Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент

Десислава Танева няма да поеме земеделското министерство
22 юли 2009 19:43,
101
Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент
Десислава Танева. Снимка: БГНЕС

 

Няколко часа преди церемонията по връчването на отговор на проучвателния мандат за съставяне на правителство, даден от президента Първанов на Бойко Борисов, един от фаворитите за министър отказа на бъдещия премиер.

В понеделник на среща със земеделски производители и животновъди Борисов обяви, че земеделски министър в неговия кабинет ще бъде Десислава Танева.

В сряда привечер Танева отказа предложението на Борисов.

Тя е изпратила писмо до лидера на ГЕРБ, с което оттегля номинацията си за министерско кресло.

Dnes.bg публикува пълния текст на писмото:

Уважаеми г-н Борисов,

С настоящето изявление Ви изказвам моята благодарност за доверието, което ми гласувахте, номинирайки ме за Министър на земеделието и храните.

Пожелавам успех на новото правителство
От обявяването на номинацията ми за Министър започнаха спекулации относно досегашната ми работа и кариера като изпълнителен директор на акционерно дружество и потенциален конфликт на интереси в тази връзка.

Аз Ви гарантирам, че такъв конфликт на интереси няма и не може да има, подала съм си молба за освобождаване от управителните органи на всички търговски дружества. Въпреки това съм наясно, че атаките срещу ПП ГЕРБ и Министерството сигурно биха продължили по този въпрос.

Изхождайки от виждането ми, че най-важно е общественото доверие, с което едно ново правителство ще стартира работа, не биха искала по никакъв начин да се поставя под съмнение държавническия интерес на всички членове на новия кабинет.

Още по темата

Аз съм се включила в политическия живот на страната ни за първи път с ПП ГЕРБ, защото съм видяла у Вас Държавническо мислене и шанс България да бъде управлявана в полза на обществото.

Затова желанието ми е да бъде оттеглена номинацията ми за Министър на земеделието и храните, и да продължа работата като народен представител в 41-то Народно събрание, вземайки активно участие в законодателния процес, и подпомагайки изпълнителната власт.

Пожелавам успех на новото правителство и успешна работа на 41-то Народно събрание.

Според източници на БНТ в ГЕРБ Мирослав Найденов (ръководител на експертната група по земеделие) ще бъде новият министър на земеделието. Найденов ще заеме поста на мястото на отказалата се Танева.

Александър Цветков, досегашният зам.-кмет на столицата, ще бъде министър на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Тома неверни преди 15 години
много си наивен Викторе,тя се отказва в името на далаверата...като народнен представител ще е по -полезна за фирмите отколкото като министър...всичко е е един елегантен финт...ако мислите че нея я ръководи бойко,жестоко се лъжете...доган ви обясни наледно как стават далаверите и това моме знае много добре къде ще има тежест...
59
0
 
2
 
! Отговори
adede преди 15 години
Mai boik. nema da sabere ministri za edin belot.SAMO komunis. mogat da ni upravqt ama oniq ot predi 20g ne sega6nite prodajnici.Liubopitno sled 100dni kakvo 6te e podobreno v BG.
58
0
 
2
 
! Отговори
ичнемое преди 15 години
... да пише
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
DO доносник Ne e Публична тайна , че всички от герб са си подписали оставките предварително zastoto всички от герб NEMOGAT da pishat i bat Bobo gi e podpisal ako i on nemoe da pishe.....
56
0
 
2
 
! Отговори
Секстис преди 15 години
Много станаха жените,в проекто кабинета на Бат Бойко и той се усети.Особенно на Земеделието,тука с ревове и сополи,няма да се оправят нещата.Трябва яка,мъжка тупалка и "среща с товарният влак",ако се наложи.Добренаправи момето,че се "отказа".Още в началото,тази номинация не ми изглеждаше удачна.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
4aaAAAak sega wijdam polzata ot Jane Janev.Koj w tazi dyrjava povdiga hapliwi informacii gledajki sobstwenniat si interes? _Janeee. Koj znae naj mnogo ot towa koeto sa mu kazali -Jaaneeee.Koi ste stane ministyr na prawosydieto? Tishina. Jane znea, no ne 4ak tolkova!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Лелееее каква реклама !!!
53
0
 
2
 
! Отговори
земеделец преди 15 години
Абе *** които хвалите Бойко толкова ли са ви разредени мозъците и не виждате,че това е поредния ГАФ на Бойко.Истината е,че той просто няма кадърни хора да състави кабинет ,а камо ли да управлява.От сега нататък ще сме свидетели на много простотии.
52
0
 
2
 
! Отговори
Костов преди 15 години
Не разбирам каков толкова възхищава някой коментатори отказът на тази жена. Тя - съвсем очевидно - е толкова пряко свързана с конкретни икономически интереси, че назначението й би било равнозначно на назначаване на Васил Божков (Черепа) за министър. Няма място з а аплаузи, пои-скор има място за притеснение, че ГЕРБ са толкова откровено неподготвени да поемаот властта.Интересно, колко още нелепи кандидатури за едно или друго ще трябва да се "оттеглят сами" за да схванете за какво иде реч.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
баси, тия още не са почнали и почнаха да падат като презряли сливи. поне ще е интересно :)))))))))
50
0
 
2
 
! Отговори
Общинар преди 15 години
Не чакайте същата доблест от наглия кучкар.
49
0
 
2
 
! Отговори
dtz преди 15 години
А на бас, че се е уплашила от бившите васали на зем. мин. Ужасът е същият в мин. на околната среда. Справка Варна.
48
0
 
2
 
! Отговори
MEXYP преди 15 години
Десислава Танева отказа на Бойко в последния момент I na kogo PUSNA ZADNA PRASHKA bre MOME?ha ha ha ha ha
47
0
 
2
 
! Отговори
TOPHO преди 15 години
Таа са я изритали от Министерството защото е казала пред приятелски, но не милиционерски кръг: че ако стане министър че нама да налага пред Брюкселското зеле Бобът от Банкя..така е моме, и ти ги плещиш като оня с пъпките, Яне Янерасев. Мопре и двамата имате еднио и същи пъпки? да се изследват и пубикуват кви са тиез пъпки мъъъъ!
46
0
 
2
 
! Отговори
MOEM HEMOEM преди 15 години
Днешната политика мое, скъпи анонимници, да се сравни с художественната гимнастика, където не една и не две години сме трепали наред сите други художественни гимнастички..Да започнеме с упражнениети обръч. Скоро се очаква разместване в челната, призовата , тройна коалициа. Надеждите ни , сърцата ни и празните ни джобове са в напрегнато очакване дали ще имаме както формален така и неформален лидер в това упражнение.А са да не се разтягаме кой е лидер при бухалките, играта с топка и волните упражнения. а за ансамбловото-там напрао имаме мажоритарен победител...
45
0
 
2
 
! Отговори
sara преди 15 години
Браво, г-це Танева, това министерство е най-тежкото. Просто се чудих как може най-големите отговорности да се поемат от бизнесдама без професионален опит. Бойко знае ли какво се работи там? Той защо не назначи ветеринарен доктор на МВР или някой бизнесмен. Как не проумяват, че трябва да е от системата.
44
0
 
2
 
! Отговори
brigante преди 15 години
бъркаш в джоба и вадиш пистолета, и стреляш право в главата на пилота на самолета,който лети към спасенето ти хахаххаа пееха гумени глави едно време:)ще ги видим какви пилоти са:)
43
0
 
2
 
! Отговори
Che преди 15 години
Г-н Борисов, точно така, направиш ли компромис с един ще последва друг и....нак нищо, надеждите са се изпарили.В тая "вълча" държава, ако искаш да останеш в историята с добро име помни: Ако ще вършиш една работа върши я като хората, ако не можеш изобшо не се захващай, но помни цяла България сега т гледа- смажи ги всички *** или те ще го направят, не се спирай пред нищо, народът е с теб.Успех
42
0
 
2
 
! Отговори
СОС преди 15 години
Тези гербери по обръчи от фирми ще сложат в джоба си досегашните. Едни обръчи се сменят с други. Нищо ново под слънцето.
41
0
 
2
 
! Отговори
che преди 15 години
Кое породи отказа на г-ца Танева да подаде оставка?Може това девойче да е с чисти помисли, но се е хванало на лошо хоро от което трудно може да се оттърве, а го играе доста години и е навлязло в дълбочина.Тя е проводник на Вълко Вълев в политиката.Защо него някой не се самосесира и провери доходите му.Защо като човек почтен, човек от народа се страхува от нещо и ходи с 20 човека охрана.Помните ли какво ви каза навремето бившия дириктор на ЕВРОБАНК Е.Русев г-це Танева......Дойде и това време не