Кадруването на Красьо е много зле за ВСС!, прозря Велчев

Обвинител №1 защити третия магистрат, бъбрил с плевенчанина
15 окт 2009 15:40,
38
Кадруването на Красьо е много зле за ВСС!, прозря Велчев
Снимка: БГНЕС

"Това, което се случи във ВСС, изглежда много зле и поражда недоверие, затова Висшият съдебен съвет (ВСС) следва да направи своите стъпки".

Така главният прокурор на Републиката коментира мегаскандалът "Красьо" и  подадените две оставки на магистрати, бъбрили си нерегламентирано с бизнесмена.

Просто едно позвъняване за 4-5 секунди
Борис Велчев каза още, че другият член на ВСС, за когото е установено, че е имал контакт с лицето Красимир Георгиев, не трябва да си подава оставката.

"Личното ми мнение е, че този контакт, който ние сме установили, който не е истински контакт в собствения смисъл на думата, а е просто едно позвъняване за 4-5 секунди, може да има повече от едно обяснение и не бива непременно да търсим виновно поведение у Пламен Стоилов", каза главният прокурор.

По думите на Велчев, Стоилов не трябва да си подава оставката, защото за разлика от другите му колеги при него е установено едно позвъняване, докато при другите двама са установени многократни двустранни комуникации с "Красьо от Плевен".

Още по темата

По думите му не става въпрос за вина или за невинност.

"Тук става дума, че понякога не е достатъчно да не правиш нищо лошо. Много е важно да не изглежда, че правиш нещо лошо", каза още той.

Според Велчев подаването на оставките на Стойко Стоев и Иван Димов е било "единственото възможно поведение".

Министърът на правосъдието Маргарита Попова отказа да коментира оставките с мотива, че актът им е част от една процедура, която тепърва започва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
психолог преди 14 години
Така настрани /виж снимката/ гледат обикновено тези, които не казват истината
25
0
 
0
 
! Отговори
манол преди 14 години
Нема ли кой да ги измете тия бре да му се невиди,то или стара номеклатура или децата на номенклатурчици,барабар с тоя дето се изтипосал на снимката.Щото нов бардак със стари *** не става-проверен и изпитан факт.
24
0
 
0
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
Ima samo edin na4in tazi ko4ina nare4ena sadebna sistema da se opravi-uvolnenie na vsi4ki,VSI4KI DO EDIN i nazna4avaneto na sadii i prokurori ot EU-polzata 6te e troina;1.Naroda 6te vidi kakvo ozna4ava spravedlivost.2.Sveta 6te spre da ni se smee.3.Tezi nagli kradki i korumpi 6te umrat ot glad.I ZAPOMNETE KAKVO VI KAZVAM-TOVA RANO ILI KASNO 6TE STANE.
23
0
 
0
 
! Отговори
razbiratel преди 14 години
БАЛДЪЗАТА МОЙЕМ ЛИ Я УРЕДИ ЗА СТАЖАНТЧЕ НЕКАДЕ ИЗ СОФИЯТА ПО СЪДИЛИЩАТА? КЕ ВЗЕМА ДА СЕ ОБАДЯ НА ТОЗ УБАВ ЧИЛЯК.ТЯ БАЛДЪЗАТА ЗАВЪРШИ ПРАВО В "ШЕСТИ ЮГОИЗТОЧНО-ТРАКИЙСКИ СВОБОДНО-ВЕЧЕРЕН КОЛИДЖ" У ТРЕПЕТЛИКОВО. И Е ДИПЛОМИРАН ЮРИС..
22
0
 
0
 
! Отговори
avatar22 преди 14 години
ЗАЩО НЕ НА МЕН ,А НА СТОИЛОВ Е ЗВЪНЯЛО КРАСИТО ДРУГАРЮ ВЕЛЧЕВ ? ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА СТОИЛОВ? ТРЯБВА ОСТАВКА ЗАРАДИ Ч Е С Т Т А НА ВСС(ако има такава след този МЕГАСКАНДАЛ).КОШНИЦАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ РАЗПЛИТА, НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ СТИГНЕ ДО ГЛ- ПРОКУРОР,НАДЯВАМ СЕ.......
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всичко е КОРУПЦИЯ в България!!!!!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
ttt преди 14 години
останалите да не са продажни :)
19
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 14 години
AZ SCHTE VI DAM INFORMACIQ...KOQTO SCHTE USPOKOI VSICHKI....PODKUPNITE SADII V BG....NE SA POVECHE OT 1000...
18
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
А пък на мен ми прави впечатление, че при всички подобни скандали се избягват простичките и ясни думи:КОРУПЦИЯ В ПРАВОСЪДИЕТО!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прави ми впечатление, че когато държавен служител се на.се.ре. или ще лъже и ще отрича, или ще си подаде оставката. забравих, или ще се оправдава с друг че друг го е извършил, и като вече не работи на тази длъжност никой не носи отговорност. Аз вярвам на Б. Велчев и на М. Попова. И ако трябва да се приложи цялата суровост на закона то същата ще бъде приложена. И Велчев и Попова не са от вчера и знаят материята на закона. Подаването на оставка няма да ги освободи от отговорност. Така мисля може и да греша.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пидалии
15
0
 
0
 
! Отговори
Фенко преди 14 години
Те от колко прими може да са се чували и говорили! Пък тез дето са говорили от собствените си телефони, хем корумпирани *** хем изкючително прости парчета!
14
0
 
0
 
! Отговори
УЛАФ преди 14 години
Това е гениално прозрение...
13
0
 
0
 
! Отговори
гъбчо преди 14 години
Значи,за корупция-оставки,така ли?Ми то така много лесно,бе шапшардак!А ти за какво си,да попитам!?Да демонстрираш НЕСТАНДАРТНОТО си излъчване ли!?
12
0
 
0
 
! Отговори
Темида голата истина преди 14 години
Пламен Стоилов звъни:"Изпрати парите!".Отговор:"Добре!".Ето ги тези 4-5 секунди.
11
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 14 години
От скоро. Преди и оставки не подаваха....
10
0
 
0
 
! Отговори
до Великия Комбинато преди 14 години
Великий, какво стана? Не задейства план A, B, C, а D, E, F и т.н. Много ли се забавляваш с човешката наивност?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАААААААААААААААААААА ПАРОДИЯ САМО ОСТАВКИ ЛИ>?????????????????????????
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Винаги е било така. Ако крадеш, минаваш с процедура по разтакаване на делото около 5 години, и после то губи давност. Ако убиваш пиян, но си известен и богат, минаваш с глоба и условна присъда. Ако си подкупен, минаваш я с оставка, я с дисциплинарно наказание "мъмрене пред медиите". После пак крадеш и подкупваш. И така, докато не умреш от преяждане с луканка и черен хайвер. А глутницата кучета продължава да лае, но не хапе ....
7
0
 
0
 
! Отговори
Реал преди 14 години
От небесата??? Или "късмета" в нашата държава си има име и лице?