Абе, я си...

Даваме 60 млн. лв. на млекопроизводителите, обяви земеделският министър. Нищо не даваме, докато ЕК не каже, скара му се вътрешният Миков
7 авг 2008 17:44,
36
Абе, я си...
Снимка: БГНЕС

Министрите на земеделието Валери Цветанов /от квотата на ДПС - бел. ред/ и на вътрешните работи Михаил Миков /от квотата на БСП - бел. ред/ се скараха на пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

Цветанов обяви, че веднага ще започне изплащането на 60 млн. лв. за млекопроизводителите, след като кабинетът реши да отдели пари от държавния бюджет.

"Даването на парите обаче ще стане при строг контрол на документите на животновъдите", каза той.

Цветанов посочи като аргумент за решението сериозния риск за редуциране на популацията от говеда, овце и кози в България.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков обаче репликира, че изплащането им ще стане едва след разрешение от Европейската комисия.

След тези думи земеделският министър стана от масата за пресконференции и напусна залата.

По-късно в четвъртък правителствената информационна служба съобщи, че правителството е решило да бъдат отпуснати 60 млн. лв. от държавния бюджет „предвид тежкото състояние на млечното животновъдство“.

С това решение на кабинета България е на път отново да си навлече гнева на Брюксел.

Досега няколко пъти кабинетът молеше еврокомисаря по земеделието да разреши плащането на субсидията, но отговорът на Мариян Фишер бе, че това е непозволена държавна субсидия, за която се предвижда солена евроглоба.

Санкцията е размерът на отпусната сума, т.е. 60 млн. лв. и лихва от 6% годишно.

Междувременно стана ясно, че протестите на животновъдите от Североизточна България няма да бъдат прекратени.

Днес над 50 фермери от района отново блокираха за половин час пътя Силистра-Добрич, до разклона за с.Кайнарджа.

Те заявиха, че не са удовлетворени от действията, които предприема земеделското министерство и правителството.

Фермерите в България протестират вече втора седмица с искане за получаване на целогодишна субсидия от 20 стотинки за литър мляко, което се равнява на 60 млн.лв. годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
FORUMEN MALOUMNIK преди 16 години
Abe, ja si....takovai takovata!E, tova e po-dobro kato zaglavie!Sbogom i ot men! Never again!!!!!!!!!!!
14
2
 
0
 
! Отговори
konsrervator преди 16 години
Това му е работата на вътрешния министър да следи за престъпление.Макар че аз бих го оставил да ги даде тези пари и после аиде у панделата а не да му помагам като му разяснявам закона.
13
2
 
0
 
! Отговори
hiks преди 16 години
"Михаил Миков обаче репликира, че изплащането им ще стане едва след разрешение от Европейската комисия"choveche, tova ne e NASHATA darjava. veche ne.zakonite na ES imat varhovenstvo nad balgarskite zakoni. ako balgarski zakon protivorechi na zakon na ES, toi trjabva da se promeni ili otmeni. Ako ES zabranjava da se subsidira dadeno proizvodstvo s BALGARSKI pari, ne s evropeiski, znachi darjavata NE MOJE da go subsidira, kolkoto i da iska. Inache - globa i lihva.Ako shtesh!
12
2
 
0
 
! Отговори
кибрита преди 16 години
Защо плащате по 600млнл. евро вноска в ЕС и после пак финансирате от бюджета това си е жива кражба и трябва да ви избесят до един .И то не само заради това-нещастни некадърни крадливи ***.Как може тия *** турци 8г да въртят министерство на земеделието.Ето ви го резултата.Те и да крадат като хората немогат,защото са ***.
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вместо да плюем по тия хора,трябва да ги подкрепим.Храната идва от там.Те не са виновни,че шайката горе се оля с краденето.Не са виновни,че млякото и месото се изкупува на смешни цени.Ако засечем колко мляко влиза в мандрите и колко "сирене" и "кисело мляко" излиза,ще се плучи "странна" разлика.за кг българско саламурено сирене са нужни 7,5 л мляко.А помните ли кога за последен път сте яли узрял кашкавал?Кога последно видяхте вкиснато кисело мляко,трайността на истинското българско кисело мляко е 4 дни.Кога за последно сте вкусили кренвирши,които са ато едновремешните родопски,въобще има ли свестни малотрайни колбаси.Фермерите са абсолютно прави.Защото тъкмо се пстабилизира браншът и пак ще останем без животни.За разлика от нас, румънците не унищожиха стадата си,ние ги изклахме.И на там вървим пак да го направим.И междудругото сайтът наистина е просташки.
10
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 16 години
От ЕС просто не искат да крадем от парите им. Ако не крадем те ще ни отпуснат пак субсидийте, но понеже това не устройва нашите управници те предпочитат да потрошат още пари от нашите джобове, за да позатихнат протестите и да ги оставим да окрадат колкото могат за годината, която им остава.
9
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сайтът ви става все по-просташки с всеки изминал ден. Сбогом от мен.
8
2
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 16 години
Няма ли други начини да се подпомогнат тези фермери?Защо пак трябва да ни глобяват?Трябва ли всичко да минава през еврокомисията все едно ,че вече не съществуваме като държава? И много други подобни въпроси могат да се зададат.Такива *** на ЕС ли сме ,че вече те решават какво да става в НАШАТА държава.Или много сме го забатачили или това са си ОБИКНОВЕННИ лисичи припадъци на нашите управници за да имитират работа /на крив министър ,еврокомисията му пречи /
7
2
 
0
 
! Отговори
Petko wojwoda преди 16 години
инистърът на вътрешните работи Михаил Миков обаче репликира, че изплащането им ще стане едва след разрешение от Европейската комисия.След тези думи земеделският министър стана от масата за пресконференции и напусна залата.
6
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 16 години
В тоя ред на мисли ти също можеш да си.......:) А че заглавието си е селско е факт. Друг е въпросът доколко можеш да го осъзнаеш.
5
2
 
0
 
! Отговори
до Мк преди 16 години
Абе я си..
4
2
 
0
 
! Отговори
Мк преди 16 години
Имам един въпрос към "журналистът/ката", който е написал тази статия. Не можете ни да си формулирате заглавията по по-малко просташки начин? Ква е тая простотия не мога да разбера.
3
2
 
0
 
! Отговори
Ами тогава и на мен преди 16 години
Защо след като субсидията им е спряна трябва пак да им даваме. Не съм съгласен. Дадените пари са им дадени. Щом не са стигнали до тях да бутат комунистите. Тогава и на мен да ми дадът пари щото еди кой си не ми дал а трябвало да ми даде :D :D
2
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе ние ако чакаме те сами да си.........то няма да стане, ами да вземем ние да им..........
1
2
 
0
 
! Отговори
синджирлия преди 16 години
Абе цялото правителство "Абе,я сииии....."