НБУ: Аулата ще бъде изградена наново

Университетът ще участва в лечението на ранения работник
Обновена: 28 авг 2024 15:55 | 28 авг 2024 15:55, Нели Христова
20
НБУ: Аулата ще бъде изградена наново
Снимка: БГНЕС

Аулата на Нов Български университет, която се срути във вторник по време на ремонтни дейности, ще бъде изградена наново. При инцидента пострада тежко един от работниците.

Днес от НБУ съобщиха, че учебното заведение ще участва в грижата за възстановяването на настанения за лечение работник.

Заради инцидента в частния университет Направление архитектура и градоустройство (НАГ) към Столичната община състави констативен протокол, а кметът Васил Терзиев съобщи, че ще възложи проверка на всички покривни конструкции на общински училища, детски градини, болници и обекти с фотоволтаични инсталации.

"Нов български университет изказва дълбоката си благодарност за бързата реакция, проявената съпричастност и професионализма към екипите на МВР, Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ, Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряващи безопасността на хората на територията на университета, към служителите на университета, оказали съдействие на екипите, както и на пожарникаря, довел личното си куче, обучено да търси пострадали", се казва в изявление на университета.

Специална благодарност НБУ изказва и към екипите на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", извършили всички необходими животоспасяващи дейности.
 
НБУ благодари на медиите, отразили компетентно и точно информацията, което предотврати всяването на паника между хората.
 
Аулата е символ на всеки университет и е свързана с преживяванията, които правят историята на една академична общност. В Аулата на Нов български университет се провеждат тържествените церемонии по откриване на академичната година и се връчват дипломите на завършващите студенти. През годините в нея са гостували и изнасяли лекции изтъкнати личности като Лорд Ралф Дарендорф, Енио Мориконе, Кшищоф Зануси, Ричард Рорти, Даниел Либескинд, Стив Форбс и други. Аулата е била сцена на значими академични събития и културни изяви, които оформят историята на университета. На рояла е свирил Милчо Левиев и неведнъж специален гост е била Райна Кабаиванска, която от повече от 20 години води майсторския си клас в университета.
 
Аулата ще бъде изградена наново и в нея Нов български университет ще продължи да създава бъдещата си история. Визията за развитието на кампуса на НБУ винаги е била осигуряването на модерни и безопасни условия за обучение на студентите и работа на служителите. Нов български университет гарантира сигурността на своите студенти, служители и гости на университета, и тя е и винаги ще бъде основен приоритет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
"АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ" ще даде пари бе, нали тя финансира тоя университет.
17
0
 
1
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 2 седмици
Де да беше се сринала върху главата на Драгалевския Ай дук(Си.га.ни.на КостУФ), когато презентира мемоарите си как изкорми държавата и окраде народа .
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да трупат панелки колкото могат повече, па и някоя перка да окичат за пълно щастие, нали са модерни и зелени.:)), само лошо е че хора могат да пострадат.:))
15
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
Оразмеряването на плочи е една от най-сложните материи в съпромата. Панелите когато са много променят нещата, а ето и могат да разрушават. Които е слагал панелите е трябвало да се чукне по главата, че може да стане белята, решението е лесно, укрепване на покрива и край.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Навредиха и на още един човек, сега буквано го осакатиха.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НБУ са с лоша карма.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
редно е т.нар. университет да изгради една сграда, завреният ни зет им подари АОНСУ/ Ще бъдат болни, че за пръв път ще дават пари за ново строителство, а преди това за почистване на терена.
11
0
 
5
 
! Отговори
Интересно... преди 2 седмици
....а защо й е на една печатница за дипломи Аула? Спокойно могат да продължат дейността си е без нея....
10
6
 
11
 
! Отговори
Либераст преди 2 седмици
Рухналият покрив на НБУ е нагледен пример какво се случва при срещата на глобо-либералните иделогии с реалната реалност: в името на "спасяване на планетата" покривът е бил наблъскан със слънчеви панели, които да генерират "зелена енергия". Никакви закони на физиката не са по-важни от лошия евтин руски газ! Природният газ е добър само когато идва втечнен, с танкери и от Щатите.
9
1
 
2
 
! Отговори
Обикновено сгради преди 2 седмици
Които са ремонтирани от фирми на ГЕРБ и Пеевски им падат покривите. Виж в.google.за подобен гаф във Варна преди 2-3г. с покрива на едно училище. Не случайно кметът на София нареди проверка на покривите на училищата в столицата. А вие продължавайте да сте пасивни и да гледате как Баце и Шиши с купения вот продължават да владеят завладяната от ДС кукловоди държава.
8
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Много приказки без отговор на основният въпрос.Какво причини рухването на покрива?
7
1
 
1
 
! Отговори
Усвояване преди 2 седмици
Точно така, заради една бълха, изгорете юргана!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не го ли е строил бай Тошо, или Царя по немски проекти и изпълнение.
5
0
 
8
 
! Отговори
Закривайййййй! преди 2 седмици
НПО-та вън от България!
4
4
 
14
 
! Отговори
Катон преди 2 седмици
Това соросово гнездо трябва да буде изравнено със земята барабар со всички соростии вътре и посипано със сол...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей, добре че не е паднала на главата на Ерио Мориконе, а покрива е паднал ... абе няма значение
2
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Некачествено строителство. Да бутат и от начало с много арматура и бетон. Като бункер да стане :))))))))))))))))))))))))))))
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо е паднал покрива :)))