СДС и ДСБ се сбраха

Това стана ясно след гласуване на Националния съвет на СДС
10 мар 2009 16:34,
108
СДС и ДСБ се сбраха
Мартин Димитров и Иван Костов. Снимка: БГНЕС

На Националния съвет на СДС 64 души гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов. Гласуването беше поименно.

При гласуването депутатът Йордан Бакалов сподели, че гласува "за" с "отвращение" - подобно на Иван Костов, който пусна бюлетината в подкрепа на Стефан Софиянски на кметските избори преди години.

Марио Тагарински пък заяви, че "гласувал "против" такава коалиция с удоволствие".

"БСП, ДПС и НДСВ няма да бъдат на власт в следващия парламент", каза председателят на СДС Мартин Димитров. Той заяви, че създаването на коалицията е жест от страна на СДС, който трябва да бъде оценен от цялото общество.

"На нас не ни беше лесно, но го правим в името на това да има демократично управление”, допълни Димитров.

Той уточни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и има обща парламентарна група. По думите му ДСБ също ще направи своите компромиси, които са много сериозни.

"Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС и съотношението на избираемите места ще бъде категорично в полза на СДС”, коментира Димитров и добави, че коалицията няма да е само с ДСБ, но и с други десни сили.

Десният лидер не се опасява и че може да има напускане на хора, които са били против коалицията.

„Аз призовавам хората, които искат да ни направят щастливи да бием ДПС на тези избори. Това е идеята на обединението, което правим – една победа над ДПС ще бъде страхотна новина”, каза в заключение Димитров.

Председателят на СДС бе категоричен и че няма намерение скоро да напуска поста си.

"За СДС изборите ще бъдат трудни без партньорство с други десни партии", каза председателят на Националния предизборен щаб на партията Найден Зеленогорски преди началото на заседанието.

Според него наличието на повече от една дясна партия в дясно ще бъде убийствено за всички т.нар. стари десни партии.

От СДС-София са твърдо против поставянето на лидера на ДСБ Иван Костов в едни евентуални общи листи за народни представители.

Dnes.bg припомня, че днес Националното ръководство на ДСБ даде мандат на лидера на партията Иван Костов за подписване на предизборно споразумение със СДС.

Сред евентуалните партньори на ДСБ са Обединените земеделци, БНД, "Новото време", РЗС и Демократическата партия. По думите на Петър Москов, зам. председател на ДСБ обединението на десните трябва да се извърши на принципа "единство в многообразието".

Иван Костов бе един от лидерите на СДС, но след загубата на парламентарните избори през 2001 година той се оттегли от поста, а след това създаде и нова политическа формация - Демократи за силна България (ДСБ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Марто!От: НФБпоказа се умен и мъдар политик!Протегна ръка за съюз без да се плашиш от конкуренцията на Костов!това е държавничеко решение!Пожелавам ви успехи!Помнете от мен!Не изнасяйте капитали!Привличайте инвеститори!Швейцария с богата защото привлича в своите банки капитали от цял свят!Не ни трябват офшорки...спрете кранчето от където изтичат пари!
66
0
 
0
 
! Отговори
stefanasenov.blog.bg преди 15 години
Днес може би бе сложено началото на 1 нов десен проект, който може да върне в управлението на страната десните. Да вдигне десният избирател пак да отиде до урните. Всички тези доказали се десни експерти, които ни вкараха в ЕС и НАТО отново да управляват. НО ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА Е НЕОБХОДИМО:ФОРМАТА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ДОПЪЛНЕН СЪС ССД, НОВОТО ВРЕМЕ, БДС РАДИКАЛИ И В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ С РЗС И БНД!
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Определено Ще гласувам за АТАКА! СИните *** са ми ясни биха се съюзили и с дявола само и само да налапат кокала!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЧЕСТНО КАЗАНО ТАЗИ НОВИНА НЯМА ДА МЕ ВЪРНЕ НИТО В СДС НИТО ПРИ ИВАН КОСТОВ.ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ.СДС Е ПАРТИЯ В ЛИКВИДАЦИЯ, ВЪТРЕ СЕ НАВРЯХА ВСЯКАКВИ ЕКЗЕМПЛЯРИ И ЦЕННОСТИТЕ СЕ ПРОМЕНИХА.Г-Н КОСТОВ ЧРЕЗ ФОНДАЦИЯТА НА ЖЕНА СИ ИЗГУБИ ЧОВЕШКОТО ДОВЕРЕИЕ И НА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ЧОВЕЦИ В БЪЛГАРИЯ.ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО СА ТИП *** И ЗОМБИТА- ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА АТАКА И Е СТО ПЪТИ ПО-ДОБРО РЕШЕНИЕ.АТАКА МАМАТА СИ ТРАКА И ЩЕ ГО НАТРАКА И НА ДОГАН И НА ЕТЕМ НАЙ-ВЕЧЕ.АКО СВЪРШИ ТАЗИ ЗАДАЧА- СТРУВАЛО СИ Е ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА.АКО СЕ НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА МАРИЙКА КАПОН- ЩЕ СТОРИТЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ.ЖЕНА УЖ ДЕМОКРАТ- В СЕМЕЙСТВО - МЪЖ, ЛЕЛЯ И ДРУГИ БЛИЗКИ- КОМУНИСТИ.ЛЪЖЛИВО БЛОНДЕ- НЯМА НУЖДА ДА И ПРАВИТЕ ПЪТ ДА МИНАВА.СДС НАВРЕМЕТО Я ИЗСТРЕЛЯ КАТО РАКЕТО НОСИТЕЛ- А ТЯ..НЯМА БЛАГОДАРНОСТ, НЯМА И ДОВЕРИЕ ВЕЧЕ.А ЯНЕ ЯНЕВ- НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВА ПОДКРЕПА.
63
0
 
0
 
! Отговори
Бижов преди 15 години
Абе тоз Мартинчо навремето посещаваше един курс по карате . Та на въпросня курс се запознахме толкова лоест беше че едва се движеше но за сметка на това бе много забавен и весел младеж . Пожелавам му успех в политиката и да но да изведе заниманието си до успешен и полезен краи за България . Проблемът му е че се събира с един невероятно калпав и умърсен човек като Костов . Единствената партия която за сега ме заинтригува с платформата си и последователноста в деиствията си е АТАКА и ако се разходя до изборната урна в БГ ще е за тях иначе за Костов няма да гласувам както и за сегашните политико грабители .
62
0
 
0
 
! Отговори
крайно десен преди 15 години
Жалко, че след тоя цирк днес, наречен "коалиция" на врагове, които неистово се мразят полза имат само БСП, ДПС и НДСВ, които разсипаха държавата. Няма нито една свястна партия. Затова и всички в Парламента - управляващи и "опозиция" са против мажоритарни изброри. Единствено някаква работа върши Яне Янев, но като личност. Лично аз не вярвам на никой вече, щото т.нар. "десни" ни лъжат вече 20 години, а за комунистити турци никога няма да гласувам. Положението е трагично.
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човек кво ли не прави за власт! Сини мишоци!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Важното е да не допускаме изборния туризъм! Много хора се канят да блокират границите в деня на изборите. Искате ли неграмотни *** да определят съдбата Ви? Вие решавате!
59
0
 
0
 
! Отговори
политхиена преди 15 години
Мартинчо го изработиха от въздуха...
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези десни ако не приемат призива на СИДЕРОВ за общо обединяване за защита интереса на БЪЛГАРИЯ туристите от вън подкрепени от БСП пак ще спечелят и ще правим пак нови партиики , но ще бъде вече късно.
57
0
 
0
 
! Отговори
СТАРСЕЛЯНИН преди 15 години
БРАВО! Най сетне нещо добро да свършите!Червено жълто-*** крадци тази вечер сън няма да спят!До тук с хвалбите!А че сте гласували с отвращение-проблемът е ваш, Дори да повръщате пак ще гласувате.Иначе парламента може да го гледате по телевизиятаАз преди 19 години за вас душата съм си дал,а вие ме излъгахте.Стига аванта на червените! Щете, не щете, такива са обстоятелствата.И да приберете Яне,че иначе 3-4% антикомунистически гласове може да отидат на вятъра.! По това ще разберем дали само парламентарните си кресла се мъчите да спасите, или наистина искате да набутате *** в хамстерските им дупки..
56
0
 
0
 
! Отговори
K7/62 преди 15 години
За
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е края на СДС!
54
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Костов в една бъдеща дясна правителствена коалиция след изборите е гаранция, че в България най-после, и то пак в най-решаващ момент на икономическа криза, ще се поведе една съвсем рационална икономическа политика, страната ще възвърне доверието си у европейските институции, ще потече потока на субсидиите от Европа, България ще бъде отново най-здраво прикрепена към орбитата на западния демократичен свят, а пък руско-българската ченгесарско-комуноидна олигархия, която ни управлява досега, този път ще си остане с пръст в устата и най-безпощадно ще бъде натикана там, където й е мястото.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВСИЧКИ ДЕСНИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ БЕЗ "АТАКА" ЩЕ БЪДАТ АБСОЛЮТНА НУЛА. ОПИТАТ ЛИ СЕ ДА ПЛЮЯТ ПО НЕЯ ЩЕ ОСТАНАТ И ПОД НУЛАТА.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този, който най-много се плаши от възможността Костов да участва в едно бъдещо дясно управление е Ахмед Доган, а в негово лице и целия ченгесариат на ДС, включително и президента Гоце Първанов. По тази причина тия тия дни се потрошават доста пари, за да се води пропагандна война из слугинските медии срещу ДСБ и Костов; Бареков най-много намаза тоя път от тия пари, ето, чувам, вчера пак бил поканил одиоза В.Филипов, и през цялото време не правили друго, освен да плюят по Костов. Така че вече се създаде голяма партийно-медийна коалиция против Костов и автентичната десница, която се вдъхновява от парите на Ахмед Доган и останалия ченгесариат на ДС. Защо мразят толкова Костов ли? Ами ще ви кажа, въпреки че не е толкова трудно човек и сам да се сети. Има защо да ги е страх и да го мразят: ако го обичаха, щеше да е като тях, но щом го мразят, аз лично съм спокоен. Защото е важно какви са тия, които ги тресе такъв див страх от Костов, и които, респективно, така бясно го мразят. Всички в един глас крещят срещу Костов, като се тръгне от Гоцето, мине се през неговия тартор Сава Доганович, повърви се през всички ония нещастници от СДС, които навремето при Костов бяха на възлови постове (когато някой е силен, всички се навъртат около него, скимтят като палета и мило му въртят опашчици!), ала после успяха да му забият ножа в най-решаващи моменти, тук също е Петър Стоянов, който без Костов щеше да види президенския пост през крив макарон, ала сега не спира да плюе тоя, който го издигна във висините, тук са разните му Бакърджиевци, Богомил Боневци и пр. врабешки плюнки, които след като забиха ножа на Костов директно пристанаха на Майкъл Чьорни (той пък колко пара потроши по медиите за да финансира 10-годишната оплюваческа кампания против Костов!!!), и т.н., и прочие - та щом всички тия най-всеотдайни професионални оплювачи на Костов, драги ми наивни избирателю, щом те са "добрите", аз пък предпочитам да си остана с "лошия" Костов; пък за вас не знам, правете каквото искате и каквото прецените според акъла си...
51
0
 
0
 
! Отговори
Аргира преди 15 години
Заравих да допълня и да напомня да не забравят непременно да включат и НаТка в листите. Ще я пращаме по западния свят да сваля западняците и да им затваря очите. Напълно достойна мисия.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
отново се разсмърдяха. Аз вече не им обръщам внимание,защото те са комунистически лакеи и си отиват безславно....Ченгета,едно ще ви кажа: КОСТОВ И ДИМИТРОВ СА ВЕЛИКИ!
49
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
значи това е `принципна` коалиция :)))майтаппппппкостов им се изп*ика на физиономията, ама в името на властта *** и комсомолците са готови и да се разцелуватда им е честита принципната коалиция....колко ли кости едно избираемо място :))))))
48
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Ето,затова политиците не искаха мажоритарни избори - пак да се гласува за партии,а не за личности ! Защото, сами по себе си,Мартин Димитров или Костов нямат никакъв шанс...А Борисов се......във връзка с *** и турците ! За Станишев и Първанов няма какво да се каже - руските интереси са ясни...Няма никакво дясно-центриско движение.Всичко е ала-бала...Да видим Яне Янев с кои ще се коалира и Атака ще се коалират ли с някой...