Условна присъда за охранителя, счупил челюстта на младеж в Созопол

Боят ме остави в тежко психическо и физическо състояние, каза Владимир
22 окт 2024 09:08, Елка Василева
30
Условна присъда за охранителя, счупил челюстта на младеж в Созопол
Снимка: архив, БГНЕС

Пет месеца условно с 3-годишен изпитателен срок - толкова е присъдата, която получи полицаят Христо Петров, работещ и като охранител към „Делта гард“.

Още по темата
Навръх джулай морнинг тази година той нападна и счупи челюстта на студент в заведение край Созопол. Версиите за побоя на Христо Петров и на пострадалия Владимир Радев се разминават. Според 19-годишния студент той е пребит, защото се е опитал да спаси свой приятел, ударен с шамар от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго - че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя. Последствията обаче са ясни – 19-годишният Владимир Радев е със счупена челюст и с множество фрактури в областта на лицето.

"Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма", коментира студентът пред Нова тв. Той сподели, че не очаква компенсация за страданията си, а и до днес има предразсъдъци, стоейки близо до непознат човек.

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с Прокуратурата.

"Излиза така, че всичко се случва извън нашите сили. Струва ми се несправедливо", посочи Владимир Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Общество
На бул. "България": Колата прелетя над 10 души на спирката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Първата присъда винаги е условна, и винаги е под или около минимума. Така е в западните държави, нали искате като тях. Тук пак добре, че изпитателния срок е 3год., защото можеше и да е една. Обезщетение да си търси в гражданския съд. Наказателните състави радко приемат за разглеждане и граждански иск ведно с наказателното производство. При наказателна присъда влязла в сила веднага ще му дадат обезщетение от гражданския съд.
25
4
 
6
 
! Отговори
Чекмеджан от Банкя преди 1 час
Аз продължавам да управлявам, като съм дал съдебната система на другарчето ми Прасчо. Като не гласувате пак ще ви управляваме така. С реване по форумите не става.
24
2
 
7
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 час
ВСЕ ПАК ФИРМАТА "ДЕЛТА ГАРД" Е НА ТИКВУН ТЕ СЪЩИТЕ БИЕХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕКОЛКОКРАТНО БЕЗ НИКАКВИ ПОСЛЕДИЦИ...ТАКА ЧЕ ДОРИ ТРЯБВА ДА Е ДОВОЛЕН ПОТЪРПЕВШИЯТ ЧЕ НЕ СА МУ СПРЕТНАЛИ ПОСТАНОВКА Я ЧЕ Е ДИЛЪР Я ЧЕ Е КРАДЕЦ...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИКВУН ОЩЕ..
23
0
 
6
 
! Отговори
от съда преди 1 час
Вие тия неща не ги разбирате. Ние сме независими и каквото кажем, това е.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Наистина това не е държава. Счупена челюст - средна телесна повреда. Този който е счупил е полицай, който незаконно работи като охранител и открито лъже за това.За средна телесна наказанието мисля е между 2 и 10 години.Значи този минимум 4-5 години ефективна присъда трябва да има. Всичко друго е подигравка.
21
6
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 час
Важното е да вкарваме в затвора шофьорите където не са причинили никаква вреда освен че са били в нетрезво състояние а тези биячи с пагон не плащащи данъци и нанасящи средна телесна повреда нямат конфискация на имущество парични глоби или пък затвор !Това е заКона в България.Шофьорите се оказаха най ""големите престъпници"" защото там има рекет на пътя където го няма никъде по света!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На места където клиентът влиза без уръжие трябва да се избягва ходенето понеже охраната може да реши да бие.
19
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До bb В нормална държава охранител на смяна се води длъжностно лице. Всяка подигравка или нападение над такова, ще има за последвие най.малко задържане и последвала парична санкция, такава, че хулиганчето няма да може да я плати!!!
18
4
 
15
 
! Отговори
bb преди 1 час
В нормална държава ще има такова обезщетение, че тоя години няма да може да го изплати!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да счупим тогаз и аз ченето на Тъщата :)))
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До УНИЖАВАМ русофили Не е минало само с бой. Как беше? Болката ли е по-голяма или срама?
15
5
 
3
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 час
Станах, станах. 5 джендъра веднъж ме хванаха и ми казаха ставаш джендър!!! Аз им казах: НЕ ЩА! Набиха ме и ме направиха джендър. ХАЙАХАГАЙАХАХГАХАХАХАХХСЙАХА
14
2
 
15
 
! Отговори
реалист преди 1 час
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
13
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 1 час
Ако се гледа закона това е средна телесна повреда => 3 години. Закона обчае не се гледа от съдЪТ в РБ.
12
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 час
До УНИЖАВАМ русофили - като ти гледам поста.... явно унижаваш само себе си
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До УНИЖАВАМ русофили Виж как си личи , че си обратен! Веднага се засягаш. ти по рождение ли си лява резба, или после си станал?
10
20
 
7
 
! Отговори
Наркоманчето преди 1 час
понеже учи в Нидерландия (между другото, това е най-лесно достъпното място за висше образование в чужбина) си е помислио, че е велико и може да се гаври с хората, които смята, че стоят по-долу от него. Е, сега ще му държи влага!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 3В България за жалост няма справедливи присъди. То очакваме след месец да осъдят на 5 месеца и мъж блъснал пешеходец на пешеходна пътека понеже не е бил осъжан преди това и е признал вината си.
8
14
 
3
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 час
До 1, то ако "някое джендарче" те гаври и ти п1кае върху храната, то ще да е защото носиш прашк1те на ма1ка си. Те го гаврят и му п1каят върху храната, ама той щял да ги бие ХАЙАХАГАЙАХАХГАХАХАХАХХСЙАХА
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези дни мисля да счупя челюстта на съдията,не се притеснявам защото знам присъдата...условно...така е тук...за жалост...