Прокуратурата във Варна се самосезира за учителския списък

Той е свързан с "ЛГБТ закона"
22 авг 2024 19:08, Александър Попов
34
Прокуратурата във Варна се самосезира за учителския списък
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира заради публикуването на списък с имена на учители, които са се обявили против промените в Закона за училищното и предучилищното образование за забрана на пропаганда и популяризиране на нетрадиционна сексуална ориентация и определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Още по темата
За БТА говорителят на държавното обвинение в крайморския град Радослав Лазаров посочи, че прокуратурата се е самосезирала на база медийни публикации и е образувана преписка. Той уточни, че преписката е разпределена на случаен принцип на наблюдаващ прокурор, който ще я получи утре. Той ще вземе решение как да процедира нататък, обясни Лазаров и допълни, че възможните решения са няколко.

Наблюдаващият прокурор може да назначи проверка на изложените факти или да откаже образуването на досъдебно производство, ако прецени, че няма данни за престъпление от общ характер, каза Лазаров. Друг вариант е преписката да бъде изпратена в Районната прокуратура, ако наблюдаващият прокурор прецени, че е от нейна компетентност. По негова преценка преписката може да бъде изпратена и на административен орган по компетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Общество
Веселин Налбантов: Работниците от Азия са се увеличили с 5%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Ванчо преди 2 седмици
Учители предатели и тези учат децата ! Те са платени *** и американци не ви е срам ! Възраждане така се прави !
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен13 не се интерисуваме какви сте ,спрете да погубвате децата ни у оди .
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 26- а ти как разбираш че учителите са гей! Пробват те- ако останеш доволен не са, но ако не те удовлетворят са...Кремълските упорки не вървят- а как плащаха Кремълските БГ олигарси- какви протести имаше срещу ЕС защото чакали на границата да ни вземат децата- а то какво Путин със заповед за арест- извели деца от Украйна- смята се за геноцид- блатная затъна- а преди вийната в Украйна бях техен фен!
26
6
 
2
 
! Отговори
ИзружденскиятСписък преди 2 седмици
Като черният списък само че правен от Изруждение.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АЗ НЕ ИСКАМ ДЕТЕТО МИ ДА СЕ ОБРАЗОВА ОТ ГЕИ УЧИТЕЛ ЩЕ ГО ПРЕМЕСТЯ В ДРУГО УЧИЛИЩЕ
24
8
 
5
 
! Отговори
Гусин Бедров преди 3 седмици
Дадкали- Педа-_ли не трябват на България! Линч и сръбска музика ще им върне нормалното поведение
23
8
 
22
 
! Отговори
Родител преди 3 седмици
Списъкът е много навременен и полезен за родителите! Знаейки кои джендърляци са против закона,който защитава децата ни,ние имаме възможност да ги опазим от тях! А те след като са се подписали против е редно да излязат с имената си,а не да се смотават като плъхове и да пискат! Само *** се страхуват да застават зад постъпките си!Прокуратурата трябва да разследва точно тях за парите,които получават от шошоро НПО,за да опропастяват децата ни! Благодарности на "Възраждане" за помощта!!!
22
5
 
10
 
! Отговори
Ваньо преди 3 седмици
По целия свят има п.е.д.е.р.у.н.г.е.л.и на ръководни и важни позиции( не знам как са го допуснали). Това е значителен успех за тях, на фона на нищожната им популация.Има ги в САЩ, РУСИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ и т.нСамо че в България сме мааалко по крайни и не толерантни и колкото и да им се иска, няма как да им се случат нещата. Много трябва да внимават вече по нашите географски ширини тия изключения на природата.
21
5
 
22
 
! Отговори
Политкоретен преди 3 седмици
Момент, че нещо не ми стана ясно: група преподаватели са застанали публично с имената и лицата си в подписка срещу даден закон. И Коцето просто е публикувал подписката? Тогава точно кой закон е нарушен? Нали подписката е публична?
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аха. Бившата жена на Копейката, дето уж са разведени, ама уж е фиктивно, ама уж не е, щото той дармони Сара Бакалова, е дала списъка. Тя май е нещо учителско, ама е финансирана от Отворено Общество на Сорос. Копейката реве срещу НПОтата, ама такова плаща на жена му и децата му.
19
6
 
13
 
! Отговори
Ваньо преди 3 седмици
Голямо квичене за тоя закон и за тия п.е.д.е.р.а.с.и. Това ли е най-важното нещо? Никой не им пречи да се думкат, като искат. Просто не е нормално и морално да се изтъкват постоянно. Даже е дразнещо. Просто хората последните години, търпяха, търпяха и дойде момента чашата да прелее. Показателно е как се обединиха повечето партии около идеята ( въпреки че всички си гонят интереса, но това е друг въпрос)Сигурно Над 99% от населението на света са хетеро. Останалите 1% с генетични и умствени дефекти
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 16 - Хич не ме интересува по кои времена са пишели списъци. Интересуват ме децата и тяхното психично здраве. Така, че, щом има нужда, ще се правят и списъци, да се знае кой уврежда невръстни дечица.
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А психиатрията кога ще се сезира за Възраждане? Време им е за ризата с дълги ръкави и лоботомиите.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тия списъци са като едно време, дето доносничеха срещу западната музика, филми и дъвки. Явно възраждане още не знаят, че социализма си замина и времето на такива неща и то. Злета
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма закон за ЛГБТ! Има някои нескопосани добавки в закона за училищното и предучилищно образование. Скоро те ще отпаднат, защото ЕС даде ясни знаци, насочени най-вече към ГЕРБ, които се огънаха пред простотите на копейките.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мечтата на копейките да изготвят списъци с доноси се сбъдна. Тия от *** не издържаха и един ден след закона и веднага пуснаха списъка с доноси. Да не говорим, че тоя т. нар. закон ми прилича на Инквизицията. Всеки може да бъде нарочен, тълкува се как дойде.. пълна ***.иотия
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До Защо - То само на Възраждане да беше просташки изказа, има и още по-просташки, интересно, че не ти е направил впечатление?
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички учители и директори, подписали се за защита на ЛГБТ пропагандата, трябва да бъдат разследвани за грантове и финансова поддръжка от фондации и НПО-та
11
10
 
9
 
! Отговори
До Защо преди 3 седмици
Възраждане непрекъснато говорят за хомосексуалисти в Парламента.Тива не е ли пропаганда?А просташкивт им изказ е направо брутален.На това ли искаш да учат децата ти и да говорят като тях?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От купената от ПП/ДБ прокуратура какво друго може да се очаква?