имат право на мнение. А този бивш служител иска да им го отнеме, заплашва с чиска. Какъв си ти бе? Нима тия, които са ограничили със закон политическите изяви в системата, не са същите тия, които написаха законите защитаващи крадците на прехода.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази кукла на конци на Делян Магнитски по име Калин няма нито срам, достойнство, отговорност и чест. Жалък и посредствен циркаджия не е необходим на МВР. Определено друго не може да върши освен да се прави на началник на службите. Даже не става и за охранител в ,,Борисовата градина.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За Сви нян Беевски е жизнено важно да има своя креатура на този пост. Иначе е много вероятно да излети от парламента. Той държи част от ръководството на ДПС, но няма никакво влияние сред електората. А при едни избори той е важния. И ако един турчин трябва да избира между Доган и Сви нян, а познайте кого ще избере. Остава да се купят ромски гласове. А там ще има борба с Тиквочев защото и на него са му нужни. Българите, гласуващи за него не могат да достигнат и половин процент.Та тук става въпрос за кожата на една сви ня а не за някакъв жалък селски милиционер.
12
6
 
3
 
! Отговори
Ддд преди 3 седмици
*** на Цецо да си седят на такованите задни части, и да не се обаждат. Бил в МВР, скапан милиционер. Още си мисли че полицаите трябва да нямат мнение, но политиците нямат против, да гласуват за тях полицаите.Най сетне МВР да има кадърен министър, и всички политици не го харесват, а полицаите го харесват. Защо ли????
11
2
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 3 седмици
излезли на протест с патрулки, мотори, в униформи и с палки и пистолети на кръста ... е на това му се вика протест
10
6
 
3
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 седмици
Иван Анчев е истински патриот и непримирим противник на враговете на Свободния свят. След края на войната в Украйна, Иван Анчев би бил един достоен вътрешен министър и дори президент. бг.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то има ли накъде повече? МВР има отрицателен имидж в България, дори не нулев. Държавни престъпници в униформи.
8
2
 
10
 
! Отговори
Ние всички знаем, преди 3 седмици
Че Пеевски е мафиот.Няма ли кой да му каже,поне да не го крещи пред камерите .И да разбере,че в тая държава,избирателите са превърнали много политици в мафиоти,обаче обратната последователност - избирателите да превърнат мафиот в политик не става.Да,имаше лек прецедент,с няколко процента на Божков, но тогава залогът беше,че Божков ще разкрива престъпленията на Борисов .А Пеевски никакви престъпления не може да разкрие,защото повечето престъпления са негови.Нищо,че МВР,ДАНС и Прокуратурата го па
7
5
 
15
 
! Отговори
МВР преди 3 седмици
Вместо да арестува мафиота Пеевски,те му организират протест в негова чест,чрез пионката Калин.А по е Калин е човек на Пеевски,той вчера ясно го заяви.
6
3
 
19
 
! Отговори
видял преди 3 седмици
Няма ОПГ без участието на милиционер на високо ниво !!
5
8
 
14
 
! Отговори
жалко МВР преди 3 седмици
Полицаите обичат и умират за калинката защото им позволява да пазят бандитите и ескортират наркоразпространителите !
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такива хора трябва да са начело на МВР,а не гербави и Пеевски калинки.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво!Достоен и интелигентен анализ!Явно в МВР са работили и такива хора.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вдигат цените. Каквато и пpocтoтия да стане в държавата, винаги вдигат цените.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щото вие сте баш морални.