Жалим се в съда в Люксембург заради гръцките блокади

Губим по 3 милиона дневно от протеста на съседите
20 яну 2010 21:46, Красимир Ангелов
33
Жалим се в съда в Люксембург заради гръцките блокади
Снимка: БГНЕС

Има начин България да потърси обезщетение за загубите, които българската икономика търпи от стачката на гръцките фермери, обяви министърът на икономиката Трайчо Трайков.

Той уточни, че “най-прекият път би бил с иск до съда в Люксембург”.

По мнението на експертите страната ни губи по 3 милиона евро на ден заради протестите на гръцките фермери.

Още по темата

“Първо искаме да се направи всичко възможно да се сложи край на тази неудачна форма на протест и да се установи точно какви са понесените от българската икономика щети”, обобщи от своя страна заместник – министърът на външните работи Марин Райков.

По обед консулът ни в Солун е бил от  гръцката страна на границата, “където има 140 товарни автомобила, 70 от които са български”.

“Ситуацията там е тежка - тоалетни няма, на хората се дава по един сандвич дневно”, описа ситуацията Марин Райков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
вредная девочка преди 14 години
*** министър несе жалвай а направи следното през месеци юни , юли , авгост стачка на всички бьлгаро-гръцки граници .... близо 2 000 000 Българи почиват на беломорието и харчат около 3,5 милярда тогава гърците ще го духат здраво
12
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Никой няма да ги деаде парите преди България да осъду Гърция. Стачката е незаконна и Гръцките власти трябва да освободят пътя, а ако са дали разрешение делото е спечелено още с внасянето на иска.
11
0
 
0
 
! Отговори
Смех, смех, смех преди 14 години
както и да смятам загубите за беге икономиката на ден от стачката на съседните трактористи, повече от 1 000 000 в лева, не я докарвам...очевидно разликата е рабАта на митничарите...е верно, това си е жива загуба.
10
0
 
0
 
! Отговори
простак преди 14 години
Хубавата партенка от някой си Трайчо е, че щял да вали дъжд от компенсации! Глупости! Щетите от стачки нито подлежат на компенсации, нито на осигуряване. Гербеите пак баламосват публиката, че някой ще ни даде пари заради гърците.
9
0
 
0
 
! Отговори
Еми Грант преди 14 години
Защото не ги пускат с тракторите да припарят до столицата Атина и до пристанището на Пирея. Миналия път като стачкуваха фермери от о. Крит стигнаха с фериботи до Пирея и се върнаха със същите фериботи обратно, защото не им позволиха да слязат... Тия гърци искат с по 40-50 дк. маслинки или портокали да живеят като милионери, да карат Мерцедеси и лятото по 3 месеца на почивка...
8
0
 
0
 
! Отговори
Експерт преди 14 години
Поредната подривна дейност от страна на Костов, целяща да отслаби икономиката ни и да дестабилизира и без това деликатната ситуация на Балканите.Време е някой да му потърси моралната и политическа отговорност!
7
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
гърция граничи и с морето. да идат да се удавят!
6
0
 
0
 
! Отговори
до министър Трайчо преди 14 години
Трайчо,ко стана фе,нещо май подсмърчаш ?да не ти гепиха взеха закуската ?нищо,папкай,папкай...
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гърция граничи с още три държави. Защо избраха точно нас?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
do garkofob zalak siiiiiiiii
3
0
 
0
 
! Отговори
ПУТЕВ преди 14 години
ами като сме путевци не се сърдете ама е така
2
0
 
0
 
! Отговори
Гъркофоб преди 14 години
Ще повярвам , че сме членове на ЕО , ако ни признаят право на компенсации за тези протести! Ех, защо и тези *** гърците не бяха в соц. лагера - сега едва ли щяха да протестират за щяло и не щяло!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днеска един тираджия много добре го каза.Защо не си блокират пристанището в Атина, а блокират границата с България ?Нали съботират тяхното си правителството ?