Политиците лапат, простолюдието плаща

Германски експерт настоява ЕС да спре всички еврофондове за БГ, за да се вдигне народа срещу властта
22 юли 2008 11:21,
112
Политиците лапат, простолюдието плаща
Снимка: БГНЕС

"В България положението е като в някоя африканска страна, това повече не може да се търпи", казва в интервю за Дойче веле германският експерт граф Филип фон Валдердорф.

Доскоро Валдердорф беше в ръководството на Германската търговско-промишлена палата, а в момента е бизнес-консултант и експерт.

Интересът му към България датира от десетилетия, в момента графът също работи по проекти, свързани с България.

По повод острите критики на Брюксел заради злоупотребите с еврофондовете фон Валдердорф изтъква един парадокс: Това го има в доста страни, икономиката върви добре, а политиката е лоша.

Според него проблемът е, че в България политиката е некадърна.

"За съжаление, тя е все още е в ръцете на старите кадри, които си правят каквото си искат", допълва той.

"Не съм съгласен с мнението на г-жа Плугчиева, която казва: Да, нека ни контролират, но без санкции. Аз съм на обратното мнение. Смятам, че българските политици трябва да бъдат наказани именно по начина, от който най-много ще ги заболи: със спиране на парите", казва граф Филип фон Валдердорф.

На въпрос "дали от тези санкции ще има полза и дали в София нещо може да се промени" Валдердорф отговаря: На България не й остава нищо друго. Вижте, аз като германски данъкоплатец, например, изобщо не приемам факта, че парите от моите данъци потъват неизвестно къде в България, че ги грабят разни мафиотски структури и всичко отива нахалост. Та това са направо африкански нрави!, заключава той.

Според експерта лечението е в изграждането на прозрачни структури за усвояването на европарите.

"Пак ще повторя: ако това не стане, просто трябва да се спрат всички пари за България. Само тогава и хората в България ще се надигнат срещу властта, защото всъщност те плащат сметката, те страдат от всичко това", категоричен е Филип фон Валдердорф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
mim преди 16 години
biah zabravila tova stihotvorenie, no me porazi sas tochnostta si, aktualno i za dneshnia jivot na balgarite! Ako EU spre parite, naroda niama da pochuvstva razlika, toi taka ili inache ne vijda nishto ot tezi pari i sega! Edinstveno mutrite shte im stane po-trudno, ama ne chak tolkova, zashtoto te dosega sa si ''opekli rabotata''! Napravo mi idva da placha!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Естествено че е прав човека. На мен толкова ми е писнало от тея политици, че честно ако ги срещна на улицата ще ги пребия от бой :)
29
0
 
0
 
! Отговори
svetla преди 16 години
olekna li vi sunarodnici ..mislia ,4e DA..po-dobre deistvaite otkolkoto da pishite po-foryma i mnenieto vi e ..glas v pystinia ...prav e germaneca mislete kato danukoplatci ,a ne kato ovce..
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
българинът е куче, което лае, но не хапе. понякога дори не лае, легнало в прахоляка, замаяно от горещините, гледа колите покрай него, пръскащи го с кал. понякога някой минувач му подхвърля кренвиршче, но му е трудно да го преглътне с развалените си зъби. иска му се да излае, да подгони накацалите го мухи, но не го държат краката.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Според мен невиждаш по-далече от носа си и от такива разсъждения е такова положението в БГ.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Във всяко действие удрят бедняка. Плосък данък. Кой спечели? Те. На доходите под 1000 лв. си е удар. Синя зона. Кого мъкнат паяците? Обикновените коли. Премахване на ниската цена за ток под 75 кВ пак печелят те. Примерите са хиляди, просто тези наглеци живеят на гърба на бедните. В частния сектор заплатите са смешни и жалки, но пък и никой не обръща внимание. Те нали са добре. Хораааа време е да се събудим и ние да накажем виновните, тъй като и съдебната система никаква я няма и не можем да разчитаме на тях. Ние възпитано си мълчим, а те нагло ни обират. Вальо Топлото с милионите още не са го осъдили за това че на всеки един столичанин с парно е бръкнал в джоба и ние мълчим. Трябва да видят, че така не може и са прескочили всички граници. Тази държава управлявана от мошеници, корумпирани и старци не може да просъществува още дълго. Явно бай Тошо доста е натрупал и направил след като тия 20 години крадат.
25
0
 
0
 
! Отговори
Who care... преди 16 години
Супер и сега нека да си направим един бунт...ДА АМА МАЙ САМО ВЪВ ФОРУМИТЕ МОЖЕМ ДА НЕДОВОЛСТВАМЕ!
24
0
 
0
 
! Отговори
pakho преди 16 години
Г-да Български управници и политици.ДА ВИ Е.....А МАЙКАТА.
23
0
 
0
 
! Отговори
L. преди 16 години
Хм, този ариец явно не вижда корупцията в собствената си страна, че тръгнал нашата да оправя. Знае ли колко им струва ежедневно източната им провинция?Никога не съм мислил, че бюрократите от Брюксел са особено умни - та нали като ни спрат европейските пари, веднага ще дойдат руските?! Всъщност те май вече са си тук, само чакат място да им се направи...
22
0
 
0
 
! Отговори
станислав преди 16 години
хубава снимка - заспали овце ...хора, дайте наистина да се вдигнем и да сложим край на управлението на тези комуноиди, хората по света започнаха открито да ни се подиграват заради нашето овче търпение.не ви ли писна вече от самите нас ?
21
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 16 години
кога ще се надигаме....на мен вече ми се надигна....това де...нали...сега ко да прая...предложения...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От: bg срам" ... Тоз народ поробенда мисли за слава не беше способен,игото тежеше на неговий врат,без да предизвика гордия му яд.Той беше спокоен. С позор на челото,безропотно, храбро живейше в теглото.Яремът му беше и родствен, и мил,понеже се беше със него родил;от люлката с него в живота бе тръгнали на труда беше като вол обръгнал.Народът бе мирен и почти засмян,сред робството тежко ходеше пиян,защото теглото - и то е пиянствои прави по-мило злото окаянство,и разумът мъти на простий народ,и държи го в дрямка, и прави го скот."Из стихотворението "Каблешков" - "Епопея на забравените"Иван Вазов
19
0
 
0
 
! Отговори
oho boho преди 16 години
6vabata e prav ...........vsi4ki na jaltite paveta koi s bradva koi s sopa koi s vila..ina4e nqma opraviq
18
0
 
0
 
! Отговори
Никита преди 16 години
И после с фалшиви патетични лозунги ще ме карат да се чувствам горда,че съм българка!!!Е,няма как да стане,още повече,че нямам заслуга за това!Просто никой не ме е питал къде да се родя!.....(Явно много грехове има да изкупуваме,за да ни пратят тук) :)
17
0
 
0
 
! Отговори
bobafet преди 16 години
Каквото правим винаги..продължаваме да си пасем.
16
0
 
0
 
! Отговори
Johnny ATAKISTA преди 16 години
Абсолютно вярно е всичко, което каза германеца! Докато не вдигнем юмрук във въздуха няма да се променят нещата...
15
0
 
0
 
! Отговори
pesimist преди 16 години
Най-добрите места за живот в Европа - предимно в Швейцария и Германия .В общата класация на градовете в света София се нареди на 117-то място, като е последна сред столиците от ЕС.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
африка, хм... на човека му пука, а на нас? е, хора, какво правиме?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това на снимката не са заспали овце, а овце ударени от мълния. Такива ще станем и ние ако продължаваме с овчедушието си.
12
0
 
0
 
! Отговори
Niki преди 16 години
po dqvolite kolko hubavo sa ni izliustrovali teq sas zaspalite ovce :D nqma6e na kade po hubavo sravnenie :D