Откриха контрабандни цигари в бетон

Други са намерени в кутии с вафли
29 авг 2024 03:00, Стела Стоянова
2
Откриха контрабандни цигари в бетон
Снимка БГНЕС, архив

Два случая на опит за контрабанда на цигари с български акцизен бандерол установиха митническите служители на ГКПП „Видин" при „Дунав мост 2" - 69 800 къса цигари в хладилен камион с вафли и 5400 къса цигари, отлети в бетонна плоча. Това съобщиха от Агенция „Митници".

На 23 август е спрян за проверка хладилен камион, превозващ сладкарски изделия за Великобритания. При осъществения контрол от митническите инспектори в кутиите с вафли са открити общо 69 800 къса (3490 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Стековете с цигари са били обвити с алуминиево фолио, за да екранират при сканиране с рентген и да възпрепятстват откриването им.

И друг необичаен опит за превоз на цигари с български акцизен бандерол е установен от митническите служители в същия ден. При проверка на автовоз, пътуващ за Германия, митническите инспектори проверяват непридружена пратка - бетонна плоча, за която водачът - български гражданин твърди, че е търговска мостра. Оказва се, че в бетона са отлети 5400 къса (270 кутии) цигари с български акцизен бандерол.

Акцизните стоки са задържани, като за случаите са съставени актове за установяване на административно нарушение, пише "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Общество
Променят Закона за банковата несъстоятелност заради пропуските при КТБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То остави, че са с бандерол и явно са напълно легално купени и са си оригинални, но явно количеството бърка нещата. Но са 100% изпяти. Няма човек да ме убеди, че нашите ще се занимават да разбиват бетонен блок заради съмнения, ако няма сигнал. Същата работа и с ТИР-а с вафлите. Плащайте си бе момчета, нашите на границата не падат от луната :D
1
0
 
10
 
! Отговори
Питам преди 2 седмици
Нали цигарите са с бандерол , какъв е проблема ?