EК наляла у нас едва 635 млн. евро

Получената сума е под 10% от предвидените за страната ни 6,8 млрд. евро
25 май 2009 19:03, Красимир Ангелов
40
EК наляла у нас едва 635 млн. евро
Снимка: БГНЕС

635 млн. евро авансови плащания по оперативните програми е получила България до момента от Европейската комисия.

Получената сума е под 10% от предвидените за страната ни 6,8 млрд. евро.

За да стартира изплащането на големите суми в ЕК трябва да се получат и одобрят преработените оценки за съответствие на седемте оперативни програми.

В края на миналата година докладите бяха отхвърлени и върнати за преработване.

Очакваше се те да бъдат депозирани в Брюксел до края на май, но българските власти са заявили, че това ще стане през юни, съобщи говорителят на Европейската комисия по регионалната политика Денис Аббат пред БНР.

Той подчерта, че работата продължава и вече има резултати в отстраняването на проблемите.

Аббат  подчерта, че само девет от 27-те страни членки вече са получили одобрение от комисията за всичките си оперативни програми, затова Брюксел не определя ситуацията у нас като тревожна.

Очаква се след като българските власти предадат преработените оценки да изминат поне 2 месеца за проверка на фактите и одобряване на документите.

След като това стане България ще получи парите през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Moge bi 6te doide den vsi4ki balgari da razberat 4e ATAKA misli pravilno....dano ne e kasno ..!!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ti mi haresva6..da dopalnja 4e Balgarija predlaga evtina rabotna raka i izgodni investizii...ot vsi4ko tova balgarina e o6te po-prizakan !!
17
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Защо така на моя компютър изведнъж изчезна поста на счетоводителя, който обясни от 2007 до 2009 колко е задължителната вноска на страната ни в ЕС?Тези 900 и нещо милиона, които имаме да внасяме само тази година, май стреснаха ***?На фона на 635 милиона получени за 2 години си е стряскащо.
16
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Благодаря за информацията.Сидеров е прав.До момента сме получили точно толкова, колкото сме внесли 2007 година като вноска.Е как да не ида с кеф да гласувам на Евроизборите!Не стига че сме им евтината работна ръка и непретенциозен пазар, ами и спонсори се оказа че сме им.Изобщо не ми се вярва, че следващо правителство ще получава повече от това, независимо от коя партия е.За това аз и много мой приятели сме решили да гласумваме за "лудия и маргинализиран фашист и националист"СидеровДа живее ЕС !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тикво, нали всички финансират ЕС с проценти от БВП, и после се разпределят парите, където е нужно, и има ясни гаранции че парите няма да изчезнат.Управляващите не успяха да дадат гаранции, и пари няма.Какво са виновни ЕС?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
2012 наближава!
13
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Да посочи какво сме внесли като вноска в ЕС.Колко е задължителната вноска годишно, защото май Сидеров ще излезе прав че сме спонсори на ЕС.Слещу тези пари сме внесли по негови думи над 900 милиона.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според Димитров на изборите за европейски парламент ще се очертаят тенденциите за доминация на синята коалиция, а на изборите за национален парламент те ще се затвърдят."През последните 20 години СДС на няколко пъти оправя забърканите от БСП каши, така ще е и сега", обяви Мартин Димитров. Той заяви още, че според него след изборите за националното народно събрание страната ни ще има правителство, което заслужава всяка страна, член на ЕС.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сегашното правителство води България към икономически крах, подобен на този при кабинета "Виденов", заяви тази вечер в Монтана лидерът на СДС Мартин Димитров, цитиран от БТА. Димитров посети града и се срещна с граждани. Според него, ако след изборите не бъде съставено демократично правителство, то през септември тази година ни чака провал на бюджета, масова безработица и фалит на фирми.Лидерът на СДС призова за актуализация на бюджета, при която разходите да бъдат свити с 2 милиарда лева. Той поиска също специална програма за защита на малките и средните фирми от икономическата криза, намаляване на осигурителната тежест и връщане на достъпа на България до европейските фондове.
10
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Абе докато не се дигнем, не започнем да горим чучола с ликовете на националните предатели, и да викаме "смърт" нема да се оправим - а и полицаите да не ми стачкуват тихомълком а да вземат да стачкуват активно - да спрат да ги пазят пък да видим....
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че ,ЕС е една голяма утопия както комунизма.Нима богатите ,големи и влиятелни държави ще бъдат така алтруисти към бедните и малки държави.Да ама не ,на практика виждаме обратното.Европейски парламент-- един голям скъп и неефективен орган.Ние малките държави спонсорираме развитите страни с готови обучени кадри като лекари инженери научни работниц;и и т.н.Човешкият интелект е най-ценен и ние го губим.Конкуренцията е непреодолима и ние нямаме износ,заплатите малки.Е на практика даже не сме и бананова република...Свобода ...каква хубава дума но тя не се отнася за бедните и ммалки народи......
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами да не са луди да пълнят джобовете на комунистите крадци :)
7
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Обаче пише че изплатената сума е ПОД 10% (и не пише с колко под - дали е 1% или колко е?). Така че в такъв случай те са 6.8 милярда предвидени за България а само 635 милиона платени (което е 9.34% от 6.8 милярда - туку що го изчислих и това е под 10%). А ако са точно 10% изплатени, тогава щяха да бъдат 680 милиона. Сметни си ги сам, но журналиста на статията не греши!!!1 милион е 1 000 0001 билион/милиард е 1 000 000 0001 трилион е 1 000 000 000 000
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сладури ... докато спорите с колко нули се пише милиард, другарката Масларова го лапна сладко сладко ... вие продължавайте да се хапете по скъсаните ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
HA,HA,HA , nomer 1 mar6 v osnovniq kurs,po golqm negramotnik ne sam sre6tal,jalko tova li e bade6teto na naciqta?izvinqvaite za latinicata.
4
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Ти ми гарантираш депутатство от София, аз ще се боричкам в Кърджали!? Кой извива ръцете на Бойко Борисов - 24rodopi.com
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само вика на милиардите- я елате пиленца при батко да ви източим сладко сладко
2
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
hahah negramotnost kolkoto iska6.....
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6800 млрд. са това6800 000 000 000Като не може да мислите поне не пишете глупости.