Томов: Бъдете почтени към Трактора. Станишев го командваше

Не съм тайният свидетел срещу Петров, каза социалдемократът
20 фев 2010 15:45,
122
Томов: Бъдете почтени към Трактора. Станишев го командваше
Снимка: БГНЕС

Дни след ареста на Алексей Петров анонимен свидетел даде показания по делото и спомена имената на братята Дамбовци, сочени за дясна ръка на бизнесмена.

Според свидетеля източването на „Кремиковци” е ставало именно чрез Пламен и Йордан Стоянови (известни като Дамбовците), а решенията са вземани лично от премиера Сергей Станишев и министъра на икономиката Петър Димитров.

Тези показания се сториха съмнителни на адвокатите на Алексей Петров, тъй като твърденията много напомняли на медийните изяви на Александър Томов.

В събота на извънредна пресконференция Томов категорично отрече да е анонимен, основен или какъвто и да е свидетел срещу Алексей Петров.

До момента не съм викан от съда по никакъв начин. Следователно не мога да бъда основен свидетел, няма и за какво вероятно. Повече са спекулите в това отношение, увери Томов.

Иначе Александър Томов е категоричен, че през четирите месеца, в които е бил шеф на „Кремиковци”, братята Дамбовци вършели много полезна работа.

През годините братята са завоювали позициите и технологията да произвеждат „феро”.

Това е преработена шлака, която влизала в производството на първичен метал.

Според инженерите на „Кремиковци” и лично според Томов съвместната работа с Дамбовците била изгодна за комбината.

Преди Пламен и Йордан да поемат този бизнес той е бил в ръцете на Алексей Петров, твърди Александър Томов.

Бившият шеф на „Кремиковци” намеси Филко Славов (име, което се свързва с това на Алексей Петров) в далаверите с металургичния комбинат.

Установени са сериозни кражби на скрап, твърди Томов. Кражбите не можели да се случат без знанието на охраната, ръководена от Славов.

Томов разказа как преди 2 години проявил смелост и с риск за живота си уволнил 160 охранители.

„Това ми доведе много неприятности и заплахи. Не мога да кажа от кого”, оплака се Александър Томов.

С аргумента, че въпросът е формален той не уточни фирмата, която е охранявала “Кремиковци”. Не можа да си спомни и размера на кражбите.

Томов призова да бъдем почтени към Алексей Петров. Защото всичко, което той е вършил, било по заповед на премиера Станишев:

„Аз лично смятам, че той може да каже истини за заповеди, които са му давани. Поставете се – ако вие сте офицер в ДАНС и лично премиерът ви заповяда – влезте в ЦСКА и разбутайте нещата”.

Александър Томов не назова агентите, с които се е срещал при проверките на ЦСКА.

Още по темата

С Алексей Петров се познавал, но бегло.

Сергей Станишев и Ивайло Калфин са отговорниците и за далаверата със „заменките”, убеден е Томов.

По изчисления на партията му – страната е ощетена с над 6 милиарда лева от тях.

Доказателства срещу Станишев и Калфин обаче не бяха представени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
kmetski namestnik преди 14 години
abe tomov kakuv e,mrusen kradets dolen,hayvanin takuv
77
2
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 14 години
КВО ГОВРИШ ГЛУПОСТИ ЗА 4 МЕСЕЦА ЗАГРОБВА ЛИ СЕ ЧАСТНО ПРЕДПРИЯТИЕ БРЕ ВСЕ ЕДНО ДА ИМАМ ФИРМА И УПРАВИТЕЛЯ МИ ДА ФАЛИРА ФИРМАТА - ЕИИИИ САМО ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ НА БСП В ТОЯ ФОРУМ
76
3
 
2
 
! Отговори
Бивш Кремиковчанин преди 14 години
Именно Сашо Апашо загроби КРЕМИКОВЦИ и нека не прехвърля проблема от болната глава на здравата. Не си правя илюзии, обаче че ще влезе в затвора, където му е мястото, тъй като е откраднал достатъчно за да напълни пеликанските гуши на Съдиите, раздаващи КРИВОСЪДИЕ
75
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 14 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЕРГЕЙ ИЗГОНИ И МИТАЛ, И ЖИВАГО И ДРУГИ ЖЕЛАЕщИ ДА КУПЯТ КРЕМИКОВЦИ - КАК ДА ГО ОСТАВЯТ В ЧАСТНИ РЪЦЕ НЯМА ЛАПАЧКА ЗА ПАРТИЯТА МАЙКА - ОХРАНАТА НА КРЕМИКОВЦИ 800 000 ЛВ ПРИ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - ТОМОВ НАМЕРИЛ ЗА 300 000 БРЕЙ ЧЕ ЛОШ ЧОВЕК КАК МОЖЕ ДА ЛИШАВА БСП ОТ ПОЛОВИН МИЛИОН НА МЕСЕЦ - ВЕДНАГА В ЗАТВОРА! 123 да не защитаваш СЕРГЕЙЧО? СКРИТ БЕСЕПАР ПЛюЕщ ПО ВСИЧКО ЛЯВО И РАЛИЧНО ОТ БСП?
74
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
Коментирам факти само, май ти имаш кого да защитаваш 123.ЦСКА - ШАМПИОН КРЕМИКОВЦИ - ХРАНЕШЕ 5000 СЕМЕЙСТВА. ТОМОВ Е ОК - ЗНАЧИ.
73
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
ДА ПОПИТАМ ВИЕ ДА НЕ СТЕ МУ АДВОКАТ???МНОГО ЯРОСТНО ГО ЗАЩИТАВАТЕ!
72
5
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
ТО ОСТАВА И ПАРТИЯТА ДА МУ ФИНАСИРАТ, МАЛКО ЛИ САМИЯ ТОЙ КРАДЕ????ПИТАМ СЕ И ЗАЩО ЛИ ОСНОВА ПАРТИЯТА СИ, ДАЛИ ДА НЕ СИ СПОМНИМ ЧЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ НЕ СЕ БЕШЕ ОЯЛ ОЩЕ И СИ ТЪРСЕШЕ МЯСТО ПОД СЛЪНЦЕТО ТА ДА ПРОБИЕ В ПОЛИТИКАТА КЪДЕТО СЕ КРАДЕ НАЙ МНОГО???
71
0
 
2
 
! Отговори
будалата преди 14 години
на едно мнение сме този път!няма кой да ги измести ..............Между другото, първата инструкция на ЦРУ - София след 10 Ноември е била в тоя дух :"Тези които са се борили срещу комунистическия режим, необвързаните с ДС, и най-вече безпартийни и партийни членове, които преди 10 Ноември са изразявали критични и независими мнения, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не се допускат до власта."
70
1
 
4
 
! Отговори
будалата преди 14 години
ааааааааа............така ли стана сега?като бяхме с *** друго ни плескаха другарите!нещо много извъртяха левите ДС дупета!каква е тази нова чалга която сътвориха?защо някой не вземе да коментира?
69
0
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 14 години
Чудя се кой е по-нагъл Лупи или Гаргамел!
68
0
 
7
 
! Отговори
Борко преди 14 години
До будалата : Ей, ти не бъркай господина с другар защото не знаеш кой какъв е. Ти да не ми ги разпраяй тия неща щот не знаеш кво правят в хага, Имаш ли си представа въобще ? Може и да ги дялкат там ама никой не може да разбере кой е боко кауна, тиквата или ряпата. ами гледай ако не беше боко щеше да е някой друг па керестето си е пак кересте от него никой не може да избяга винаги е кораво без значение дали е на задна ластика или че ги возят на турска колесница. избор много няма, тъй да знаеш !!
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лупи в затвора !
66
0
 
3
 
! Отговори
петко преди 14 години
До лупи смешен си все едно да кажеш че когато Томов е бил управител на Кремиковци надзорника от страна на държавата е управлявал Кремиковци !
65
2
 
7
 
! Отговори
будалата преди 14 години
внимавай какви ги плещиш!теб другарю с големия член ще те съдим у хага за терор над всички геьове!в задните части на левите геьове само корави(закони)де ама ще им стане навик щот и боко кауна е от тех и нема никой с некое кораво кересте да им го нацепи на задна прашка!;)
64
3
 
6
 
! Отговори
ЛУПИ преди 14 години
Какви четири месеца е бил шеф, като държавата го натрапи в Кремиковци от самото начало на кухата приватизация. Той беше в надзора на комбината като представяше държавата във вече частното Кремиковци Офейка от Кремиковци едва след като ошушка каквото можа. Чудя се на тъпите медий, защо занимават обществото с този лъжец. Каквото и да каже е всичко лъжа .
63
1
 
9
 
! Отговори
Борко преди 14 години
До будалата : те крадат ама избирателите им не ги издават защото им са верни.това е то да ти казват черно а ти да казваш бяло,затуй им стигат мъните.може и да са с леви резби пак добре ама ако са без резби, тогава направо ша са хлабави като избити тръби,да ама правят евро левици не виждаш ли ? че и в ЦСКА и Кремиковци се прославиха .
62
1
 
8
 
! Отговори
3 преди 14 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЕРГЕЙ ИЗГОНИ И МИТАЛ, И ЖИВАГО И ДРУГИ ЖЕЛАЕщИ ДА КУПЯТ КРЕМИКОВЦИ - КАК ДА ГО ОСТАВЯТ В ЧАСТНИ РЪЦЕ НЯМА ЛАПАЧКА ЗА ПАРТИЯТА МАЙКА - ОХРАНАТА НА КРЕМИКОВЦИ 800 000 ЛВ ПРИ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - ТОМОВ НАМЕРИЛ ЗА 300 000 БРЕЙ ЧЕ ЛОШ ЧОВЕК КАК МОЖЕ ДА ЛИШАВА БСП ОТ ПОЛОВИН МИЛИОН НА МЕСЕЦ - ВЕДНАГА В ЗАТВОРА!
61
0
 
8
 
! Отговори
будалата преди 14 години
стига ни плеска глупости!щом са леви по пътя на логиката стигаме до извода ,че са обратни и търсят *** за удовлетворение на половия си нагон!требва мъни за туй удоволствие и за туй краднат!
60
1
 
6
 
! Отговори
Борко преди 14 години
До будалата : Абе Томов си беше Евро левица и отиде да прокара Левицата и Еврото в Кремиковци и ЦСКА. Квото можа направи този другар, може и да ръси Леви хербициди навсякъде за да изчезне всичко. Евро левицата и БСП само голи *** търсят за кьочек за да им задоволяват нагона не го ли знаеш. Там хвърлят парите за партиите си. Иначе как може да оцелее една партия без голи другарки ?
59
2
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 14 години
НАПЪЛНО САМ СЪГЛАСЕН С 61 Каде исчезна големия мъжага Б.Б. по случая Трактора.Маи шубето е голям страх