Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент

Десислава Танева няма да поеме земеделското министерство
22 юли 2009 19:43,
101
Фаворитка за министър отказа на Бойко в последния момент
Десислава Танева. Снимка: БГНЕС

 

Няколко часа преди церемонията по връчването на отговор на проучвателния мандат за съставяне на правителство, даден от президента Първанов на Бойко Борисов, един от фаворитите за министър отказа на бъдещия премиер.

В понеделник на среща със земеделски производители и животновъди Борисов обяви, че земеделски министър в неговия кабинет ще бъде Десислава Танева.

В сряда привечер Танева отказа предложението на Борисов.

Тя е изпратила писмо до лидера на ГЕРБ, с което оттегля номинацията си за министерско кресло.

Dnes.bg публикува пълния текст на писмото:

Уважаеми г-н Борисов,

С настоящето изявление Ви изказвам моята благодарност за доверието, което ми гласувахте, номинирайки ме за Министър на земеделието и храните.

Пожелавам успех на новото правителство
От обявяването на номинацията ми за Министър започнаха спекулации относно досегашната ми работа и кариера като изпълнителен директор на акционерно дружество и потенциален конфликт на интереси в тази връзка.

Аз Ви гарантирам, че такъв конфликт на интереси няма и не може да има, подала съм си молба за освобождаване от управителните органи на всички търговски дружества. Въпреки това съм наясно, че атаките срещу ПП ГЕРБ и Министерството сигурно биха продължили по този въпрос.

Изхождайки от виждането ми, че най-важно е общественото доверие, с което едно ново правителство ще стартира работа, не биха искала по никакъв начин да се поставя под съмнение държавническия интерес на всички членове на новия кабинет.

Още по темата

Аз съм се включила в политическия живот на страната ни за първи път с ПП ГЕРБ, защото съм видяла у Вас Държавническо мислене и шанс България да бъде управлявана в полза на обществото.

Затова желанието ми е да бъде оттеглена номинацията ми за Министър на земеделието и храните, и да продължа работата като народен представител в 41-то Народно събрание, вземайки активно участие в законодателния процес, и подпомагайки изпълнителната власт.

Пожелавам успех на новото правителство и успешна работа на 41-то Народно събрание.

Според източници на БНТ в ГЕРБ Мирослав Найденов (ръководител на експертната група по земеделие) ще бъде новият министър на земеделието. Найденов ще заеме поста на мястото на отказалата се Танева.

Александър Цветков, досегашният зам.-кмет на столицата, ще бъде министър на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
шушлякът преди 15 години
Уплашила се е мекицата. Тоя Герб какви кадри извади, какво чудо.Дупе да ни е яко, дано издържим.
39
0
 
2
 
! Отговори
доносник преди 15 години
Публична тайна е че всички от герб са си подписали оставките предварително (след някой бягства на кметове и други издънки) и те са прибрани на високо, така е и в местната власт така е и в държавната. Няма да видите разцепвания течения и т.н. само оставки с подобен текст. Предполагам че дамата е отказала да подпише нещо подобно и сега праща бланката формуляр как нямало да бъде честно да стане министър. И преди да почнете да плюете -симпатизирам на герб мисля че трябва здрава ръка да влезем в пътя
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До 15Защото сме доволни че няма да е министър на земеделието, защото сме доволни че ще се избегне явен конфликт на интереси и сме доволни че все пак някой чете и тези форуми и се вслушва в мнението на небогопомазаните.
37
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 15 години
ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЕЩАТА СТОЯТ ПО СЪВСЕМ ДРУГ НАЧИН... БОЙКО ПРИТИСКА ВСЕКИ, ОКОЛО КОГОТО СЕ ЗАШУМИ, И ГО ПРИНУЖДАВА ДА СЕ ОТКАЖЕ, ЗА ДА ИЗЛЕЗЕ ЧИСТ ПРЕД НАРОДА, НО НЕ Е...
36
0
 
2
 
! Отговори
Димитрофф Божо преди 15 години
Димитрофф Божо, има мноо да търка на Гербът интимниото място зада остане тих и спокоен депутат в тва Нар Съб.Този специалист, който знае едва ли не за всеки хълм къде какви и колко кости на български и небългарски войници са затрити, ще бъде натирен в миша дупка защото , моля ви се, Боци незнаел ЕГНетата на избитете солдати. макар че тогава не е имало номера-това една простащина и то историческа.
35
0
 
2
 
! Отговори
4enge преди 15 години
Taa ne e sadila, ne brala i ne e ialo boba na Bobo.wah ti i partiinoto otkazvane! kogato Bobyt pritisna burgaskia rap4o da se razkara bese kyde kyde po zabavno.Bravo na Bobo 4e gi razkarva. vsicki koito ne sa bili 4engeta niamat miasto w upravlenieto na DYRJAVATA, BE!
34
0
 
2
 
! Отговори
овца преди 15 години
Аз пък си мисля, че пилотът си е вързал кърпа на очите и иска да ни покаже как се пилотира "на сляпо".
33
0
 
2
 
! Отговори
овца от народа преди 15 години
На тази комсомолка сигурно са и излезли далаверите на яве и сега гледа да се скрие в миша дупка.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Госпожата се е жертвала за партията , не заради бизнеса си, вие се присмивате ,ааа ще има наказания
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Почвам да си мисля , че пилота в самолета не е много наясно със с си.
30
0
 
2
 
! Отговори
Тъжен преди 15 години
Ех колко тъжно писмо. Безмалко да се разплача и да роня крокодилски сълзи. Каква доблест, каква чест. :)) Ама столката работи като гледам форума изпадна в телешки възторг. :)
29
0
 
2
 
! Отговори
за БОЖИДАР дИМИТРОВ преди 15 години
Сега призовавам и другаря Божидар Димитров ДА ПОСЛЕДВА ПРИМЕРА НА ТОВА ДЕВОЙЧЕ. Нека сега и той каже, че за да няма упреци към ГЕРБ си оттегля кандидатурата са поста министър без портфеил. Всичко е на личен избор и морал. Браво на момичето , запазвам едно браво и едно ууу за Б. ДИМИТРОВ СПОРЕД ДЕЙСТВИЕТО МУ.
28
0
 
2
 
! Отговори
ham hum преди 15 години
Екипи от проори, разследващи полицаи, следователи, агенти на ДАНС, данъчни служители и на финансовия контрол да разследват организираната престъпност. Това предложи главният проор Борис Велчев в коментара си по доклада на Европейската комисия. Вече сме обсъдили идеята с бъдещите управляващи и срещаме пълната им подкрепа, каза той. "Екипите ще са с особен режим, ще вземем мерки за защитата им, за гарантиране на лоялността им и за материалното им стимулиране", обясни Велчев.Според него механизмът за контрол от страна на ЕК е здравословен и е нужно да продължи. Шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев заяви, че за него докладът е обективен и партньорски и отдавна е очаквал документ, който толкова точно отправя критиките към различните институции. Приемам изцяло критиките за кадровата политика на Висшия съдн съвет (ВСС), очевидно системата за оценка на работата на магистратите е формална и не работи, заяви председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев. Той предложи съветът сам да ходи по съдилищата и да оценява работата на кандидатите за повишаване. Подкрепи го главният съдн инспектор Ана Караиванова, която нарече сегашната система за атестации "безотговорна работа". Представляващият ВСС Анелия Мингова заяви, че в отговор на "обективните критики" другата седмица съветът ще приеме нови правила за оценка на работата на магистратите.Сдържани, но нееднозначни бяха коментарите на политиците. Според председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов оценката на ЕК е критична, но препоръките на Брюксел са изпълними за новата власт. Вътрешният министър в оставка Михаил Миков заяви, че документът е оажаващ и няма опасност от предпазна клауза. На същото мнение е и министърът по европейските и Гергана Паси, но е важно "да не изпаднем в еуфория, защото критиките в доклада са обосновани". "Този доклад, както и предишните, констатира липсата на борба с корупцията и организираната престъпност", заяви евродепутатът от ГЕРБ Румяна Желева.Вицепремиерът по еврофондовете в оставка Меглена Плугчиева смята, че докладът е значително по-добър от миналогодишния. Оставяме добра база на следващото правителство, за да може през следващата година да отпадне наблюдението върху България, каза Плугчиева.
27
0
 
2
 
! Отговори
до no1 преди 15 години
Какво внимание? Гледа само дали публиката му ръкопляска. А иначе го е страх да не се ***, щото каквата и държавна работа да е докопал все я е оплесквал. 10 г. осиране във властта (всъщност 8 г., но той очевидно брои и тези със Сл. Христов по времето на Костов).
26
0
 
2
 
! Отговори
ЙЙЙЙЙЙЙЙ преди 15 години
Абе умните вас като ви предложат да се жените (омъжите) - питат ли ви преди гражданското или чакате аха пред свадбата да се отказвате! АААААААААААААААА!Тоя който предлага не питали по-рано ти БУЛКА ставаш ли за нещо или си не верна!Та къде спаха тея по горните другари!Утре може да решат да обявят война на ЧЕЧНЯ!
25
0
 
2
 
! Отговори
liberal преди 15 години
mai tazi gospoja mnogo rano useti che niama da ima dostatuchno otdarjavnata banica za neia i che samo shte bade pionka i izkupitelna jertva na nekadurnata mutra.......
24
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ = БСП преди 15 години
По комунистически изказ и начин на мислене от този на другарката Танева не бях чел от времето на бай Тодор !!!Оставало е да завърши писмото си до Първия с думите : "Да живее другаря Живков ! Аааа ... другаря Борисов, де ...! "А що се отнася до отказването и от министерски пост, не се учудвам - жената се чувства неподготвена ! Тя вероятно е добра в други дейности :) ...
23
0
 
2
 
! Отговори
ham hum преди 15 години
leko be bi4 cukai tam na pc 4e realnosta e druga uspokoi si malko atakiskite strasti i ne se vjivavqi na supermen lape
22
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 15 години
колко ли писма ще има като маниака?
21
0
 
2
 
! Отговори
bylgarin преди 15 години
абе ти добре ли си ?