Борисов опроверга министерските постове на РЗС

Не са дискутирани изобщо подобни действия, заяви лидерът на ГЕРБ
19 юли 2009 15:24, Петя Славова
64
Борисов опроверга министерските постове на РЗС
Снимка: БГНЕС

Не съм предлагал на никого от РЗС министерски пост и в редиците на ГЕРБ.

Не са дискутирани изобщо подобни действия, заяви  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на твърденията на Яне Янев, че лично Борисов е предложил пост в новия кабинет на член на РЗС.

Няма такова нещо, беше категоричен той относно евентуално наличие на разпечатки от мобилни телефони.

Той заяви, че е отворен за разговори с всички, включително с лидера на РЗС, стига те да са конструктивни.

По-рано на 19 юли Яне Янев обясни, че предложението е било направено лично от лидера на ГЕРБ след телефонен разговор и съобщение на пощенската кутия на мобилния му телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ей, депутатите!Стига с тия министерски постове.Я вземете да работите.Хората искат арести и затвор за всички, които ограбиха държавата!Затвор и съд за тези, които ни оставиха без инфраструктура,без животновъдство, без земеделие, без образование, без здравеопазване и без нормални заплати!
42
0
 
0
 
! Отговори
Невестата преди 15 години
Като се омъжа за ЯЯ всичко сте се подреди ;-).
41
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
От десет дни не съм влизал в инетернет.Преди 10 дни имаше радост и веселие.Сега имам чуството , че ГЕРБ , РЗС и Синята коалиция са се хванали за гушите.В Атака нещата са пред разпад.Като цяло мисля че нещата не вървят добре.
40
0
 
0
 
! Отговори
mutra преди 15 години
Radvam se 4e doide Boiko na vlast i taka djipovete i 4ernite koli otnovo spokoino 6te porqt pati6tata po gradove i sela.Podgotvqme novite lepenki s koito 6te vi pazim.Stqgaite se 4e se zavra6tame sinovete na borcite na prehoda.maika vi 6a ..takovame bedni gnusni balgari!
39
0
 
0
 
! Отговори
прошляк преди 15 години
Ние от криминалния контингент, с благородна завист и от сърце поздравяваме Големия Маргин, за това, че успя да уреди кума си ББ за министър-председател!
38
0
 
0
 
! Отговори
BB=agent Goce ??? преди 15 години
ГЕРБ обмисля да отнеме военните разузнаване и полиция от бъдещия министър на отбраната и да ги върне в Генералния щаб, който сега се нарича Щаб по отбраната. Това стана ясно от интервю на члена на експертната група на ГЕРБ по отбраната ген. Аню Ангелов пред БТА.Според Ангелов с новия закон за отбраната са били "отнети кръг от дейности, който е дълбоко присъщ на военната експертиза - ръководството на военното разузнаване, на Военната полиция, управлението на човешките ресурси за нуждите на армията и контрола на въоръженията по различните договори, по които България е страна". "Ние считаме, че тези дейности трябва да се върнат към Щаба на отбраната, за да има нормален баланс между цивилната и военната експертиза", посочи Ангелов.За последно военните разузнаване и полиция бяха подчинени на генщаба по времето на кабинета на Жан Виденов. С идването на правителството на Иван Костов те бяха преподчинени на военния министър. Това стана по съвет на експерти от САЩ и Великобритания, според които службите трябва да осигуряват необходимата информация на политическото ръководството, за да взема адекватни решения за армията. В същото време това стана удобен повод кабинетът "Костов" да лиши президента от контрола върху военното разузнаване и Националната разузнавателна служба.Решението да се върне военното разузнаване към Щаба по отбраната отново ще даде контрол на президента Георги Първанов върху службата, тъй като новото ръководство на щаба е приближено до държавния глава. В същото време с новия закон за отбраната на Военна полиция бяха дадени правомощия, които имаше и военното контраразузнаване, преди да се влее в ДАНС. Това прави службата доста атрактивна, тъй като тя събира информация чрез специални разузнавателни средства. В неофициални коментари експерти от НАТО определиха намеренията за местенето на двете служби като доста странни, тъй като това ще лиши бъдещия военен министър от данни за взимане на решения.Лансираните от Ангелов намерения съвпаднаха с промените в ръководството на военните разузнаване и полиция, които бяха блокирани от Първанов. Въпреки че бяха предложени от кабинета "Станишев", президентът не издаде указ за назначаване на ген. Детелин Мажгуров за зам.-началник на военното разузнаване. Без указ за нов пост и звание остана и полк. Иван Мечков, който трябваше да оглави Военна полиция. Последните идеи на ГЕРБ поставят отказаните укази в нова светлина.Кой ще командва в Министерството на отбраната През последните седмици като най-сигурен кандидат за военен министър е сочен бившият зам.-председател на СДС и настоящ евродепутат от ГЕРБ Николай Младенов. Той има магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон. За заместници на Младенов са сочени о.р. ген. Аню Ангелов и о.р. полк. Валентин Радев, които са експерти по отбрана и сигурност към ГЕРБ. Ангелов е бивш зам.-началник на Генщаба и военен аташе в Лондон. Радев нашумя с експертните си мнения след взривовете в Челопечене. Той е шеф на Сдружението на специалистите по боеприпаси.
37
0
 
0
 
! Отговори
крив преди 15 години
На крив к,,,,,п,,,,а му пречи
36
0
 
0
 
! Отговори
koi li luje zapo4va преди 15 години
РЗС потвърди информацията си за есемеси за предлаган министерски пост 19 юли 2009 | 18:02 | Агенция "Фокус" София. Лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев заяви, че стоят зад твърденията си, по повод реакцията на Бойко Борисов затова, че не е предлагал министерски пост на РЗС. Категорично стоим зад заявлението си, в това число, че са разменяни SMS-и по този повод. SMS -ът от 12.47 ч. например гласи: Razgovora ostava samo mejdu nas - съобщиха от пресцентъра на партията. Позицията на РЗС е насочена не към създаване на сензационни новини, а към отстояване на принципи в политиката като: прозрачност, принципност и европейски правила за водене на политическа комуникация. ПП Ред, законност и справедливост се надява, че през новия мандат ще бъде наложена и следвана една нова политика, която заменя досегашните форми на неясни и скрити от обществото договорки с публични и отговорни решения. Днес в 17.20 часа проведохме разговор с г-н Борисов, който продължи 15 минути, и се разбрахме комуникацията ни да бъде пряка и на лидерско ниво - се казва още в позицията на Яне Янев, разпространена от пресцентъра.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Яни го бъзикат с подправени обаждания,на принципа гладна кокошка просо сънува.
34
0
 
0
 
! Отговори
Неукия преди 15 години
В речника ми е беден,и не намирам подходящата дума , с която да нарека този циркаджия-лейтенанто-генерал!!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
база данни преди 15 години
Защо се занимавате с Яне,който не е Сандански! Той си е една кукла на конци,а не КУКЛОВОД! Опитва се да проиграе "Лдово езеро" като балерина,такива си ги подбираше-"балерини", пребивавали в Италия /1989-1992/. "В община Плевен Янев е взел решение да покани за кандидат-кмет на областния град ръководителя на фирма "Самар - РиД" Даниела Караджова. "/местни избори 2003г/
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не вдигнат ли заплатите поне на равнището като в Греция и не открият ли достатъчно работни места за все още останалите трудоспособни Българи в BG ще се провалят на Българина му трябват работа пари и добър и спокоен живот както в ЕU иначе всичко е лъже и катастрофа
31
0
 
0
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 15 години
Бойко Борисов заяви: "С цялото ми уважение, но поне от 15 20 дни не съм ги чувал... Казва, че имало есемеси, но предполагам, че като се видим ще изясним какво са имали предвид. Такова нещо няма. Даже ние вече имаме определен министър на правосъдието. Как да предложа нещо, което вече съм го решил кой ще е и то от няколко дни". СТАВА ВСЕ ПО-ВЕСЕЛО-НИЩО НЕ БИЛ ПРЕДЛАГАЛ, АМА ИЗВЕДНАЖ ГОВОРИ ЗА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО, А ОТ 15 ЧАСА НАСАМ ТАКОВА НЕЩО НЯМАШЕ!
30
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 15 години
SLAVOMAKEDONECO MISTER QNEV....TAKA LI KOVETE PROSOPERITETA NA BG...S INTRIGI...KAZAL NE KAZAL...MISTER BORISOV NE E VASCH VASAL...BREI KAKAV DISPUT,ZA NQKOLKO PROBITI DUMI...NA MQSTOTO NA GENERALA....BIH KAZAL CHE PROSTO SAM SE IZBAZIKAL...DA E VESELO....
29
0
 
0
 
! Отговори
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ преди 15 години
ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ В АКТУАЛНО И НАПРАВО ЩЕ СЕ СРУТИТЕ?!! БОЙКО ТИКВАТА КАЗВА, ЧЕ НЕ Е ПРЕДЛАГАЛ ПОСТ НА РЗС, ЗАЩО ВЕЧЕ СИ ИМАЛ ЧОВЕК ЗА МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО!!!А ЯНЕВ НИКЪДЕ НЕ КАЗВА НИТО НА КОГО, НИТО ЗА КОЕ МИНИСТЕРСТВО СТАВА ВЪПРОС! АМИ СЕГААААААААААААА ?????????????
28
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 15 години
ББ: - "Това, което съм го казал, не съм го казвал, а това, което не съм го казвал, скоро ще го кажа. Това, че нищо не съм казвал, не означава, че казаното е нищо. Всъщност не зная какво мисля, защото още не съм чул, това, което съм казал. А ако съм го казал, значи, че нищо не съм казвал..."
27
0
 
0
 
! Отговори
поонг преди 15 години
Цирковете на ЯЯ този сезон ще са по яки от предишният сезон!
26
0
 
0
 
! Отговори
Трудно преди 15 години
ЦИРК!
25
0
 
0
 
! Отговори
прошляк преди 15 години
Главатарят взе да опровергава собствените си опровержения. А може би Анжела, една от кукловодките му, му е подшушнала да разкара ЯЯ, от когото нищо не става, когато ББ беше на ексзия до братска Германия.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Върти се, сучи се, Бойо да управлява с БСП и ДПС!!! Запомнете това! Осигуриха му победа, с кото той не знае какво да прави и сега под претекст, че се прави на важен, изпълнява нарежданията "отгоре". Народът беше излъган! За да иде да гласува...а пак същите да са на власт. Забравихте думите на Доган, нали: Да му дадем пък /на Бойко/ да управлява, казани с многозначителна усмивка. Това не ви ли подсказа, бе хорааааааа. Племе