Даниил се срещна с деца от летния лагер в Кремиковския манастир

Патриархът участва в богослужение в чест на преподобния Моисей Мурин
28 авг 2024 16:52, Петър Бойчев
18
Даниил се срещна с деца от летния лагер в Кремиковския манастир
Снимка БГНЕС

Негово Светейшество патриарх Даниил посети Кремиковския манастир "Св. великомъченик Георги Победоносец", съобщиха от Софийската света митрополия.

Патриархът участва във вечерното богослужение в чест на преподобния Моисей Мурин, а след това се срещна и разговаря с лагеруващите в светата обител деца. Негово Светейшество изрази радостта си, че манастирът за поредна година организира православен летен лагер, благослови децата и служителите в манастира и им раздаде подаръци.

Иконом Серафим Янев, ефимерий на манастира, запозна патриарха и с другите дейности, които се развиват в манастира, посочва БТА. Летните лагери в манастира са стара традиция. Децата, които са летували, са били от различни населени места на Софийската епархия - София, Дупница, Горна Малина и други. Най-малките лагерници са били деца, изучаващи религия в детските градини на Банкя и на софийския квартал Кремиковци.

Изключително интересни и поучителни са били заниманията с по-големите ученици. Те са се запознали с живота и делото на българските светци и с историите за чудесата на Господ Иисус Христос. В продължение на седмица децата са рисували икони, правили са коливо (варено, подсладено жито) и просфори (свещен хляб за светата литургия), разучавали са църковни песнопения, участвали са и в богослуженията на манастира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
3
 
! Отговори
Калош преди 2 седмици
Този шаман дето го назначиха за патриарх без да е имало църковно народен събор,написа 29 листа с възхвала на Рашънската православна болшевишка църква и толкова срещу ПЦУ,която има томос от Вселенския патриарх.Преди два ни пак почна да рие в торището и да защитава Онуфрий,агента на Московската.Сатаданииле *** си при възлюбления митничар, който те облажаваше в Роженския манастир.
16
4
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
До Ристу: Баш така си е наистина, от медузите, хидрите и червеите, та чак до нас - някаква разновидност на черво (или даже само кухина с една I/O дупка, няма да влизам в латински подробности) и разни таратанци, навързани около нея :). Тук-там са се появили и кокаляци с времето, нагоре по дървото :).
15
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Не пускайте тоя руски петоколонник фашист при деца!
14
7
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Поздрави получава най големият педо***ил, шефът на Рилския.
13
5
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 2 седмици
Номер 3 е описал чудесно реалността. Радвам се да видя, че все още има начетени и образовани хора в тази държава. Браво! Това са истинските просветители и учители, които народът трябва да слуша, а не тези слепци с реси, за които става дума в статията. Единствено бих сменил "чревен тракт" с комплект тoпки или яйчници, защото точно там стои молекулата на живота, която ще бъде предадена на следващото поколение временни убежища на ДНК, което прави тези органи най-важни за нея.
12
1
 
3
 
! Отговори
Ш преди 2 седмици
До Лазар Ти не си Чиба, а си Шива, знам те аз, БМВ индустанско
11
12
 
11
 
! Отговори
Лазар преди 2 седмици
Кой допусна при децата руски агент?!? Чи ба на ченгето-поп.
10
3
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
Ех, а ако беше с негово попадийство и епископейшата сиси, по прякор боата (той много добре се разбира с децата, справка - семинарията / семенарията), щяха да са педагог до педагога, и те щяха да се облажат, и дечурлигата щяха да научат едни много благи мравославни ценности, в стил троянския манастир :))).
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Митрополит на Видинска епархия, все още не е избран, ако има начин Данаил да се връща там,даже и това му е много.Виж за отшелник в Сибирски манастир става, идеално.
8
9
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 2 седмици
КГБ попчето отчита дейност но дълбоко в душата са си руски продажници
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Попадии сър забавляват се с 50 милиона попска субсидия :)))
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Номер 1, кажи коя е 10-те Божии заповеди вреди на децата? Има ли такава или напротив - всички за полезни и добри за тяхното развитие. Както питаше Христос - Ако съм направил нещо лошо кажи какво е, ако ли не - защо ме удряш?
5
10
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 2 седмици
Това, че не можеш да усетиш/видиш Бога и Неговата Светлина, не значи, че други не могат. Ако предпочиташ да живееш като животно не считай това за норма за всички хора. За хората, които търсят - учението на Исихазма и Несътворената Божествена Светлина, както и Обожанието могат да бъдат една добра първа стъпка.
4
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прави впечатление, че Даниил е несравнимо по-активен от предишните ни патриарси. Браво! Коментиралият под номер 3, жал ми е за теб - казвам го без всякакъв сарказъм.
3
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще ви разваля идилията. Но Господ Бог е измислица, чудесата са илюзия. Това не е реалността, в която се намирате. Вие сте чревен тракт с накачени органи и гръбначна структура и всичко това е в услуга на размножаването на ДНК молекулата, чиито демонстративни модели сте вие и с вас ще се проведе тест, след което ще бъдете брутално захвърлени на бунището на историята за да наторите земетя. Няма рай няма ад, и задгробен живот, всичко приключва. С ръсене на свещена вода нещата няма да се оправят.
2
21
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 2 седмици
Много полезни умения. Като завършат училище с тези умения навсякъде ще си намерят високоплатена работа.
1
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
посегнаха и на децата!!! НАРОДЕ???!!!!!