Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
ves преди 15 години
Обичам го!
186
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 15 години
Прав е Костов отвсякъде ...дано тва да стане и реалност. yerli: доган е всичко друго но не и политик. Колко време ще ви трябва да го разберете ? - забрвих вие учите до 7-8 клас
185
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Единствената вина на Доган е,че предпочете да бъде вожд на индианци,вместо лидер на интелигенти.Умен е,шапка му свалям,но не толкова.Защото предпочете сараите...А ние бяхме за него,и то свободни.Така,че засрами се,че ме нагруби.Засегна ме.Радвай се.
184
0
 
0
 
! Отговори
d-r преди 15 години
Доган е проклятието на България. Проблемът с Доган е много сериозен и ако ескалира ще се стигне до етническа конфедерация както в Македония или Босна.Единственият изход е разцепление на ДПС, но това не може да стане ако Доган е жив.
183
0
 
0
 
! Отговори
Do yerli преди 15 години
Никога през живота си не съм се срамувала от с си.Няма да го направя за теб.Казах вече,единни сме,но понякога това ни изиграва лоша шега.Аз се уча от грешките си приятелю,а ти?
182
0
 
0
 
! Отговори
yerli преди 15 години
do vsi4ki!!!Edinstrveniq politik v bg e Dogan, i edinstvenata mu "vina" e 4e e turcin!
181
0
 
0
 
! Отговори
d-r преди 15 години
Всички вие, дето мразите Костов: Къде бяхте преди 8 години? Гласувахте за крадливия царчок, нали? Сега не искате да си спомнята за глупостта си от преди 8 години! Мислите си че не сте били глупави, ама сте. Правени сте от пикоч! И за да докажете на с си че сте такива, каквито не сте, сега за нов месия избирате бодигарда му. Имам лоши новини за вас. Пак не сте познали. Защото сбирщина като царската и бат'боjковата не са политически партии, нямат никаква структура и не могат да управляват държавата. Сбирщината си е сбирщина, ако ще и нобелови лауреати да докарат. За нищо не става. Костов го намразихте защото беше първият истински министър-предаедател. И като такъв трябваше понякога да действа и с камшика. Ама това не ви хареса и като слънчогледи погледнахте към месия Nо1 - крадлив дъртак от Мадрид. Сега няма как положението да е по-различно.
180
0
 
0
 
! Отговори
yerli преди 15 години
do sema!na teb mnogo ti otiva da oplyuvash Dogan AGA!zasrami se!
179
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Порно сайтовете се свършиха и нападаш дами по форумите?Някой е останал на сухо.Е не съм виновна аз.И не ти отива.
178
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
До Анонимен и Сема: Не сте прави, че всички българи мразят и оплюват. Има партии, които много ги е страх от Костов и техните привърженици плюят наред. Повечето българи се радват на обединението на сините, защото се умориха от разцепления и разделяне. Обединението винаги е по-добрия вариант. Костов и Димитров го разбраха и спечелиха. Сега остава да оправдаят надеждите и да разгърнат целия си икономически потенциал.
177
0
 
0
 
! Отговори
yerli преди 15 години
za sema!!!sema na men mi day 1 6ans da de opukam da vidi6 kak 6te si promeni6 menieto, toz koito te e e..l qvno ne e bil rqzan!!!
176
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Освен,че мрази наред,българският народ не умее и да прощава.Аз простих на Костов и му дадох втори шанс.Той дори не е сам,а е в коалиция бе.Сега ще ме опонирате защо не съм дала втори шанс на Доган.Отговорът е- умно турско д**** се е*е веднъж:)
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
съвсем в реда на нещата е, да бъде оплюван и хулен. това си е типично нашенска черта. българин и ценностна с-***, звучи твърде абстрактно! просто всички искат да са като него, уви не са. остава им само злобата, но не и участието.
174
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
ako na kostov vqrvashe balgarskiq narod shteshe nda mu glasuva doverie..............a naroda ne mu vqrva.a go mrazi............
173
0
 
0
 
! Отговори
богомолка преди 15 години
Какви са приликите и разликите между гаргамел и богомолка ? След съвкупление богомолката убива онзи, с когото си е партнирала ...
172
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
до 162:Бг-турците имат нужда от интеграция,не от протекция.Вярвам,че Костов и Бойко ще съумеят да ги интегрират.Полезният човек е интегрираният човек.Вярно е,че сме единни,но ние сме си такива по природа.Това понякога ни изиграва лоша шега:)
171
0
 
0
 
! Отговори
за 170 преди 15 години
Не бе 170, комшията му токущо е слезнал към центъра и Костов със стълбата се забълзал към комшииската череша. Ама му приляга нали.
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Чудесна снимка. Гепил е на комшията стълбата и се усмихва доволен, че днес не се прибара с празно.
169
0
 
0
 
! Отговори
Klara преди 15 години
"България продължава да получава нисък резултат по отношение борбата с корупцията, връщаме се осем години назад като нива на подкупност."Какво излиза, че при корумпираният Костов корупцията е била най-ниска.
168
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 15 години
Правителство на малцинството е заложник на нестабилната политическа ситуация в парламента,защото ако разплитането на чорапа тръгне в посока на СДС,Атака или РЗС,моментално един вот на недоверие ще го катурне,ето как се оплитат от сега св. черва.Или мислите,че в тия партии са света вода ненапита?Повече сълзи се проливат за сбъднати молитви!!