Необходимо е правителство с хоризонт от една до максимум две години

Хората са изморени от честите избори
21 окт 2024 21:24, Гергана Попова
9

Хората са изморени от честите избори и са изгубили доверие в политическата система. Това заяви кандидатът за депутат от "БСП – Обединена левица" Тодор Байчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

"Хората са обърнали гръб на системата. Има разпад на държавността. Хората вече не вярват нито в правосъдието, нито в МВР, нито в образованието. Те считат, че трябва да се стиснат очи и ръце, за да има правителство с няколко приоритета", каза още Байчев.

На въпрос дали БСП би влязла в коалиция с ГЕРБ, гостът отбеляза, че правителство без ГЕРБ трудно може да бъде сформирано. Въпреки това, Байчев е категоричен, че съставянето на правителство с участието на Бойко Борисов е невъзможно. Според него кабинетът трябва да се основава на конкретни политики и да няма слаби звена.

Байчев смята, че е необходимо правителство с хоризонт от една до максимум две години, което да се концентрира върху жизненоважни въпроси за запазването на държавността.

По отношение на слуховете, че Сергей Станишев може да бъде предложен за премиер в програмно правителство, политикът не потвърди тази възможност. Той поясни, че решението трябва да бъде взето от Националния съвет на БСП и не е сигурен дали самият Станишев би приел такава роля.
"Най-важното е да имаме доверие в човека, който ще проведе политиките, за които ще бъде подкрепен", добави Байчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БСПизбориГЕРБ
Още от Страната
Резултатите от изборите ще са ясни по-рано
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Horizontalno pravitelstvo v orlandovci.
7
1
 
3
 
! Отговори
За пълен мандат! преди 4 часа
Трябва стабилно правителство, което да избави България от хаоса, в който беше умишлено тласната! Това може да се извърши само от стабилни, системни, сериозни партии, за които интересите на България са над тези на самата партия! Сами си отговорете, кои са партиите и гласувайте масово за тях!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Никакво правителство ИМА саботьори вече 4 години успешни са излизат лъжат сядат в парламента получават сии пак излизат и пак лъжат и си пълнят банковите сметки с милиони за какво и е правителство
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Стига с тая мантра - Изморени са хората. Просто на политическия пазар е пълно с негодници, но добре организирани в ОПГ-та. Всички са до болка познати и изхабени. Гражданите си задават само един единствен въпрос - Колко ще крадат, онези които се доберат до властта? И затова не гласуват!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ей тъй човек като трябва да каже нещо, пък не знае какво, се получават глу ости. И защо трябва правителство "максимум две години". Сещам се! После започва поредицата отначало - избори в Германия /ще чакаме да видим какво ще стане/, после Франция /и тям е много важно за някои/, после сигурно Австрия ..., също както сега чакаме САЩ.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Aйge нeмa нyжga...
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Bez darjavno admin pismo niama da glasuvame doverie. Razvaliame darjavata. Ne iskame fashistka diktatura. Never shengen s tesi fashistki diktatori.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Този вика "Необходима ви е нова сглобка"