Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Виждате ли, че Костов е най-мъдрият политик у нас, че той е държавник от ранга на Стамболов и всички, които го плюят не виждат по-далеч от носа си. Ще дойде време и историята ще го оцени, а не сегашните хапльовци!
166
0
 
0
 
! Отговори
фдфд преди 15 години
защо на всички толкова им бърка костов... дали не се тресат от страх?няма предаване или вестник да не присъства той с мнение или снимка...Много лош,черен и грозен... но явно компетентен. Все пак събра 42000гласа мажоритарно
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А не можеш ли да си заслужиш стълбата?Защо първото, за което се сети, бе да я откраднеш?Тъмен балкански субект.
164
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 15 години
Иване ще ти открадна стълбата много ме кефи
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
разбира се, че може и без вас, но проблемът е във вас, защото сте "на всеки километър"-от вратите на съдебната система до икономическите врати,г-н костов. и ,със сигурност, ще продължите да корумпирате и да създавате задкулисните игри, независимо от това, че ,може би, наистина честни хора ще дойдат на власт. вашият принцип "това, което не се купува с малко пари, се купува с много пари..." ,възможно, ще срине всичко, защото човек е податлив на изкушение,винаги...
162
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
boyko ako iska d aostanne na vlast..............shte trqbva da vzeme ipodkrepata i na turtsite.ina4e pove4e ot 6 mesetsa nqma d amoje da upravlqva.............shte ima golemi bezreditsi..............shte ima nedovolni mn balgari .i nakup turtsite ako s eprisaedinqt kam tqx..................shte eujas za BG.zatva umnata ....podkrepa ot turtsite.bez dogan..te turtsite mn mn ne obi4at doga..to dogan vse gi plashi sas gluposti..............
161
0
 
0
 
! Отговори
121 преди 15 години
И това се случи!? Активисти на ДПС се юрнаха към Бойко Борисов. Преоткрили ГЕРБ-ов корен - 24rodopi.com
160
0
 
0
 
! Отговори
PEPI преди 15 години
30 год затвор и извземане на цялото им имущество и пари по сметките им за тези злоупотребили с държавния си пост и влияние. И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ СВЕТОВНАТА КРИЗА ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СИГОРНО ЩЕ СЕ НАРЕДИМ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СПИСЪКА С НАЙ БОГАТИТЕ СТРАНИ НА ЕВРОПА!
159
0
 
0
 
! Отговори
мъпъза преди 15 години
Трябваше да му е раиран гащеризона и всичко щеше да си дойде на мястото
158
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
bre da *** mangala mu kostov.mn se radva na 14 deputata.....................a dps ot 31 napravi 39.zna4i vlasta e dadena ot naroda na boyko pojara.i na dogan da go podkrepq ot va......tva e glasa na naroda.edin ima 20 deputata.dr 4 deputata .iskat d akomandvat.ay siktir we.q slushayte naroda
157
0
 
0
 
! Отговори
PEPI преди 15 години
Не мисля,че трябва се премахне двойното граждансто вместо това да се направи така.Граждани на България пребивавали 6 месеца в страната имат право на глас.В много развити страни е така.
156
0
 
0
 
! Отговори
osman преди 15 години
ahmed dogan............nali bqxa zaedsno sas boyko na vlast.trqbva das eosadi i pojarnikara
155
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Аз пък уважавам всички хора,които са научени да работят и могат да работят.Другите са безполезни.Поне за България,в момент на криза,готованковците са излишни.
154
0
 
0
 
! Отговори
Мондисо преди 15 години
Ахмед Доган може съвсем скоро да бъде привикан на разпит, дори арестуван, твърдят хора от ГЕРБ пред 168 часа. ГЕРБ започва масирани проверки на всички придобивки на водещите фигури от ДПС и лично на Ахмед Доган. Очаква се в най-скоро време Сокола да бъде привикан в ДАНС или МВР. Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов смята, че дори да бъде задържан само за 72 часа, хората ясно ще разберат намеренията им. Сокола ще трябва да дава обяснения пред правоприлагащите органи за обръчите от фирми и партии, както и за съмненията за купуване на гласове и сделки на свързани с него хора и фирми. Сред тях за приватизационните сделки, сараите в Бояна, яхтите и моторниците по морето. Лидерът на ГЕРБ подчерта: Това, което го искахме, вече го имаме. Време е да започнем прочистването на оборите, заяви лидерът на ГЕРБ заяви в нощта на изборите пред тесен кръг. Генерала дал инструкция първите разследвания да са за ДПС и лично лидера на партията. От герберите се иска да започнат да разследват всички обръчи от фирми около движението. Те искат да научат чии са тези яхти, кой плаща сметките в партиите и как точно са забогатели тези хора, също какви проекти за всички близки до ДПС фирми. В това число и лидерът на партията, който няма доходи, не получава заплата от парламента, където не благоволява да се яви, а демонстрира изключително висок жизнен стандарт. Припомняме, че МВР потули случая със самоубийството на шефа на кабинета на Доган Ахмед Емин, за да запази стабилна коалицията. Сега смъртта на Емин трябва да се разследва отново, смятат от ГЕРБ. Според тях, това трябва да стане с помощта на прокуратурата и без намесата на изпълнителната власт. Затова екипите на новите министри щели да се заемат с обществените поръчки и решенията, а депутатите щели да сезират Борис Велчев за проверка на имотите и луксозната яхта, използвана от Доган. Лидерът на ГЕРБ вече проведе разговор с главния прокурор Борис Велчев. Според осведомени по време на срещата Велчев е поел ангажимент по никакъв начин да не се пречи на разследванията, свързани с ДПС и Доган. Възможно е прокуратурата нищо да не свърши, но поне трябва да има обществен натиск. От ДПС са притеснени, че точно техният лидер и министрите ще бъдат на мушката на новите управляващи. Официално хората от ДПС настояват, че всички решения на техни министри и управляващи са били абсолютно чисти. Не се притесняваме като политическа сила от взетите решения. По принцип, не би трябвало да има реваншизъм и се надявам партии, които претендират да изповядват европейските ценности да не си служат с подобни методи. Анти-ДПС говоренето беше много модерно, стана любима тема за привличане на вниманието, уточни Четин Казак. Според него няма причина новата власт да предприема мерки срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
e nali Boiko su6to govoreshe za dvoinoto grajdanstvo su6to taka 4e shte ima osudeni ministri ?! NARODA 4AKA
152
0
 
0
 
! Отговори
ekser преди 15 години
ГЕРБ няма да подкрепи призивите на Атака и РЗС за промени в двойното гражданство у нас, категорични са експерти на партията.
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Започвам да уважавам Костов.
150
0
 
0
 
! Отговори
Нико преди 15 години
До 145 - Гаргамел си ти!Вярвам, че имаме щастието да не те познаваме!А за снимката - това е Марлборо мен!
149
0
 
0
 
! Отговори
хаджи Смион преди 15 години
Много мъдро! Браво на Костов! Той може да осигури активна парламентарна подкрепа. Ако не може-жалко! Но в изпълнителната власт?... сега?... не е момента. Ако той има търпението този мандат да помага, както може... и с каквото може, за другия мандат може да се говори за участие в изпълнителната власт. Народът не забравя. Но сега е твърде рано.
148
0
 
0
 
! Отговори
do 135 преди 15 години
zadaj si vuprosa, za6to musulmanite sa takiva?dali vinagi sa bili takiva?ako musulmanskite durjavi bqha po silnite i se otnasqha s hristiqnskite taka kakto dnes se otnqsqt kum tqh, kakvi 6tqha da stanat hristiqnite?IRA, Baski i t.n. ne sa musulmani... za6to li e su6toto?