Евродепутати "за" отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"

Джефри ван Орден поде инициативата в ЕС за повторния пуск на двата блока
8 яну 2009 16:45,
94
Евродепутати "за" отварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

По инициатива на Джефри ван Орден евродепутати настояха Европейската комисия да подкрепи запитването на българските власти за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от Европейската народна партия.

Буквално преди часове министърката по европейските въпроси призова да не се реанимира въпросът с повторното пускане на двата спрени реактора.

Гергана Грънчарова заяви категорично, че пускането на блокове 3 и 4 на централата няма да ни донесе ползи от ЕС.

Сега обаче в писмо до комисаря по енергетика Андрис Пиебалгс бившият докладчик за България -  Ван Орден, припомня за отправените от него предупреждения за зависимост от Русия по отношение на природния газ, която би довела до криза - "такава, каквато претърпява България в момента", завършва британският евродепутат.

Орден бе смятан за един от най-ревностните поддръжници на удължаването на  работата на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
В БРЮКСЕЛ ИМАЛО И МИСЛЕЩИ И НЕКОРУМПИРАНИ ХОРА!!!НО НИЕ СТИГНАХМЕ ДО... ВЕЧНИЯ БЪЛГАРСКИ ВЪПРОС - КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ДНЕШНИЯ КОЛАПС? КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА РАЗРАСТВАЩАТА СЕ ТОТАЛНА ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНА КРИЗА В БЪЛГАРИЯ???ВАЛУТНИЯ БОРД, е "усмирителна риза" за самозабравили се или напълно некомпетентни правителства..., като днешното...Парите за заплати, за данъци и от там за социални плащания, идват от РАБОТЕЩА И РАЗВИВАЩА СЕ ИКОНОМИКА, РАБОТЕЩА С ДОСТАТЪЧНО И ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ!!!. КАКВО ВИЖДАМЕ.ПАРИ НЯМА!РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ -НЯМА!ЕНЕРГИИ - НЯМА!ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ-НЯМА!ОБРАЗОВАНИЕ-НЯМА!ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ-НЯ ***!ВРЕМЕ Е НА 14.ЯНУАРИ, ОПОЗИЦИЯТА ДА НАПУСНЕ ПАЛРАМЕНТА...КАТО С ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗАЯВИ, И НИЕ Я ПОДКРЕПИМ:Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Антикризисен щаб, който да осигури финансово, енергийно, суровинно и социално, Нацията и Държавата, включително и чрез пускане в действие на четирите реактора от АЕЦ - Козлодуй!!- Лично заради неговото бездействие, Е.К. спря търговете за магистрала Тракия!!!- Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ...... С което постави икономиката в ПРОЦЕС НА ЗАМИРАНЕ И УМНОЖИ РАЗОРЯВАЩИЯ ЕФЕКТ НА ФИНАНСОВО - ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА, ВЪРХУ ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ И ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ !!!ПИТАМ,КЪДЕ Е НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ И КАКВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК...С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)п.п. Не забравяйте, ТОВА СА МОТИВИТЕ ЗА: - 14/01
92
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
v BG tok li niama ili gaz? Ili tva e porednoto otvlichane na vnimanieto...nashite politii i narodni izbrannici mnogo evtino vi probutvat trikovete si, a?
91
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
А тая к*учка Гергана Грънчарова може да направи само едно нещо, ама не е за пред хора...
90
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 15 години
Чета мненията от темата и се хващам буквално !!! и за двете глави като чета колко некадърни хора пишат тук и колко са им промити мозъците от подкупните медии в България. Ходил съм няколко пъти в нашата АЕЦ и искам да кажа на всички , които твърдят, че на хората им пораства 3-та ръка като отидат там, че в АЕЦ радиацията е от 2 до 3 пъти по-ниска, отколкото е на Орлов мост или около Лукойл-Нефтохим Бургас. Какъв интерес има ЕС да я държи работеща? Никакъв! Как французите ще си продават тока тогава и на кого? Обслужен е както техния интерес при взимането на решението да се спрат блоковете на АЕЦ "Козлодуй", така и на много други, които за разлика от българските продажници си гледат изцяло интереса. А този интерес е да печелят, докато ние си закриваме най-печелившите предприятия и чакаме ЕС да ни даде някакви си там субсидии, които не представляват и 1/10 от това, което губим от неработещите реактори. Но няма нужда да се хабя повече, така или иначе много малко нормално мислещи хора ще осмислят това, което съм казал.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И останалите, които плашат с Чернобил.В Козлодуй работят съвсем друг тип реактори, от така наречения водо-воден тип.При тях експлозия е на практика невъзможна, защото веществото ,пренасящо електроните при ядрената реакция е вода, движеща се в първия на централата.Достатъчно е нейното източване от зоната на реактора, и реакцията спира.Другия тип централи са литиево-водни.Там течен литий пренася електроните при реакция, и съвсем не може бързо да се източи.При литиево-водния тип централи си е чиста бомба, ако се не работи правилно.А Чернобил гръмна поради некадърността на персонала.Другата възможнос за която се говори под сурдинка-експериментално изпробване на нов вид гориво там, за което не е бил запознат персонала.Това е истината и за Козлодуй и за Чернобил.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не щем руски аецутре ще ни спрат горивото за тях
87
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
не се пънете да разсъждавате, вижте кои групировки с т. нар. си финансови гении губят територии и остават по периферията на големия бизнес ? ... някои финансови гении вече са история...
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да го пуснат,но да се споразумеят с EON и CEZ да смъкнат малко цените-както направиха LUKOIL.Това безприкосновено обвързвоне с Украйна и Русия е по-зле от комунизма едно време!
85
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
' Актавис на тезгяха...Продажбата идва 18 месеца, след като основният собственик Тор Бьорголфсон свали "Актавис" от борсата. Според Ройтерс компанията има дълг от 4 млрд. долара, основно в ръцете на "Дойче банк", а Бьорголфсон е изгубил много пари от рухването на исландската "Ландсбанки"... 'Това добра новина ли е или лоша за онези, дето продадоха БТК за жълти стотинки ?Бог дал, Бог взел ...
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Третия вариант Е :) Твърдиш ли, че един некомпетентен човек никога не може да бъде прав?
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прости сте си и прости ще си останете
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който посегне на АЕЦ-а да му изсъхнат и трите ръце!
81
0
 
0
 
! Отговори
Pejo преди 15 години
Достатъчно ни е една АЕЦ.Имаме си я в Козлодуй. Тази , проектната в Белене вече е морално остаряла, а и не е нужна на държавата ни. Козлодуй е достатъчна за нашите мащаби. И с каквито срокове(забравени във времето) се строи Белене - от нея могат да се очакват да стане някоя беля. СПРЕТЕ БЕЛЕНЕ!!! НЕ НА БЕЛЕНЕ!!! Стига с личните интереси на управляващите. Който зъщитава АЕЦ"Белене" от управляващите - да му се даде къща и място до централата и там да прекара своите старини....Посланието е ясно. Важно е политиците да проумеят това, че не бива да служат на външни интереси, за да си гушнат някол лев отгоре за да си купят местенце за живеене после в Алпите или на друго екологично място. А целия български народ да гине тук.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По изчисления на екперти Белене ще струва минимум 6-7 милиарда евро заедно със съхранението на отработеното гориво. В същото време ако се вложат същите пари във възобновяеми източници на електроенергия ще получим двойно повече електроенергия от тази на АЕЦ Белене, така че атомната енергетика е приоритет само на ядрените държави.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ти е пораснала трета ръка защото оная ти работа отдавна е умряла.
78
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
"Защо тези продажници др.Тренчев и Ж.Христов не протестираха пред Руското посолство на Путин, а поведоха работниците от "Кремиковци" пред Украинското посолство?!"*Zashtoto makar i prodazhnici ne sa *** kato teb, Anonimen>
77
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
...............То и аз така мисля ама какво от това.
76
0
 
0
 
! Отговори
към анонимния преди 15 години
Този анонимен в селия сайт е на всяко гърне меродия! Прави се на много умен, явно или няма сиво вещество или му е платено да пише. Третия вариант е да е безработен безхаберен писач. Човек му писва да чете все едни и същи некомпетентни писания, не мога да ги нарека изказвания!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се радваме, че големите предприятия спряха да работят, иначе - щяхме да се окажем с режим на тока и да плачем за АЕЦ-а!!!
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако нашият АЕЦ беше толкова опасен, както го описват някои, надали щяха толкова много хора да работят там и същевременно да живеят в Козлодуй!