Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър

Нона Караджова ще бъде новият министър по екология
21 юли 2009 09:40, Красимир Ангелов
83
Пъзелът се подрежда. Ясен още един министър
Снимка: БГНЕС

Още един министър от бъдещия кабинет на Бойко Борисов стана ясен тази сутрин.

Председателят на ГЕРБ и бъдещ министър на вътрешните работи Цветан Цветанов почти официално призна, че Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията.

Самата Караджова участваше в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Тя обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер.

Министър на вътрешните работи става дясната му ръка – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев.

Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов.

Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Заместничката на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието.

Още по темата
След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
папарак преди 15 години
Генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер бе хоспитализиран днес, след като разбра, че слузестия Н. Младенов ще става военен министър.
81
0
 
0
 
! Отговори
червения поп преди 15 години
Р.Овч. трябва да се срамува. Комунистите избягаха от БСП и отидоха в Герб. Сега в Герб има повече партийци, отколкото в БСП.
80
0
 
0
 
! Отговори
СЪДИЯТА преди 15 години
на съда всичко е ясно щом каже партията майка и правителството!!!да влезне умрелия!(народа)ДА ЗДРАСТВУЕТ МУЛТИГРУП,ФОРЕВЪР!!!
79
0
 
0
 
! Отговори
гении, ама друг път преди 15 години
'Според наблюдатели, втората кандидатура в момента е предпочитана. Самият Прокопиев не крие амбициите си за премиерския пост. И така, кой е той, какъв е бизнесът му и какви са неговите шансове да оглави следващото българско правителство?' - вече колонят към 0 /нула/ ...Основно правило: НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ ПРОТИВНИКА СИ ! Истинските гении винаги стоят в сянка, а не са на показ в медиите ...
78
0
 
0
 
! Отговори
Dino преди 15 години
Ако някой се заинтересува от нумерология,ще види че много трагични за човечеството събития,са свързани с числото 23.Дано се разминем с тази черна статистика.
77
0
 
0
 
! Отговори
23.07 преди 15 години
Ако в кабинета БОРИСОВ няма хора, които са близки до кръга 'капитал', би било добре той да бъде подкрепен поне от АТАКА и РЗС ! След това всички ние се надяваме той да заработи добре и да изкара пълния си мандат !
76
0
 
0
 
! Отговори
23.07 преди 15 години
23.07 определено е по-добра дата за обявяване състава на новото правителство пред Президента !М. Кунева се оказа, че била близка до кръга 'капитал' ... Жалко !
75
0
 
0
 
! Отговори
пурпурен старец преди 15 години
Благодаря ти от сърце, другарю Борисов, за състава на твоето правителство. Толкова много комунисти на едно място, не бях виждал от последния конгрес на БКП.
74
0
 
0
 
! Отговори
boiko kakvo преди 15 години
6te napravi sof. da ne se prezaselva ,ami mn prosto 6te varne tebe i maikati i dr.takiva pi6man sof. po rodnite im mesta
73
0
 
0
 
! Отговори
alo spite li преди 15 години
Edna darjava ot neceli 7mil i 500hil. ot koito 2mil.deca,2mil pensioneri,1mil bezrabotni,1mil darjavni slujiteli razbirai paraziti ,e ostavat 1mili polov.naemn.rabot.i drebni biznesmeni kak iskate da prosperira edin realno rabote6t hrani 6i pol.nerabote6ti.ne boiko ami BOIKO da doide vse taq.edinstveno pri komunistite jiveehme dobre ama ne teq sega6nite a oneq predi deto ve4e malko hora si gi spomnqt
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Boiko kakvo shte napravish Sofia da ne se prezaselva???? Vse reveshe che ima mnogo hora, razvivai gradovete i Regionite za da ne se palni Sofia s novi prishalci. Nikoi niama da oide v Sofia ako ima kakvo da raboti v malkoto si gradche
71
0
 
0
 
! Отговори
лумпен до 65 преди 15 години
Ти чакай на информация от гугъла и ще цъфнеш и вържеш!Хората с висше образование,които знаят защо са го взели и които работят,не киснат по форумите нонт-стоп да искат големи заплати,а си ги заработват!А ако искаш мнението ти да се зачита,просто забрави за готовите клишета,а си впрегни сметанката!Вярно,че МИСЛЕНЕТО Е БОЛЕЗНЕН ПРОЦЕС,НО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!:)
70
0
 
0
 
! Отговори
Идиот преди 15 години
Лесно се лъже народа трудно е да го нахраниш е казал един ,Първата част мина блестящо, Сега да видим втората -нахранването
69
0
 
0
 
! Отговори
Светнат преди 15 години
Не че чак толкова му липсва концепция за кабинета. В момента върви наддаване за постовете. Сега е момента Мутропожарникарчето да изтиска максимални кинти от мераклиите за бизнес и постове!
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ако ББ имаше някаква концепция, за 15 дни щеше вече да я е предложил.Печели избори и чак тогава почва да мисли кабинет и министри. И това вече 15 дни. Този човек е един обикновен ментарджия, но народа прос - верва...
67
0
 
0
 
! Отговори
1357 преди 15 години
До 62: Може да се перефразира един бивш министър: "Егати държавата, щом мутра ще е премиер"
66
0
 
0
 
! Отговори
Христос преди 15 години
В една държава с население близо 8 мл.след поредните избори представено от новоизмислена партия с членове от мил.и половина избиратели, от бивши СДС,БСП,БКП,Отечествен фронт,Атака,ОДС,ДСБ,ДПС,НДВС,и какви ли не още ,какво ли може да се промени...!Всеки ламти за европари,корупция и ДПС-омразата..а никой за обединение,за стотитците хиляди чакащи ни раб.места по из градовете и селата на страната."Сей всеки ден и винаги ще бъдеш сит".Трудът трябва да е бащата на Б-я и щасието!!
65
0
 
0
 
! Отговори
до атакиста преди 15 години
"умен" , *** не е етнос а политическо название на група българи ...ако такива като теб защитават България горко на държавата..за жалост Атака опорочи думата национализъм...в нея членуват предимно ***,наркомани и пияници,нереализирани и пропаднали типове и въопще утайкатата на обществотоДПС се крепи на гетата от -турцизирани , превърнати в диваци нямащи никаква ценностна система или по-точно имащи на нивото на животните
64
0
 
0
 
! Отговори
dr. Red преди 15 години
Наш Боцьо пак го подкара през просото! Ужким нови лица ще вкараме в правителството, а то се познати от близкото и подалечно минало брантии! Ще го провалят! Гаранция! Аз на негово място във възловите министерства бих поставил чужденци! И това го заявявам най-отговорно! Вижте хората в кабинета му с роднини бивши комунисти от елита! Та за новия бардак със старите труженички ми е думата! Тю язък!
63
0
 
0
 
! Отговори
надзирател преди 15 години
Нашите политици едва ли са чели библията. Според мен в случая става дума по-скоро за индикатор за разпознаване - "с мен ли си или не си с мен"; какъв сигнал пускаш свой ли си или чужд? Ако си свой - дай сигнал за безкритична лоялност. Ако си чужд - моментално ти обявявам война. С други думи не се търси партньорство и кооперативност, а се прилага първичния инстинкт нападай или бягай. Партньори няма има само платени клакьори и врагове.