1.5 точки от 5 възможни за Желева

Чакаме 24 часа дали ще я одобрят за еврокомисар
13 яну 2010 07:00,
364
1.5 точки от 5 възможни за Желева
Снимка: БГНЕС

В едно от най-обсъжданите и оживени изслушвания досега за Комисията на Барозу, Румяна Желева беше изслушана (и разпитана) от членовете на комитета по Развитието, околната среда и външните работи на Европейския парламент.

В него имаше всичко - обвинения, въпроси по принципни проблеми, въпроси за детайли, дори покана за България.

Бизнес интересите водят до несправяне с кризите

Номинирана за длъжност, която включва отговор на кризи, Желева не успя да покаже компетентност дори по основните елементи на контролирането на кризи, или дори общуването, пишат повечето европейски специализирани издания.

Обвиненията за притежаване и управление на консултантската компания „Global Consult“ не бяха опровергани по удовлетворителен начин от Желева, което настрои евродепутатите доста негативно спрямо нея.

Тя ги обърка допълнително, като опита да раздаде документи по време на сесията, които бяха само на български и немски.

Английският не винаги е по-добър от майчиния ти език

Още по темата

Желева отговаряше на въпросите на английски, без да използва слушалки и по време на отговорите сменяше слушалките, което може да й струва поста комисар (ако документите за бизнес интересите бъдат преценени като задоволителни).

Очаквайки враждебни въпроси, Желева си беше приготвила някои отговори, които прочете, но те не бяха достатъчно ясни, за да убедят присъстващите. Някои от въпросите изглежда не бяха разбрани и доведоха до отговори, които бяха сходни.

Изслушването

За да сме честни, Желева се справи с въпросите по определени теми, но настроението и напрежението, които се бяха натрупали, дадоха отражение, пише "Айриш таймс".

Първата серия въпроси открито нападнаха Желева, прозрачността и всякакво доверие към нея. Тя заяви, че „всички обвинения срещу мен и съпруга ми са напълно неоснователни – така че мисля, че можем да се концентрираме върху хуманитарната помощ, която е много по-важна“.

Само ако беше толкова просто

Депутатът Първанова, която беше предала поисканите от ЕП документи за компаниите на Желева заяви, че тя не е направила нищо лошо, но направеното от Желева е незаконно в България, защото не може да е ръководител на компания и депутат по едно и също време.

Някои поискаха подробности за компаниите, за които се смята, че са собственост на Желева и съпруга й, за продажбата им и за колко.

Документите и сметките трябва да бъдат прегледани от ръководството на комитета и решението ще бъде взето след оценяването им.

 „Обвиненията срещу съпруга ми и мен са тотално и напълно неоснователни“, промълви в защита Желева.

Ще разбрем обаче дали е така, след 24 часа, тогава ще излезе решението на ЕП за Желева и за България.

Засега е ясно, че българската кандидатка за поста еврокомисар получава 1,5 точки от 5 за представянето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
0
 
! Отговори
ss20 преди 14 години
г-жа желева нас българите може да не излъжите но в европа това не може да стане.господаря ви борисов да си ви прибере и да не ви излага пред евро депутатите защото излагате цяла българия .дано нашите журналисти от медиите се усетят че неставате за нищо .особенно вестник телеграф дето ви изкараха като наи дествената в герб
276
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМ преди 14 години
ЕГАТИ КАНДИДАТУРИТЕ!!! МЕГЛЕНА КУНЕВА РАЗСИПА СЛЕДСТВИЕТО И ЗАКРИ АЕЦ КОЗЛОДУЙ, ИЗВЕСТНА БЕШЕ КАТО НАЙ-УДОБНИЯ ЕВРОКОМИСАР, ТАЗИ ЖЕНКА ИЗЛЪЧВА САМО ПОСРЕДСТВЕНОСТ И МИ Е НЕУДОБНО ДА Я ГЛЕДАМ !!! ПРИ ТОЛКОВА ГРАМОНТИ И ПОДГОТВЕНИ МЛАДИ КАДРИ!!!
275
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желева трябва незабавно да си подаде оставката - такъв резил, такъв срам. Браво на Първанова, че не се опитва да не допусне това недоразумение да срами България.
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чрез Първанова мошеникът от Мадрид си го връща заради горите. А има и силнаподкрепа от БСП и ДПС
273
0
 
0
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 14 години
ПОСРЕДСТВЕНА, ЗАЕКВАЩА, НЕСИГУРНА- НО Е БЛИЗКА ДО ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ И МИРЧО ***/ ФИРМА ЕЗТУР/!!!! ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ББ ЩЕ ПОСМЕЕ ДА НЕ Я ЗАЩИТИ !!!!
272
0
 
0
 
! Отговори
Кардашев преди 14 години
Когато печели народа-губи БСП,когато БСП печели,НАРОДА МУ СЕ Е..А МАЙКАТА.Не свикнахте ли с това,че комунистите имат една мисъл в главата и до постигането на своите цели няма да мислят друго.БСП минава през труповете на народа по пътя към разрушаването на малкото останало от държавата България.Ето,сгодиха се с ДПС иНДСВ,това са партии които исторически погледнато са врагове на ***.Всичко се преглътна в името на окупацията на страната от комунистите.Дори Царя позираше с Доган и Серж.ужас
271
0
 
0
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 14 години
Права си в едно - тъпо е Българин да напада Българин в ЕП. За това сме на едно мнение, но искам да ти обърна внимание на друго нещо, което по моето лично мнение е по-важно. Отговорите на г-жа Желева бяха толкова елементарни и предсказуеми, толкова плитки, толкова лесно падна в един предсказуем капан, че определено доказа едно - тя не става за политик. Няма уравновесеността и манталитета на политик.С две думи: не става. Съжалявам, че Б.Б. е избрал толкова неподходящ кандидат.
270
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много по-добре е тази малка излагация за България, ако тя ще спре голямата излагация, която няма как да не се случи, ако Желева стане еврокоисар. Лошото е, че и като външен министър е пак голяма излагация.
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички разумни българи трябва да се опитаме да не допуснем Желева да продължи да ни излага като еврокомисар, като външен министър или като евродепутат. Всеки непредубеден човек можеше да я оцени още на предизборните кампании и е тъжно, че Бойко Борисов предпочита да не си разваля отношенията с трибуквените и постоянно я издига.
268
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
А. Първанова е евро депутат, нали така? Брюксел не е трибуна за водене на черен PR и вадене на мръсни ризи. След като е незаконно в България да си депутат и да притежаваш фирми, това е въпрос, който трябва да се разисква тук, а не пред ЕП. Снощи не му беше нито времето нито мястото за повдигане на този въпрос поне според мен. Това трябваше да е изяснено много отдавна, например преди въобще да бъде номинирана Желева за еврокомисар, но това е друга тема вече.
267
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако представянето на Желева снощи бе бляскав успех, Бойко щеше да е там.Той обаче като рейтингов играч предпочете да трупа дивиденти в Израел и не отиде в Европарламента, защото много добре знае какво праща там и какво ще се случи.
266
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Всичко спрямо Желева е долна ининуацияКолежке, не знам дали е ИНИНУАЦИЯ, може и да си права! Проблемът е, че не могат всички хора да напишат подобен на твоя пост, толкова издържан и аргументиран, и безусловно и еднозначно характеризиращ професионалните качества на някого! Като го чета, се изкушавам да те попитам, твоят мъж ли ти сподели впечатленията си от креватните умения на Първанова? Или някой друг, защото, такива лични впечатления не се споделят просто ей така, на чашка?! Но няма да те попитам, разбира се! Все пак, аз имам някакво елементарно възпитание! ;-)
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми, ти си най-големата овца тук :) Върви да блееш на друго място!
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Горката ! Партията не и позволява дори да се оттегли и да не я подмятат цял мандат като нежелана партньорка.Това с предложения пост и сегашния резил е отмъщението на Барозу, за несъгласието ни да оставим любимката му Кунева.Герб казва - Излагаме България ! Ами като не искате да я излагаме, пратете по достоен човек и не е задължително да е гербер.
263
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 14 години
И аз имам връзки с мафията, мъжа ми работеше във фирма, която един от собствениците има участие и във фирма за производство на алкохол.Никога няма да се оправим с това овчо "мислене". Хубаво имате компютри пред себсе си, е ползвайте ги поне веднъж на ден да попрочетете нещо наистина, а не само да пишете глупости в коментарите.
262
0
 
0
 
! Отговори
Продуцент на шоуто преди 14 години
Европейците подхвърлят кокалче на бедните нецивилизовани българи и започва голям сеир. Става същото като да подхвърлиш шепа стотинки на група ***. Голям смях.
261
0
 
0
 
! Отговори
Минко преди 14 години
Фиаско :) С Дянков под ръчичка :)
260
0
 
0
 
! Отговори
Позитрон преди 14 години
Румче Желева може да бъде авторитет само пред оная луда бабичка, която онзи ден написала някаква ода за Бойко. Такива междупартийни мръсни номерца и подло хвърляне на кал правят много лошо впечатление на всеки средно циволизован човек.
259
0
 
0
 
! Отговори
колежка преди 14 години
Тая Антония Първанова я помним още от Добрич като лекар за да се издигне при кого ли не се раздаде - разбирате нали.От преди години си имаше самочуствие на хубава жена и мъжете бяха доволни че добре се справя в леглото - *** к...А вие тук повечето сте толкова кухи - как може да защитавате това, че българи плюят българи на такова високо ниво - с цел да налапат кокала. Всичко спрямо Желева е долна ининуация от страна на опозицията в България.
258
0
 
0
 
! Отговори
Бо преди 14 години
Дори и ЕНП не могат да я спасят. Естествено Бойко може да продължи с грешките. Ако беше номинирал отново Кунева, щеше да натрупа много точки - Барозу щеше да я предложи за много по-влиятелна комисия и най-вероятно щяха да я одобрят. Щеше да има много повече позитиви, както във външно политически, така и във вътрешно-политически аспект. Ще видим .... чакаме продължение ....