Палавата Лила от Външно – BG консул в Чикаго

Помъдряла, изрусена и на 30, тя вече е в голямата политика
6 авг 2009 13:07,
253
Палавата Лила от Външно – BG консул в Чикаго
Сегашната Лила Георгиева. Снимка: eurochicago.com

 

Служителката на Външно министерство Лила Георгиева, която стана скандалноизвестна с еротична фотосесия в личния си сайт, е новият консул на България в Чикаго.

Преди две години, в края на ноември, тогавашният външен министър я наказа, след като разгледа разголените й снимки, на които Лила – тогава референтка за Гърция и Кипър, позира с пръст в уста.

Калфин отложи повишението й в ранг с една година, а след близо две Георгиева вече е на висок пост в САЩ.

В интервю за Eurochicago.com тя обяснява, че е на поста от 17 юли.

"От 2005 г. работя в Министерството на външните работи, в дирекция “Консулски отношения”.

Преди това съм завършила СУ “Св. Климент Охридски” като бакалавър в специалност “Политология” и магистратура в “Международни политически отношения и сигурност”.

Имам и семестриално завършена магистратура от Католическия университет в Лисабон по “Политически науки”.

Говоря английски, френски, португалски и руски език и се опитвам да усъвършенствам своя испански и италиански език. Омъжена съм.

За първи път съм в САЩ и се радвам, че именно от Чикаго, града с най-многобройна българска общност в Америка, са и първите ми впечатления.

Бих искала да подчертая, че българската общност тук има много голям трудов и интелектуален потенциал и за мен е чест да работя за защита правата и интересите на сънародниците ни. Искам да ви уверя, че консулската служба и за в бъдеще ще продължи да оказва пълно съдействие в рамките на своите правомощия.

Още по темата

Впечатленията ми от Чикаго са за един много красив град, с разнообразни обществени и културни институти, музеи, театри и т.н.

Това, което най-много ме впечатли обаче, са жителите на Чикаго, които са усмихнати, спокойни и винаги готови да помогнат с напътствие и съвет. Интересно ми е също така преплитането, от една страна, на ултрамодерния и забързан мегаполис със спокойствието, чистотата и уюта на един средноголям град. Мисля, че в тази еклектика се крие и част от чара на “ветровития град”.

На въпрос дали младостта й (Лила Георгиева е 30-годишна) е предимство или недостатък в дипломатическата работа, тя отговаря така:

"Младостта е условно понятие и не винаги е пряко отражение на физическите години. Човек трябва да запази качествата на младостта, за да се учи и развива бързо, в същото време да се придържа към разумността на 30-те години, в които и аз навлизам, като взима решения, основани на рационалността и успешно да заимства от опита на по-възрастните", казва дипломатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
0
 
! Отговори
овчарчето Фалитко преди 14 години
Волф, смешен си. какъв ти е проблема щот не разбрах - Лила или това, че съм в чужбина и се "осмелявам" и имам "наглостта" да пиша какво не ми харесва в Бг
231
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 14 години
много знания и интилект,а толкова млада,какво пак станало че си снимала,голяма работа важното да върше добре други задачи на поста си. кой ли безгрешен тук,а знае ли някой толкова езици чужди. някои и свой не говорят правилно.
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дайте да не се заблуждаваме и да се хабим - ако тази овца не прави *** поне на министър или депутат ще си седи в София и ще бачка като даскалица та ако ще да знае 10 езика! Това е милата родна картинка и не виждам начин нещо да се промени.
229
0
 
0
 
! Отговори
Волф преди 14 години
Наистина мога да ти дам коментар овчарче, не се бъзикай с мен.
228
0
 
0
 
! Отговори
Кандидат Консул преди 14 години
До анонимен 220:Аз повтарям,като "папагал",защото такъв Университет съмзавършил(по планктон и медузи).Там много повтаряхме.И затова пак ПОВТАРЯМ,ГОТОВ СЪМ ЗА КОНСУЛ НА ОСТРОВ ТАМБУКТО.Знам,че засега там консул нее пращан.Но има нужда.Нашите моряци много обичат да спират на ОСТРОВА,защото тук има хубави туземки.Трябва им консулска защита от ***!
227
0
 
0
 
! Отговори
Колчо преди 14 години
'Mладостта е условно понятие и не винаги е пряко отражение на физическите години.Е, гургуличко! На психическите не е, ама ние си те разбрахме. Козирог, 89-65-93, козирог, мечта: световен мир. Или?
226
0
 
0
 
! Отговори
papo преди 14 години
4akaite sega da vi obqsnq!V toq biznes ot kraiii vreme ba4kat samo razjuzdani hora.ako ste rabotili vav posolstvo shte znaete 4e stavat 4udesa,qko ***!i to vav vsi4ki posolstva ne samo v bulgarskite.te ot skuka kakvo drugo da pravat osven gluposti.i az v momenta si treskam edna diplomatka samo 4e amerikanska,i e super palavnica ama kato e na rabota e mnogo seriozna i e mnogo umno momi4e.taka 4e i nashtto Lile ako vurshi rabota golqma rabota 4e e brum4alka...tq ako ne e nqma da q naemat.
225
0
 
0
 
! Отговори
овчарчето Фалитко преди 14 години
до Волф: Лапай бахура, ***
224
0
 
0
 
! Отговори
Волф преди 14 години
Ти не можеш да влезеш и във мъжки спор. Ха Ха. Ако искаш да ти дам кординати?
223
0
 
0
 
! Отговори
filip преди 14 години
до 222 ИМЕННО ЖЕНА МУ СЕ Е СНИМАЛА ,А НЕ САРКОЗИ ...!!!! Тя не е институцията ...!!!! мноого пък голям адвокат си на ЛИЛЕТО ,ДА НЕ ТИ Е ДУХНАЛА И НА ТЕБ,,,!!!!???-;)
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде сега награбете и Саркози да се развежда неговата съпруга се е снимала само ,че без бельо.Срамота госпожа перзиденшата на една от великите сили на снимка без дрехи.
221
0
 
0
 
! Отговори
Волф преди 14 години
Овчарче прекалило си с овцете. Ха Ха
220
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не повтаряй като папагал това вече го писа.
219
0
 
0
 
! Отговори
FILIP преди 14 години
do217 говорим за представителната и длъжност ,която ЛИЛА е заела и респективно се очаква да има и подобаващо ПОВЕДЕНИЕ И МИНАЛО -това е нещо ОЧЕВИДНО И НЯМА НУЖДА ДА ГО ДОКАЗВАМ !!! Ако е чалгаджийка из баровете нека си показва всичко ,което има , обаче тя е КОНСУЛ и в този смисъл зная ,че ТЯ НЕ Е ЧОВЕКА ,КОЙТО БИ ТРЯБВАЛО ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВА В ЧУЖБИНА... !!!Впрочем виж морето от ОТ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИИ ВЪВ ФОРУМА ЗА НЕЯ ,,,!!!БЪДИ ЗДРАВ !!
218
0
 
0
 
! Отговори
Кандидат Консул преди 14 години
Аз съм завършил семестриално университета по Планктон и медузи на островТАМБУКТО.Знам и 5 езика говоримо и на един мога да пиша.Усвоил съм диалекта на *** и мога да си "искам"от туземките.Готов съм за КОНСУЛ в някоятуземска островна държава.Чакам оферти от ВЪНШНО,телефонът ми е в dnes.bg.
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз не съм близък на Лили но я защитавам.Съвременния интелигентен човек не би трябвало да се намиса в личния живот на другите .Поважно е се справя със служебните си задължения.Защо не коментирате например Гергана и Соломон.Те разрушиха едно семейство за да създадат друго,и колко още други си хванаха момичета за любовници.За едни снимки по бельо оревахте света.
216
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 14 години
Лили,миналия път си показа *** , А СЕГА ПРЕДНИКА ОЧАКВАМЕ...И ТОГАВА НАПРАВО ЗА МИНИСТЪР СИ ГОТОВА ,защото в НАШАТА ДЪРЖАВА КОЛКОТО Е ПО- АБСУРДНО ,НЕМОРАЛНО И НЕЛОГИЧНО е НЕЩО ,ТО СТАВА...!! С 3-4 години СТАЖ и със гол *** стана консул ,а си представи КАКВА ЩЕ СТАНЕШ ,КАТО ТИ ВИДИМ И ПРЕДНИКА ...!!!
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
легален начин да пращаш *** в чужбина-дипломатки
214
0
 
0
 
! Отговори
filip преди 14 години
...на 2 процента коментари във защитаващи ЛИЛА(ВПРОЧЕМ ТОВА СА НЕЙНИ БЛИЗКИ -ОЧЕВИДНО Е..)във форума ще кажа -дипломацията и протокола изискват да не си е показвала *** ,А СЕГА ДА ЗАЕМА такава високопредставителна длъжност, НО КАКТО ВИЖДАТЕ ДА Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АБСУРДИСТАН -МОЖЕ !!!lВпрочем да не си мислите ,че нашите дипломати там РАБОТЯТ -ТЕ ГО ПРИЕМАТ ,КАТО СКЪПО ПЛАТЕНА ПОЧИВКА,но на наш гръб!!!КОЙТО СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С БЪЛГ,ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СЛУЖБИ ЗНАЕ-ОТ ТЯХ ПОМОЩ НЕ ОЧАКВАЙ!!
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пусти анадолски нрави пренесени и на запад от такива като теб.