Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел

Медиите - в специална разработка "Галерия", твърдят тъмносините Елиана Масева и Атанас Атанасов
1 окт 2008 15:48,
52
Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел
Снимка: БГНЕС

ДАНС разследва журналисти от почти всички български медии, потвърди пред Dnes.bg Елиана Масева от ДСБ.

Според нея структурата на Петко Сертов изпълнява политически поръчки и "по много лесен, недоказуем начин, който граничи с постъпки извън правилата, събира информация, разпечатки и СРС".
 
Според източник на Dnes.bg в голямата си част следените медии са от интернет пространството.

По неофициална информация разработката за медиите носи името "Галерия".

По този повод Масева настоя възможно най-скоро да се създаде парламентарна комисия за контрол на ДАНС.

"Според нас е била поставена задача да се контролират медиите и спрямо тези, които работят срещу правителството и срещу управляващите, да бъдат предприемани определени действия", допълни тъмносиният Атанас Атанасов.

"Много сме притеснени от това, че със средствата и методите на Държавна сигурност управляващите се опитват да наложат тотален контрол върху медиите в България именно преди предстоящите избори, за да могат да работят в тяхна полза", категорични са Масева и Атанасов.

Тъмносините депутати искат още Сертов да подаде оставка, за да може спокойно да се извърши ревизия в ДАНС и институцията да бъде поета от професионалисти.

От ДСБ ще настояват на заседанието си днес вътрешната комисия да излезе с решение да бъдат изискани в парламента всички документи от ДАНС по дело, в което е събирана информация за журналисти.

Очаква се на него вътрешният министър да запознае депутатите с хода по разследването на пребития журналист Огнян Стефанов.

Според Михаил Миков по случая вече са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Много покварени служби за сигурност имаме.
30
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
Противогаз супер си, Само НАРОДНА ЛЮБОВ им трябва , ще стигне и ще остане, нали знаеш Господ е ЛЮБОВ.Що се отнася до разработката на ДАНС ,, Галерия" съветвам Медиите да ползват моята разработка ,,ГАЛАТЕЯ" влиза се по 2 начина :1.Физически - Посещавате с това намерение / да влезете в ,,Галатея "/ нос Калиакра и кръчмата в скалата на носа.Това е активация на създадена преди много години там Биогенна зона.2.Психически - Трябва мисловно да визуализирате / пак с това намерение - да влезете в ,,Галатея" / гибелта на 40-те девойки които се хвърлили от носа - Да визуализирате самото им хвърляне в Черно море - и може да не си давате труда да отивате Физически до нос Калиакра.3. Да направите и двете - т.е да отидете на нос Калиакра и там да визуализирате гибелта на момичетата. Двоен дикиш по здраво държи пък и визуализацията е по лесна,ако никога не сте ходили на въпросния нос.Аз, лично не искам да го направя защото не съм персонално мотивиран.Приятна Вечер.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Тъмносините депутати искат още Сертов да подаде оставка, за да може спокойно да се извърши ревизия в ДАНС и институцията да бъде поета от професионалисти."Какви професионалсти ви гонят бе хора? Откъде? Ще ги доставяте ли? С влак, камион,...? Точно вие изгонихте професионалистите от МВР, защото един професионалист е неудобен. Той няма да си плюе на физиономията, за да изпълни нечия поръчка. Останалите (политици) довършиха започнатото. Приказките за професионалисти (в смисъл хора, които разбират за какво става въпрос, а не просто работещи в структурите) са един празен балон. Такива не останаха. А още по-лошото е че май не се и подготвят такива...
28
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЕНИЧАРИТЕ НА ЦИОНИСТКО-МАСОНСКИТЕ КУКЛОВОДИ ОТ НС,МС.ПРЕЗИДЕНТСТВОТО СЪЗНАТЕЛНО И ПО ПЛАН РАЗДУХВАТ ПОРЕДНАТА ИСТЕРИЯ В БЪЛГАРИЯ С ЦЕЛ ДА МОГАТ ДА ИЗПЪЛНЯТ ЗАПОВЕДИТЕ НА СВОИТЕ ГОСПОДАРИ!УМСТВЕНИТЕ И ХОРМОНАЛНИ НЕЩАСТНИЦИ РАЗИГРАВАТ ПОРЕДНОТО ДЕЙСТВИЕ ОТ УЖ БОРБАТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ А В СЪЩНОСТ ПОДГОТВЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ПОРЕДНОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В НАЦИЯТА,ЗА ДА И НАЛОЖАТ ПОТЪПКВАЩИЯ ЧОВЕШКОТО НИ ДОСТОЙСТВО *** ГРАБЕЖ!БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ САМО ЕДНО СИ БАЯТ-ДОСИЕТА,ШЕСТО,СРС-та!СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА Е ПРЕД ФИНАНСОВ КОЛАПС,А В БЪЛГАРИЯ ОТКРОВЕНИ НЕГОДНИЦИ НИ РАЗИГРАВАТ ДО БОЛКА ПОЗНАТИ АНТИБЪЛГАРСКИ И АНТИДЪРЖАВНИ ПИЕСИ!ЕНИЧАРИТЕ СА БЛИЗО ДО ЗАВЕТНАТА СИ ЦЕЛ ДА ОБЯВАТ ПЪВАТА "ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА" НА КОЦЕСИЯ А ТЕ СИ ГИ "МЕРАТ" С ДОСИЕТА,СРС-та,АГЕНТИ И РАЗНИТИ МИ ТАМ МЕДИЙНИ *** И МАНИПУЛАТОРИ!ТРЯБВА ДА ГИ ПОМЕТЕМ И ИЗХВЪРЛИМ НЕ САМО ОТ ВЛАСТТА НО И ОТ БЪЛГАРИЯ!А НА НАЙ-ЗАСЛУЖИЛИТЕ МОЖЕ ДА ИМ ИМПЛАНТИРАМЕ ПО ЕДНО СРС-GPS,ЗА ДА ГИ ЗНАЕМ,ЧЕ СА ДАЛЕЧ ОТ РАНИЦИТЕ НА РОДИНАТА!
27
0
 
0
 
! Отговори
LOL преди 15 години
Само да се опитат да нарушат свободата на словото,и сам им майкта.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а не ви ли се вижда вероятно ДАНС да са напипали нещо или някого по върховете и сега дупетатите да задействат лайнометите за отклоняване на вниманието?щото някак се забравя вече че всичко почна от едни разпечатки?!а и без да ги защитавам, дансаджиите поразбутаха нещо, извадиха някои(макар и дребни рибки) на светло. А като се пусне контрадезинформацията: ограничават свободното слово, тея неща ще се забравят...
25
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Лошо съфорумци, лошо .. ! Положението никак не е розово, до къде я докараха нашите любими управляващи.
24
0
 
0
 
! Отговори
биологичен закон преди 15 години
22, биологичният закон няма да пощади и 2 милиона зомбита. Много от тези членове вече са се пренесли пред урните, но не в рая, в който неморалните червенюги така или иначе не вярват. Черната чума е преминала и отшумяла преди векове, и с червената ще стане така. В предсмъртните си гърчове са много гротескни.
23
0
 
0
 
! Отговори
противогаз преди 15 години
Тази зима е много важно като дойде решителният момент всички да са с противогази, защото този път трябва да се влезе в парламента на всяка цена и никакви вътрешни войски и обгазявания не трябва да спрат народната любов. След това ще бъде хубаво!
22
0
 
0
 
! Отговори
още жив пенсионер преди 15 години
Не обобщавайте така лекомислено!Някога БКП имаше 2,000,000 членове!А с книжка или без книжка-комуниста си е комунист!Ами само военните пенсионери колко са?А пенсионираните ченгета?Така че,по-полека!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ааа, ще останат. Оядените им дечица, които колкото и некадърни, никога не са оставали без работа, пари и протекции. За разлика от децата на демократите, които никога не се защитават. То затва и вече няма кой да гласува за партии като СДС и ДСБ.
20
0
 
0
 
! Отговори
Raztrevojen преди 15 години
.. kakto edin grobar kaza v edin BG film naskoro:kogato *** stavat vse poveche ...
19
0
 
0
 
! Отговори
Raztrevojen преди 15 години
както един каза в един БГ филм наскоро:" ... когато стават все повече ... щетата става все по малка, моралната щета ... "
18
0
 
0
 
! Отговори
Raztrevojen преди 15 години
... господине 20 - 30 години още, това си е чист ад... нека бъдат месеци., или седмици...може би затова е и добре колко все по често се излагат напоследък...както един каза в един БГ филм наскоро:" ... когато стават все повече ... щетата става все по малка, моралната щета ... "а оттам крачката към решително действие става все по лесна...
17
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Томов преди 15 години
Триглавата ламя БСП-НДСВ-ДПС роди своя *** - ДАНС и той започна да вършее. Най-хубавото е че господа комунистите на могат да се преборят с времето. След 20-30 години никой няма да гласува за тази измислена партия, защото пенсионерите ще ги изморите, сегашното работещо поколение, никога няма да гласува за вас, а младите ще избягат в чужбина.
16
0
 
0
 
! Отговори
Raztrevojen преди 15 години
всичко се подслушва, но нивото на контрол над подслушващите и наказанията и оставките са все още в границите на "демократичното" за разлика от тук...интересно ми е дали няма и църквата ни да се включи в тази фарисейщина, така и така щом контролните органи вече говорят за морал и ценности... допирните им точки стават все по близки.Следващата стъпка ще е пълното претапяне на черноризци с моралисти, мутроиди, икономисти, прокурори и силна пенсионерска маса да ги подържа (от чиста доза неграмотност и къса памет) и ще сме наистина феномена на европейския съюз...
15
0
 
0
 
! Отговори
бебо преди 15 години
"Според Михаил Миков по случая вече са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията."Че кой е луд да свидетелства, нали след това ще го накажат подобаващо.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е луд Станишев , че си поръча и че му угодиха като му сформираха партийно-правителствена политическа полиция. Луд е тоя, който позволи тази полиция да се узакони съдебно с угодния му репресираш, но и парламентарно-неподотчетен статут ( с това плюха официално в суратя на парламентарната опозиция, респ. и на издигналата я електорална част от суверена). Ако целта на ДАНС е да пази държавата, те трябва да си преразгледат приоритетите - правителството , дори и това на парламентарното БСП мнозинство и Станишев , никога не било и няма изгледи отново да стане цялата ни държава. В противен случай, от деня на изтичането на мандата му, ДАНС следва да се саморазформирова поради липса на работни задачи.
13
0
 
0
 
! Отговори
дино преди 15 години
що се нервите в "демократичните" САЩ от как си бутнаха кулите всичко се подслушва и контролира та ние ли стрябва да се делим.И друго в България нищо не става без знанието и позволението на големите от вън.
12
0
 
0
 
! Отговори
European преди 15 години
Bulgarian NGO seeks refuge on .euBy Rikard Jozwiak01.10.2008 / 10:57 CETInformation on corruption cases moved to .eu domain after closure of website and an assault on an investigative journalist.A Bulgarian NGO has decided to re-post on an .eu domain classified secrets about corruption cases indicating possible links between Bulgaria's secret service and the criminal underworld in Bulgaria after old site was closed by the Bulgarian National Security Agency (DANS).The NGO, which is called the Anna Politkovskaya Freedom of Thought Organisation after the murdered Russian journalist, believes that DANS was not legally justified in closing down the old site opasnite.net on 5 September. The move to an .eu portal will, they believe, make it harder to close down the website ( ).