Хеликоптер транспортира жена с инсулт до София

Има опасност за живота й
28 авг 2024 13:01, Александър Попов
8
Хеликоптер транспортира жена с инсулт до София
Снимка: БГНЕС

Хеликоптер транспортира жена с инсулт до София днес. Въздушната линейка е кацнала в столицата в 10:50 часа, а пациентката е приета в УМБАЛ "Св.Анна".

Жената е на 50 години, от Благоевград и в тежко състояние.  Тя е диагностицирана в Спешното отделение на болницата с инсулт и е хоспитализирана в реанимацията на болницата.

"Има опасност за живота и", съобщиха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: хеликоптеринсулт
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Малиии, каква новина! На всяка ски писта в Алпите има по 200 обслужващи хеликоптера и при навехнат пръст те качват на него, защото си застрахован, а тука някаква тетка карали. Мале каква новина! Доста жалка държавица сме...
7
2
 
0
 
! Отговори
1234 преди 2 седмици
Що не почнете всяка линейка да пишете какъв пациент е закарала и докъде. Това че имаме 1 хеликоптер, не значи че трябва всеки ден да четем че си е свършил работата. Нали затова ги взехме...
6
0
 
0
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 седмици
Тези дето си прехвърлят болните какво лекуват
5
2
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 2 седмици
Отворена черепна кутия - демек тиква :)))
4
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ХОРАТА ПРЕКАРАЛИ ИНСУЛТ ПОВЕЧЕТО СЕ ПАРАЛИЗИРАТ ДО НЯКАКВА СТЕПЕН ГАДНА РАБОТА ВИЖДАЛ СЪМ ГО НА ЖИВО НА 90 ГОДИШНАТА СИ ЛЕЛЯ!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И друго, което съм чувал, не знам колко е вярно или не, но най-подходящото заведение за лечение на инсулт е Св.Наум на 4ти километър (лудницата). Нека някой по-запознат коментира.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано помогнат на жената. Получила инсулт, толкова рядко състояние, че само в София има квалифицирани доктори за лечението му. А случайно някой да знае, че времето при инсулта (както и при повечето животозастрашаващи състояния) е критично? Тук говорим за под час пациента да е минал на скенер, да се е локализирал кръвоизлива и да е в операционна под упойка в най-добрия случай с отворена черепна кутия, където хирургът може да почисти кръвоизлива и да възстанови притока на кръв в съдовете.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
У Горна Джумая нема ли доктори за инсулт :)))