СДС и ДСБ се сбраха

Това стана ясно след гласуване на Националния съвет на СДС
10 мар 2009 16:34,
108
СДС и ДСБ се сбраха
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

На Националния съвет на СДС 64 души гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов. Гласуването беше поименно.

При гласуването депутатът Йордан Бакалов сподели, че гласува "за" с "отвращение" - подобно на Иван Костов, който пусна бюлетината в подкрепа на Стефан Софиянски на кметските избори преди години.

Марио Тагарински пък заяви, че "гласувал "против" такава коалиция с удоволствие".

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент", каза председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество.

"На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров.

Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни.

"Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили.

Десният лидер не се опасява и че може да има напускане на хора, които са били против коалицията.

„Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров.

Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.

"За СДС изборите ще бъдат трудни без партньорство с други десни партии", каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Найден Зеленогорски преди началото на заседанието.

Според него наличието на повече от една дясна партия в дясно ще бъде убийствено за всички т.нар. стари десни партии.

От СДС-София са твърдо против поставянето на лидера на ДСБ Иван Костов в едни евентуални общи листи за народни представители.

Dnes.bg припомня, че днес Националното ръководство на ДСБ даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС.

Сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия. По думите на Петър Москов, зам. председател на ДСБ обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Иван Костов бе един от лидерите на СДС, но след загубата на парламентарните избори през 2001 година той се оттегли от поста, а след това създаде и нова политическа формация - Демократи за силна България (ДСБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
ДСБ и СДС ЗАЕДНО! Добра новина не само за автентичната,демократична,проевропейска Българска Десница! Добра новина за хилядите обикновени Българи,за които СИНЯТА ИДЕЯ е осъзната ценностна система,и които ще се почувстват по-силни,по-уверени,по-едини и по-мъдри! Доста тъжен,бих казал-КОШМАРЕН ДЕН,ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ЧАЛГА в България!Тотална форумна тишина,забелязвате ли? Браво,Мартине! Поздравления,Г-н Костов! Заедно ще бъдете по-силни,за една Европейска България!
86
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
От омлет яйца не стават, ама поне със сигурност ще прескочат прага и някои стари крадливи мутри пак ще са си ок. То и как да има дясно - крадците на едро в БСП, паравана на крадците на едро - крадците на дребно в СДС и ДСБ и още други партийки пуснати от партията-майка до софрата. Няма дясно, няма ляво има мафия - оядени ***, които държат България в агония вече двайста година. Наистина подобни новини могат да предизвикат само погнуса.
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
светъл лъч в тунела.Димитров и Костов са идеалните политици,които ще възродят демокрацията в България и ще натикат *** в миша дупка(затвора)....
84
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Кой не е възпитаник на БКП.Истинските демократи отдавна избягаха от България разбирайки , че не могат да се преборят с червената мафия завладяла лявото и дясно политическо пространство.Бог да пази България и българския народ от алчни политици.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изреклия тази фраза "демократ" е сестрин син на Станко Тодоров.Демократ та дрънка.Такива са и останалите.
82
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Аз ли съм в грешка или не,но виждам нещата така : ДПС + НДСВ=ЕС + САЩ (пълно размесване на всички етноси в България)+ Герб(ББ из САЩ и Европа ;; БСП + ДСБ + СДС = Русия ( желание за власт в черноморския регион) + Герб (ББ е възпитаник на БКП и неин кадър) ;.....От кои са РЗС и Атака ???
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Голяма грешка за СДС.Костов трябваше да остане в сянка там му е мястото.Жалко за младите пуснаха си таралеж в гащите.
80
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Здравейте *** и циркаджии! Моля, Ви стига ЕВРОИДИОТЩИНИ!Стига с тези братовчеди и това ДДС!
79
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 15 години
БГА БАЛКАН + Кремиковци = СДС + ДСБ = 1$ + 1$ Дясното управление!? 20 години Хаус в София!?ЗАЩО!?
78
0
 
0
 
! Отговори
XXXL преди 15 години
Така поне ще си имат вече общо име ***????
77
0
 
0
 
! Отговори
миро преди 15 години
днес е един хубав ден за България,за българската демокрация.
76
0
 
0
 
! Отговори
историк преди 15 години
За цели сто години БКП бомбардира мозъците на хората с революционни марксистки пророчества. За цели сто години капитализмът за тях беше хищническа и експлоататорска система, която по природата си не може да премахне антагонистичните си противоречия, класовото неравенство и класовата борба. За цели сто години те набиваха в главите на хората, че единственият изход е революционна борба до установяване на комунизма, когато равноправието щяло да премахне класовата омраза, нуждата от съдилища щяла да отпадне, а парите с всичките им злини щели да изчезнат. Тогава за нас щяло да ни остане да си свирим на китари и да се любим по ливадите. За тая обетована земя те бяха готови да убиват и убиваха. И ето, те сега са капиталисти, и то с всичките им мурафети мръсни, подли, лакоми, кръвожадни и гладни за власт. Сега мечтите им останаха в оръфана форма само в перверзни манифестчета с руски привкус, като това на господин Станишев, очевидно зареян в берьозките на Подмосковието.Като капиталисти обаче, те трябва да знаят, че ще бъдат контрирани със същите марксистки перверзии, от които с тътен се отърваха като от диария.Срещу тях се задава революционна борба с всички средства, борба срещу класовото неравенство и хищническата им природа, срещу тяхната пословична лакомия и експлоататорски методи, срещу бандитското им правосъдие. На тях сега им харесва чара на буржоазията, нейния живот, с цялата гама от буржоазни пороци тая същата буржоазия, заради която само при споменаването й на Ленин му е излизала пяна през ушите.Сега те са готови на всичко само за едно-единствено нещо парите. Но отсега ще трябва да са готови за две неща, с които ще си лягат и ще стават омраза и съпротива.Заедно с това ще им се наложи много бързо да научат и най-важния си урок, ако не искат да бъдат пометени от историята: Споделяй богатството, или ще ти бъде отнето!
75
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
няма защо да инвестираме в силиконовата долина, да идват и да инвестират у нас!Да възродим електрониката в България!Имаме много млади и талантливи инженери!Да специализират на Запад и в САЩ да се учат , да крадат идеи,Но да се връщат и сеят знания и умения в България!И не само в електрониката...да прилагаме такива схеми и в другите области..лека промишленост..енергетика..тежката промишленост..БАНКОВОТО дело..здравеопазване....селско стопанство..фармация..Всички заедно да заработил за България!Мисля че и много комунисти биха подкрепили такъв национален подем!В крайна сметка да заработим за България!България да стане Швекцария на Балканите!Да превърнем България в силиконовата долина на Стара Европа!Народът български трябва да разбевре че СДС и ДСБ не са против истинските комунисти, но еме против червената партокрация и червените олигарси и кредитни милионери, които приватизираха страната след като разрушиха предприятия, заводи...
74
0
 
0
 
! Отговори
:() преди 15 години
Гъзоблизците на Барак "Обарама" и американските *** от СДС и ДСБ не са за парламента, а за любимия ни почивен дом "Освиенцим" където бързо ще излекуваме левокитковата им ориентация.....
73
0
 
0
 
! Отговори
Геро преди 15 години
Така поне ще си имат вече общо име ***????
72
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
С МАРТИН И КОСТОВ КЪМ ПОБЕДА!СТОП НА ИЗТОЧВАНЕТО НА КАПИТАЛИ!
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обединението не било лесна стъпка за М.Димитров.В името на влизането в следващия парламент ще видим и други такива"трудни "стъпки.Каузата им е съшита с бели конци.Дано и обединени не влязат в следващия парламент! Нагледахме се на тяхната наглост.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bariera!Uspeh na mladiq i talantliw Martin!Uspeh na mydriq i opiten finansist i politik Kostov
69
0
 
0
 
! Отговори
лесли преди 15 години
след 8 г тотално управление на комунистите,най после светлина в тунела.А на НЦИОМ не са им верни проучванията за нагласите на избирателите.Те освен че са манипулативни, се отнасят и за минал период,за февруари.За последните две седмици изтече много вода и нищо вече не е същото.Както е известно сега е пролетното снеготопене,дебита на политическия отток е голям,процесите се развиват стремглаво и могат да отнесат някои мастодонти и столетни динозаври.Като ефекта на снежната топка са.Колкото по се търкалят,по се разрастват...
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе те и Атака са една стока,ами карай да е весело,важното е да гласуваме!