Един министър отвъд морала

Румен Петков: Не въпросите на журналистите ще ме накарат да си подам оставката, не съм се срещал с Галеви
9 апр 2008 13:47,
45
Един министър отвъд морала
Снимка: БГНЕС

Не е сериозно един доклад да бъде достатъчен аргумент някой да си запази поста. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Румен Петков в отговор на въпрос дали подготвеният от него доклад за реформи в системата на МВР ще бъде достатъчен, за да запази поста си.

Попитан дали проверката на прокуратурата срещу него за издаване на класифицирана информация не е достатъчна, за да подаде оставка, Петков каза, че тази проверка трябва може би първо да приключи.

Министърът обаче не очаква да бъде освободен след вота на недоверие, който ще бъде гласуван в петък от парламента.

"Това е въпрос на сериозен анализ и оценка на ситуацията", добави Румен Петков.

На въпрос, реформите в неговия доклад възможно ли е да бъдат извършени, след като той си подаде оставката, Петков каза: "невъзможни неща няма".

Той уточни, че не въпросите на журналистите ще го накарат да си подаде оставката.

Една от радикалните мерки, които препоръчва в доклада си вътрешният министър е изваждането на контрола на използването на СРС в самостоятелна агенция, извън МВР.

"Трябва да се разбере, че ние повече от години говорим за промени в МВР. Изграждането на ДАНС постави въпроса за ефективната работа на службите, които осъществяват принципите на СРС. Заявителите са МВР, ДАНС, прокуратурата, следствието, разузнаването и военната полиция. За добрата организация на работа е необходимо една равно отдалечена агенция от тези звена и която да обслужва заявителски материали", каза Петков.

Според него тази агенция може да бъде както под контрола на прокуратурата, така и на Министерство на правосъдието.

Относно срещата му с братя Галеви, която според доклада на вътрешната комисия е била нерегламентирана, министър Петков каза, че да се говори чак за среща медиите малко го надценяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 16 години
xoraaaaa,xoraaa.....ne6tata se komandvat izvan granicite na bulgaria ot mnogo godini....o6te kogato pokoiniat ognian doinov jivee6e v austria....
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
РЕФОРМИ,но с кого? С Галеви ли?
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ЕС предупреди България...
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
е ти явно си по-умен, щом така ти харесва. Стой и гледаи...
20
0
 
1
 
! Отговори
Tapoto kopele преди 16 години
A ne se li pitate k1de e onzi s1s sokovete B.., koito izliza6e i ot 4e6mata kato si pusne6 vodata
19
0
 
1
 
! Отговори
norm преди 16 години
Как да го махнат,като освен че е кофчежник,знае и далаверите на съпартийците си,а и тези на коалиционните партньори.
18
0
 
1
 
! Отговори
я шамарче преди 16 години
ква атака на Парламента бе, както го направихте преди време ли ??? Ти си ***! Виж какво направиха след това, тези които го "щурмуваха"!
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Време е за щормуване на парламента
16
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 16 години
Ха ха, как ще го махнат бе, хора! ...та тоя е ковчежника им!
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТАНие, гражданите на Република България:Обвиняваме Президента!Обвиняваме Народното събрание!Обвиняваме Правителството!Обвиняваме Главния прокурор!Обвиняваме Кмета на София!Обвиняваме цялата политическа върхушка!Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцията на младите!Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!Искаме незабавна оставка на Президента!Искаме оставката на правителството!Искаме разпускане на Народното събрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!Искаме оставката на кмета на София!Искаме оставката на Главния прокурор!Вън мафията от държавата!Гражданска инициатива Справедливост призовава всички честни българи на граждански протест на 11.04.08г., петък, от 17,30 часа на площад "Независимост" (пред Президенството) - "НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА".
14
0
 
1
 
! Отговори
lcd soundsystem преди 16 години
*** политици разсипахте МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Много нагъл и противен тип е Румен Петков. Но както казва 7., много здраво се е окопал.А дори и евентуално да подаде оставка, то в България оставка се подава така, че да не бъде приета (както наскоро каза в едно интервю Светлин Русев).
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
zaslujava *** da go ubiat s kamani ,kato sestri Belneiski
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
stiga be- PASHA-zabravilli kogato beshe ohrana sas-BOKO-borisov-sega stana sas golemi pritencii-mai shte se varnesh vav parvi klas
10
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Червените ескадрони на смъртта дебнат всеки инакомислещ и всеки докоснал се до голямата тайна ....за срастване на мафия и държава!
9
0
 
1
 
! Отговори
маринов преди 16 години
лошото на мафията е ,че всъщност е управляващата власт!?? явно ПЕТКОВ си мисли като фараон и кара некви *** от родният ми град да пишат песма петиции!??няма такъв смях ви казвам се смееме на шепата облажили се от тоя фонтан!!крадецът вика дръжте крадецът!!
8
0
 
1
 
! Отговори
ina преди 16 години
От полицаи съм чувала, че откакто е този министър - нищо не работят. Всички ги е страх/ тия, които не са вкарани в корупционни схеми/ , че ще засегнат интереса на някой по-голям началник и си кротуват. Голямо нищоправене е в полицията, благодарение на този и на такива като него големи шефове.
7
0
 
1
 
! Отговори
адасд преди 16 години
помислете само колко навътре е разположен Румен Петков, щом още си стой на поста след всички тези доказателства за работата му. Кой знае колко хора зависят от него и въобще колко здраво е закрепен на мястото си.
6
0
 
1
 
! Отговори
андрей преди 16 години
МВР - МАХНЕТЕ ВЕДНАГА РУМЕН
5
0
 
1
 
! Отговори
Plamen Dimitrov преди 16 години
Za da padne glavarta na mafiqta parvo trqbva da otrjem glavata na tozi merzavec i cqloto pravitelstvo. A Stanishev da go obesim na ploshtada. Vreme e parlamenta da se shturmuva otnovooo.....