Двама българи загинаха на фронта в Украйна

Те са от Болградски район
11 сеп 2024 16:46, Александър Попов
282
Двама българи загинаха на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: войната в Украйна
Още от Коронавирус
МЗ с кампания за ваксина срещу COVID
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
руснаци, убиват българи... нищо ново!
59
4
 
17
 
! Отговори
България над всичко преди 1 седмица
българите служат в българската армия - украинците в украинската!!няма дадени български жертви в тая война
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 60 Това снощи ли го сънува, кравар? Те такива кравари като теб от 25 години казват че Путин ще бъде унищожен скоро. А то 25 години минаха. Човекът ще умре от старост, не от друго, смеееешник краварски.
57
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проклетия дърт Пyтанaрко започна да избива и българи! Прокълнат да е дърт Пyтaнарко, ръчичката му да изсъхне, скоро в чeрен гроб да легне! Продажните копейки които го подкрепят и те да са прокълнати - бял ден до края на живота си да не видят!
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия са за пари там ,предатели на. българия ,те се правят за голяма работа ,ами умиргате гадове
55
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Явно не са успели да съберат пари, за да избягат като всички нормални, ненацифицирани украинци.
54
0
 
18
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
Те са украйнски граждани.
53
4
 
15
 
! Отговори
Светльо Левскаря преди 1 седмица
Добре дошли при мен, момчета. Вярно вие не сте наемници, но се бихте на неправилната страна. Българи, а да се биете за наркомана??? Аз поне за пари го правех.
52
0
 
14
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 седмица
Война е ! Жалко и за убитите украинци и за погубените руснаци ....
51
0
 
3
 
! Отговори
Azz преди 1 седмица
Ами, НЕ там....
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 57 Ще направят обръч, но около Кремъл и ще извадят гнидaта от там за да го обесят като Садам Хюсеин.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Насилствено мобилизирани и пратени да умират за САЩ и Великобритания. 50-годишен го пратили на фронта, танкист...
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще стане като армията на генерал Паулус 1943-та година с укритe край Курск. Руснаците ще им направят обръч и ще им кажат да се предадат. Дотук беше с авантюрата на наркомана при Курск.
47
2
 
21
 
! Отговори
Обективни истини преди 1 седмица
Лека и пръст на момчетата и слава на всеки убил т.нар. си началник, избягал, дезертирал, укрил се или избягал мобилизация украинец.
46
3
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 седмица
скоро и към задунайска болгария ще почнат да пътуват такива дървени костюми с насипно съдържание
45
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като екстраполираме излиза че Украйна от 6 до 10 септеври е изгубила 300 убити, а Русия за тия 5 дни е изгубила 2000 убити. Този факт обаче никак не пречи на българското русофилство да твърди че украинците ще свършат преди да свършат руснаците.
44
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Но ако вземем ситуацията като цяло, все още има някои положителни аспекти. И това е контранастъпление на руската армия. Началото е поставено. Гледаме и чакаме добри новини!
43
3
 
12
 
! Отговори
10 преди 1 седмица
но не уточняват за какво точно става дума. какво следва. Ще следим развитието. Няма смисъл да изпадаме в еуфория от успехите в западния участък на Кореневски район на Курска област. Не е известно как фашизоидният и,з,м,е,т ще може да реагира на своя провал, дали ще успее бързо и ефективно да се прегрупира и дали е готов да удържи настъплението на руската армия. Освен това в Суджанския район нещата са както преди - руските въоръжени сили отблъскват вражеските атаки предимно в малки групи. Противникът се опитва да пробие и на север, към Льгов.
42
3
 
15
 
! Отговори
9 преди 1 седмица
И руската армия, очевидно, не планира да пести снаряди и ракети.Допълнително.ВСУ се активизираха в Сумска област и се опитват да привлекат допълнителни резерви в Курска област, опитвайки се да предотвратят евентуално създаване на котел. Руската артилерия и авиация работят в тясно сътрудничество в района на Суми, унищожавайки и,з,м,е,ти при приближаване и на етап формиране на бронирани групи.Съобщава се също, че на позициите на ВСУ в района на Курск руските витязи работят с всичко, което имат. Говори се дори за използването на някаква нова технология,
41
2
 
16
 
! Отговори
8 преди 1 седмица
че ситуацията е безнадежна, тъй като ВСУ не могат да прекъснат операцията в района на Курск и няма да могат да участват в нея постоянно, ще мине известно време до нейното логично приключване. Най-важният етап може да бъде, когато групата на ВСУ ще трябва да се оттегли от района на Курск. Вече няма асфалтирани пътища за излизане, а времето се разваля буквално пред очите ни.