Договорите с ЕРП-тата са лобистки, отсече Борисов

ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН веднага излязоха с декларации
8 апр 2010 14:55,
197
Договорите с ЕРП-тата са лобистки, отсече Борисов
Снимка: БГНЕС

"Парадокс е, че от държавната атомна централа електрическата енергия излиза на 66 лв. и когато стигне в държавна болница, тя плаща 138 лв. и не мога да намеря логика – кой го налага това нещо", попита днес премиерът.

Той зададе и друг въпрос - защо няма инвестиционен план, по който са правени договорите за продажбата на енергия, които според него са изцяло лобистки.

Бойко Борисов обяви, че следобед ще се срещне с представители на електроразпределителните дружества и ще обсъди с тях условията за дивидентите.

"Аз ще бъда много взискателен и много точно ще проверя всичките им инвестиции. Всичко, което държавата е пропуснала да си го прибере, ще си го прибере", категоричен бе той.

Още по темата

"Държавният регулатор трябва да обясни защо толкова години са държани тези толкова високи цени – целият борд на държавния регулатор си имат имена, пратени са от политически партии там", коментира още министър-председателят.

Той призова медиите да съобщят много точно имената на хората, които са участвали в този "пладнешки грабеж".

"Всичко опира до две думички – политическа воля", смята Борисов.

По негово мнение именно от тази политическа воля са се ръководили членовете на борба на ДКЕВР. Той предупреди, че ще бъдат проверени протоколите от заседанията на комисията и ще се види как са гласували отделните членове.

"Все едно вие сте спали и не ви е имало и сега сте се родили и сте дошли в една държава, в която сега почвате да казвате: "Ама, това как е било", обърна се Борисов към медиите, като ги порица, че е трябвало да питат по-настоятелно и да се интересуват повече за проблема преди.

"Но ви благодаря затова, защото вие в случая ми помагате хората да стигнат до истината и когато я разберат, още повече ще оценят това, което правя за тях", каза още той.

Попитан дали ще се търси отговорност от бившия председател на ДКЕВР Константин Шушулов, Борисов потвърди, че ще сезира прокуратурата.

В позиция до медиите от ЧЕЗ съобщиха, че за петте години, откакто работи в България, дружеството е инвестирало 368 млн. лева, от които 94 млн. лева – през 2009 г.

От ЧЕЗ заявяват, че компанията осигурява работни места за 4300 служители на територията на България и обслужва 2 милиона клиенти.

От Е.ОН твърдят, че от 2005 г. до края на 2009 г. дружеството е инвестирало в електроразпределителната мрежа на Североизточна България над 300 милиона лева.

От дружеството ЕВН пък посочиха, че са готови за пряк диалог с институциите по всички въпроси.

От компанията добавиха, че през последните пет години – от приватизацията през 2005 г. до края на 2009 г., са вложили общо около 620 млн. лева, включително за ремонти на цялата територия, обслужвана от дружеството в Югоизточна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 14 години
Ми ти сам си си отговорил, приятелю - ЗА ДА ИМА ЛАПАЧКА за определените хора. Ако се позамислиш за кое не е било така през последните 20 години. Сори, ако това ти разбива илюзиите.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се учудвам че някои *** защитават ЕРП-тата в коментарите си - най-вероятно работят за тях.Иначе и аз бих станал член на ГЕРБ ако Б.Б. успее да изгони тези паразитни дружества.
87
4
 
18
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Eй, ама как си личи кой не е от София :) Ние същия тоя спектакъл вече сме го гледали в два варианта, та за това не ни е интересен и не се връзваме. Само бегло да ти го преразкажа - 2005 г. преди изборите Боко ходеше от телевизия в телевизия, от радио в радио, а светлия му лик ни гледаше приветливо от всеки вестник или списание и обясняваше, че първата му работа, като стане кмет ще е да се справи с двете най-големи и най-народоограбващи далавери - Софийска вода и Румен Гайтански (Вълка). Като стана кмет постановка придоби две насоки. За Софийска вода Боко ревна как от другата седмица ще им разваля концесията с цената на всичко. Рева-рева, междувременно прати емисари в СВ, които договориха в борда на директорите да влезат двама негови хора, а договорите за подизпълнение да се сключат с негови фирми. Развръзката беше, че като стана това Боко и дума повече не обели срещу Софийска вода, цената продължи да си расте главоломно от 50 ст. за управлението на Боко стогна къде лев и двайсет, инвестиции така или иначе не се случиха, качеството си остана същото (да не кажем, че се влоши).Вторият ремикс беше с Вълка. Като не се разбра с него за същото като с предходните го изрита силово и на негово място сложи Титаните :). Резултатите от това са видни - Новера води дело в арбитража в Париж за около 40-50 млн. с добри шансове да го спечели, София си остава все толкова ***, *** си извозва все толкова неритмично и никой няма предствава Титаните що събират, какво отчитат. Естествено по отношение на цената на услугата тя скочи двукратно с по 30% първо заради завишените данъчни оценки и второ заради по високите цени отпуснати на Титан за услугата.Та за това не пляскаме от възсторг с ръчички, щото тия пиеси са ни втръснали :)
86
1
 
4
 
! Отговори
шейх до 78 преди 14 години
Мечтите са все още безплатни и върху тях няма налог.Така,че...продължавай да мечтаеш,а може и на глас.
85
0
 
0
 
! Отговори
pininfarina преди 14 години
I BB ima moyat glas ako razkara naglite chujdi elektrorazpredeliteli i vkara normalni ceni za potrebiteli i proyzvodstva, a preferencialni za bolnici. Taka hem produkciqta shte ni e po-evtina, hem i bolnicite shte imat dopylnitelni pari za investiciq v infrastruktura i novi uredi. A dano!
84
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Бат'Бойко, отсвири ги тия ***.
83
2
 
4
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Лошото е че тези който виждаме какво се случва във страната сме малко, повечето вярват сляпо на тези арести.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За ЕОН защо не засичат на 1-во число, а на 4-ти, 8-ми. Пълни некадърници, а вземат големи заплати шефовете там. Например сега след 10 април, ще плащам не за месец март, а за февруари - защо? На какво основание имат тримесечни премии, работещите в Енергото? Не МОЖЕ ЛИ ЕДИНННА СТРУКТУРА, А НЕ ДУБЛИРАНЕ НА ФУНКЦИИ - защо са 7 подразделения - НЕК, ЕСО, ДКЕВР, ЕРП, ЕОН и какви ли не паразитни лапачи на народни пари?
81
6
 
5
 
! Отговори
шейх преди 14 години
Той Боко не,че си прави грешно сметка ами направо не може да направи никаква сметка щото е бос и не разира за кво иде реч.Така е от 9 месеца и няма надежда да се оправи още 3г и 3 месеца.
80
0
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
А дано... Да не се окаже само накрая, че Трайчо е решил да покаже защо, аджеба, от прокурист на ЕВН е станал министър на енергетиката и да избере кое точно е Правилното дружество.
79
2
 
6
 
! Отговори
шейх преди 14 години
Не бе брато просто си чеше езика момчето.Щото като не може да направи нищо то и само арести всеки ден не става и требе да закачи българина по друго болно място.Пуска поредния кьорфишек и после мълчание по темата след ден два некой глупав арест,а след още два поредния фишек за нещо си и така кръгът се затваря.Само дето българина обедява и не си дава сметка колко финно го крадът и лъжат.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До смърт, искаш да кажеш.
77
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
Бате Бойко пак смята без кръчмар, ЕРП та бяха пуснати в страната за да не поддържа НЕК разпределитената мрежа и да не се занимава с нелоялни клиенти и със загуби по мрежата, щото за да няма загуби трябва инвестиции в електромерти с електронно отчитане( в сървър а не да ходи някой и да записва какво пише) ама и ЕРП гледат да печелят а не да дотавят качествена услуга още повече че ел. потреблението е намаляло в пъти - като няма големи мощности се разчита само на домакинства - и там са биг сметките
76
1
 
3
 
! Отговори
до78 преди 14 години
Ама ти вярваш ли на тези приказки?
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това трябва да е новина номер 1 във всички медии.Ако ГЕРБ успеят да разтрогнат договорите които са изцяло направени за изгода на международните частни компании от 5 поредни правителства то аз ставам от партията на Бойко Борисов доживот.
74
2
 
5
 
! Отговори
пратени са от полити преди 14 години
ами тъй де - а от нашата още няма - я всички вън и да сядат мойте хора ... граждани не се надявайте да намалее цената на тока , даже може да се окаже че ще се увеличи, но на възловите места ще застанат други хора ... това е ... ама как гръмко се тръгва , а ...
73
1
 
7
 
! Отговори
Рибар преди 14 години
Абе, хора, вие поглеждали ли сте си фактурите и какво пише в тях. Това никой нормален човек не може да разбере защо и на какво основание му се бърка в джоба за всякакви измислени услуги - зелена енергия, ползване на мрежа, пренос през мрежа и т.н. Скоро може да има услуги: плетене на мрежа, кройка на мрежа, опъване на мрежа и какви ли не още измислици Тия са си за обесване с мрежа.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тя тази работа с ел. енергията е тънка, сигурно е вярно, че доста гуши се пълнят, но е вярно също, че е тежка и сложна структура за поддържане. Хайде само да си представим ако ЕРП-тата решат да дръпнат шалтера за 2 дни колко време ще имаме правителство
71
2
 
6
 
! Отговори
Колт преди 14 години
А извинявай, ама това не е изцепка. Това със сигурност Боко ще го направи и дори го чакам с нетърпение - ще го видим как ескортиран от придворни журналисти ходи и обикаля от дирек на дирек и цъка с език, как може толкова пари да струва един стълб :). Виж да седне и да почне да работи за реформиране на държавата това и да го видя няма да го повярвам :D
70
1
 
7
 
! Отговори
nue преди 14 години
не знам точно в какво инвестират, но за пиналата седмица поръди спиране на ток, бракувахме продукция за не малко пари, обяснението винаги си остава, авария по вина на някой друг! нещастни ЕРПта!