Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия

Преди дни сириец уби трима души, атакувайки ги с нож
26 авг 2024 15:50, Нели Христова
69
Българската връзка в атаката в Солинген: Убиецът влязъл в ЕС през наша територия
Снимка: БГНЕС

Каква е българската връзка с атаката в германския град Солинген. Темата коментираха Кристина Баксанова от bTV и журналистът Александър Андреев в сутрешния блок на медията.

Припомняме, че преди дни мъж нападна с нож минувачи на градския фестивал в германския град Солинген. По първоначална информация има най-малко трима загинали и няколко тежко ранени.

Според свидетелски показания извършителят, който изглеждал като арабин, избягал от местопрестъплението. Полицията е предприела широкомащабни действия за издирването му. Според очевидци неизвестният извършител е наръгал жертвите си на случаен принцип.

Баксанова разказа, че въпросният извършител е сириец, който пристига в ЕС, влизайки през България.

"Това, кото германските пишат, че той влиза в България през 2022 г. и в един момент сe установява в Германия, където подава заявление за убежище. Такова му е отказано, тъй като се води, че е регистриран в България. Съответно според процедурите трябва да бъде върнат именно в първата държава, т.е. у нас. Това обаче не се случва, в рамките на 6 месеца той изчезва. Властите не успяват да го открият, а и не го търсят активно, тъй като не е влизал в радикализираните", каза тя.

Журналистът Александър Андреев коментира как случаят би се отразил на българската общност. Той обясни, че в Германия има около 400 хил. българи, които са доста различни, тъй като има висококвалифицирани хора и нископлатени хора, които живеят на социални помощи.

"Имиджът на хората от България не е от най-добрите, макар че и германците си дават сметка, че това са най-различни хора", коментира той.

"Солинген е известен като града на остриетата. Там се произвеждат прочутите ножове и ножици и тъкмо в този град се извърши този атентат с хладно оръжие. На местопрестъплението се полагат цветя, свещи, картички. Един от плакатите ми направи впечатление, на него пише - "Благодарим ти Ангела Меркел за бежанците", "Благодарим и на партията на зелените". Хората свързват сучилото се с двете поредни вълни от бежанци", смята Андреев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Образование
Гуцанов: Най-важната тема е безводието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аман от глупости ...
66
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Много германци не щат и украинските бежанци ,писна им и от тях !
65
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Нали ги поканиха, сега да им сърбат попарата !
64
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Българска връзка няма.Поканиха ги и им раздаваха мечета.Сега търсят под вола теле.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мнго сме горди, ако сме замесени в нещо европейско и много съжаляваме ако нещо го има в Европа пък при нас гоняма. Почват се едни драматични новини, чак страх да те хване. По време на ковид, докато дойде у нас такова драматизиране беше... И когато хванаха първия случай вече бяхме част от прекрасната Европа-щастливи! Та инсега -българска връзка! Сигурно на българско слънце си е сушил гащите...
62
0
 
9
 
! Отговори
Велес преди 2 седмици
Каква "българска" връзка ви гони? Идете при "мама" Меркел, дето ги канеше да дойдат в Германия да живеят там...
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На тоя шолц и на немците им дойде акъла )))сега не искат мигранти ,ли кой и даваше безплатни квартири,лечение милиони евро всичли ромове вън от ЕС и България
60
1
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 седмици
Въобще не ми пука
59
0
 
7
 
! Отговори
Адолфинчо Гитлеров преди 2 седмици
Местя го от левия в десния крачол. Кво ми пука за някакви пукнали шваби? Да си сърбат супата! Да се сърдят на баболина Меркел,която ги покани в Германия!
58
1
 
10
 
! Отговори
До умопомрачително преди 2 седмици
"Но вменявате пряко, че "Имиджът на хората от България не е от най-добрите"." ----------- Разбир се, че не е от най-добрите. Няма как да е друго, предвид стотиците хиляди наши "съграждани" с български лични карти, но от индийски произход, които наводниха Германия. Живеят като пpaceтa и се издържат от кражби, просия, проституция и социални помощ. Какъв имидж да искаме, щом такива "хора" представляват България?
57
1
 
11
 
! Отговори
умопомрчително преди 2 седмици
Днес, всеки ден бълвате поредната помия. Това заплаща ли се от някого?Статията вменява вина на България или българи съпричастни в престъплението. Кои от България е замесен? Но вменявате пряко, че "Имиджът на хората от България не е от най-добрите". Ами с такива умници като няма какъв да е. Като го повторите 100 пъти.
56
1
 
14
 
! Отговори
Еми от де да влязат преди 2 седмици
е, няма да е през Япония я. Такова ни е местоположението. .....
55
0
 
14
 
! Отговори
ДъртатаВещица преди 2 седмици
от ирония не разбира. Вместо да й "благодарите", линчувайте я! Същото се отнася за урсулата, дето ще изтребва вълците в Европа, щото й изяли понито, а ман.алите не я притесняват.
54
0
 
8
 
! Отговори
КУНЦ КАМЕРЩАЙН преди 2 седмици
Сирийското ножарче тука щяха да го помпат като Коледна пуйка и гергьовско агне. Не от днешната полиция, разбира се, а от снощната милиция. Той и затова не е останал тук, щото е усетил колко е дебел дедовия булгаришен колбас шпециалитат
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези хора бяха лично окуражени от Меркел да отидат в Европа, най-вече в Германия. Редно е всички да отидат в Германия.
52
2
 
8
 
! Отговори
Ентусиаст преди 2 седмици
Единствено Марков се опита да ги спре на летището, докато Денков лъжеше!
51
0
 
14
 
! Отговори
Политкоретен преди 2 седмици
Не ми бил опасен терорист с нож, най ми бил от инженерите на Меркел с отвертка в ръка! И разбира се, само и единствено българите са виновни за инцидента. Няма как да е иначе.
50
0
 
3
 
! Отговори
ДопълвамИдеята на 38 преди 2 седмици
Относно обезопасяването на южната ни граница чрез ровове, пълни със свински фекалии, предлагам държавата да задължи Гергов. Получил е тлъста хапка даром по времето,когато някои ги назначаваха да бъдат милионери, сега нека да се издължи на държавата и да финансира изкопаването на такива ровове и запълването им с каквото трябва. Не се ли справи, да върне ЦУМ на Софийската община.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 38 Това за трите години задължителен стаж в свинеферма е брилянтно хрумване. Подкрепям!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Напоследък тече силна рекламна кампания на ножовете Солинген. Няма спор, добри са, но това е прекалено.